Aktuálně z juda - souhrnné informace                                  


Český pohár Brno

V sobotu a v neděli 17. a 18. září 2011 se konal v Brně Český pohár, kterého se zúčastnilo kolem 1000 závodníků z ČR, Slovinska, Polska, Slovenska a Chorvatska. Tento turnaj patří asi mezi vůbec největší v ČR a je to zároveň jeden z kvalifikačních turnajů na přebory ČR. Náš oddíl tam měl 13 závodníků, ale tentokrát výsledky nenaplnily naše očekávání. Po absolvování posledních tří Českých pohárů (získali jsme vždy min. tři medaile + další bodované umístění) jsme věřili, že opět rozšíříme naši sbírku o několik medailí. Svou kvalitu a vzestupnou forma neustále prokazuje Lukáš Hord� �jčuk, který obsadil skvělé 2.místo (ve finále se zranil a nemohl tak zápas dobojovat v plné síle). Další velmi dobrý výkon předvedl Jan Záveský, který po velkých bojích skončil na 9. místě a zajistil si tím účast na MČR. Z mladších žáků velmi pěkně bojoval ve váze do 38 kg Vít Škrkoň, který vyhrál dva zápasy, ale pak bohužel jen těsně prohrál s pozdějším medailistou z Polska. Výkony a výsledky ostatních borců bohužel nebyly dle jejich možností, ale hned další sobotu na Krajském přeboru v Novém Bydžově mají možnost opravy.

 

Krajský přebor - 6 krajských přeborníků

Dne 24.9.2011 se v Novém Bydžově konal společný Krajský přebor Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje v kategoriích starších a mladších žáků a žákyň. Přeborníky Pardubického kraje se stali: Karel Gregar, Dušan Provazník, Vít Škrkoň, Jan Růžička, Tomáš Verner a Magdaléna Klimešová. Celková umístění – starší žáci: Karel Gregar, váha 42 kg, celkově 2.místo; mladší žáci: Dušan Provazník, váha 55 kg, celkově 2.místo, Filip Adamský, váha 50 kg, celkově 3.místo, Antonín Kobza, váha 34 kg, 2.místo, Vít Škrkoň, váha 38 kg, 2.místo, Jan Růžička, v&a acute;ha 34 kg, 1.místo, Tomáš Verner, váha 60 kg, 1.místo a Magdaléna Klimešová, váha 36 kg, 1.místo.

 

Krajský přebor družstev mladších žáků

V sobotu 1.10.2011 se konal krajský přebor družstev mladšího žactva v Novém Bydžově. Přeboru se zúčastnili závodníci z Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického kraje. Naši ve složení Magda Klimešová, Vít Škrkoň, Jan Růžička, Antonín Kobza, Jan Formánek, Matouš Jirsa, Dušan Provazník, Filip Adamský a Tomáš Verner toto kolo s velkým náskokem vyhráli a celkově se posunuli ze 4. na 1. pozici. Ještě nám zbývá poslední kolo v Hradci Králové a věříme, že tento výsledek zopakujeme a první místo udržíme.

 

Velká cena Broumova

Dne 15.10.2011 se zúčastnila naše malá výprava mezinárodní Velké ceny Broumova a to s těmito výsledky – v kategorii mladší žáci Ivo Bartoň ve váze do 55kg 3.místo; v kategorii mláďat Ondřej Málek ve váze do 50 kg 1.místo, Jan Janíček ve váze do 32 kg 3.místo, Zuzana Gregarová ve váze do 30 kg 3.místo a Anna Macková ve váze do 50 kg bez umístění. Celkově se zúčastnilo soutěže 109 závodníků z ČR a Polska.

 

Český pohár Jihlava - dvě stříbra ! 

Ve dnech 15.-16.10.2011 se uskutečnilo poslední páté kolo kvalifikačního Českého poháru, tentokrát jako Mezinárodní velká cena Jihlavy. Soutěže jsme se zúčastnily v kategoriích dorostenců, starších žáků, mladších žáků a mladších žákyň s celkově 14 dětmi. V sobotu vybojoval krásnou stříbrnou medaili Marek Švestka v kategorii dorostu ve váze do 73 kg. Bodovaného 7. místa dosáhl ještě Vojtěch Typl. V neděli do bojů nejprve zasáhli mladší žáci a žákyně, kde Tomáš Verner ve váze do 60 kg získal skvělé 2.místo, dále Vít Škrkoň bodoval na 5.místě ve váze do 38 kg a ještě Magda Klimešová ve váze do 36 kg bodovala také na 5.místě. Ostatní na celkově bodovaná místa nedosáhli, ale podařilo se jim uspět alespoň v dílčích zápasech a bodovat tak do celkové kvalifikace na republikové přebory. Po obědě do bojů zasáhli naši starší žáci, avšak na bodované umístění dosáhl pouze Vojtěch Typl za 7.místo. Tohoto posledního kola se nemohli zúčastnit pro zranění Lukáš Hordějčuk a Jan Růžička, kteří v předchozích kolech již několikrát bodovali, příp. získali i nějaké medaile. Celkově je možné všechny naše svěřence významně pochválit, protože se jim podařilo ve vysokém počtu kvalifikovat na republikové přebory v závěru rok u. Konkrétně to jsou – na republikové mistrovství v dorostu – Marek Švestka, Vojtěch Typl, Jan Záveský a Lukáš Hordějčuk, přičemž zejména Marek Švestka je velkým příslibem pro příp.zisk medaile. Na republikový přebor starších žáků se kvalifikovali – Lukáš Hordějčuk, Vojtěch Typl, Karel Gregar a Tomáš Kovář, přičemž zejména Lukáš Hordějčuk je velkým příslibem pro zisk medailového umístění. A na republikový přebor mladších žáků se kvalifikovali – Magdaléna Klimešová, Kristýna Klimešová, Vít Škrkoň, Jan Růžička, Antonín Kobza, Matouš Jirsa, Jan Formánek, Filip Adamský, Dušan Provazník a Tom&aacu te;š Verner. Zároveň je třeba doplnit, že starší žáky Typla a Hordějčuka čeká republikový přebor družstev starších žáků, kde hostují za SKP Judo Nový Bydžov a Marka Švestku čeká poslední finálové kolo dorostenecké ligy za Judoclub Olomouc, kde Marek hostuje a zároveň od září i trénuje. Tzn. je před námi několik vrcholů letošní sezóny a všichni věříme, že budou úspěšné minimálně tak jako v loňském roce … judu zdar!