Kaufland v České Třebové skutečností                                  

Česká Třebová  – Ve čtvrtek 6. 10. 2011 v 7.00 hodin se otevřel (po dvou letech příprav) novou prodejnu Kaufland v České Třebové, v ulici Dr. E. Beneše. Otevřením prodejny Kaufland v České Třebové byly vytvořeny desítky pracovních míst, zaměstnanci pocházejí převážně z České Třebové a nejbližšího okolí. Společnost Kaufland tak znovu potvrzuje, že patří dlouhodobě k největším a nejstabilnějším zaměstnavatelům v České republice. Všichni zaměstnanci prodejny Kaufland v České Třebové mají jediný cíl – postarat se o požadavky zákazníků ohledně služeb a zboží k jejich maximální spokojenosti.
Nabídka prodejny Kaufland v České Třebové je umístěna na více než 3 000 m2 prodejní plochy. Sahá od výrobků prodávaných pod vlastními značkami, které za výhodné ceny nabízejí kvalitní produkty, přes značkové zboží až k regionálním produktům. K tomu nabízí Kaufland dovozové zboží, stejně jako téměř 200 bioproduktů. Stěžejním bodem nabídky prodejen Kaufland jsou oddělení s čerstvým zbožím, ať už jde o ovoce a zeleninu, mléčné produkty nebo uzeniny, sýry a jiné lahůdky v obslužném pultu, nebo čerstvé pečivo rozpékané každou hodinu v pekárně.
Samoobslužné oddělení masa nabízí čerstvé maso pod značkou K-Purland, které je k dostání exkluzivně jen v prodejnách Kaufland. Jde o maso a masové speciality připravené ve vlastním masozávodu v Modleticích u Prahy, kde se zpracovávají jen nejlepší suroviny od vybraných dodavatelů.
Nabídka potravin je skutečně rozsáhlá. V Kauflandu v České Třebové si zákazníci budou moci vybírat z celkové nabídky přes 20 000 položek. Vedle nabídky potravin nabízí nové nákupní místo cenově výhodné zboží v oddělení domácích potřeb, textilu, elektra, papírnictví či hraček, sezónní výrobky, stejně jako týdně se měnící akční zboží.
Trvalý úspěch společnosti Kaufland spočívá v důsledné cenové politice. Společnost nakupuje zboží ve velkém množství a za výhodných podmínek, a výhody pak předává dále svým zákazníkům.  Veškeré zboží však přitom podléhá přísné kontrole kvality.
Výhodné ceny a přívětiví zaměstnanci dělají nákup v prodejnách Kaufland atraktivním. Početné záruky a služby dokazují, že zákazníci stojí naprosto v centru pozornosti. Jistě příjemná je i otevírací doba – Kaufland v České Třebové má otevřeno od pondělí do neděle od 7.00 do 22.00 hodin. Zákazníci mají k dispozici 255 parkovacích míst, z toho 10 je pro invalidní spoluobčany a 7 pro rodiče s dětmi.
Nabídku zboží prodejny Kaufland doplňují i další obchody: pekařství Ječmínek, lahůdky Bivoj, tabák Valmont, květinářství Karafa a Česká lékárna Dr. Max.
Za svou práci a přístup k zákazníkům získává společnost Kaufland pravidelně řadu ocenění: „Dobrá značka“ od Reader´s Digest Výběr, „Obchodník roku“ od GE Money Multiservis, „TOP Retailer“ z konference Retail Summit.
Skupina Kaufland patří k vedoucím řetězcům na trhu s potravinami v České republice a má své sídlo v Praze. Kaufland provozuje doma a v Evropě již více než 1000 prodejen.
 
 
Nákupní zóna Primona se tak dále rozšířila je největší soustředění prodejních jednotek ve velmi širokém regionu. Tím se tato lokalita stala atraktivní nejen pro Třebováky, ale i pro města a obce v okolí, zejména Ústí n.O., Litomyšl a Lanškroun. Sousední hypermarket Tesco jistě konkurenci ucítí, podobně i další obchody ve městě, v mnohém se přece jen může nabídka obchodů lišit, specializovat. Na jedné straně se prodejny ve městě uzavírají (od 1. listopadu tak bude např. uzavřena  (Špačkova) prodejna  drogérie v Hýblově ulici), ale vznikají i prodejny nové. Na Tyršově náměstí tak vznikla nová prodejna potravin - večerka s rozšířenou otevírací dobou od 6 do 21 hodin, na Hýblově ulici nedávno vznikla nová specializovaná prodejna operátora Vodafon. V nákupní zóně u Tesca se chystá další lékárna a v OD Kaufland je již vše připraveno pro otevření lékárny Dr. Max dokonce s rozšířenou otevírací dobou o 8 - 22 hodin, podobně jako v Kauflandu Svitavy, kde se velmi osvědčila. A tak budeme mít v České Třebové dokonce šest lékáren, více než v Ústí, kde je regionální nemocnice a daleko větší soustředění lékařských ordinací. Rozšíření nákupní zóny jistě pocítí i doprava, zaplnilo se další velké parkoviště a vozidla musela na toto místo někudy přijet. Dopravu na hlavní silnici I/14 by to ale zpomalit nemělo, pouze budou vozidla na příjezdech muset čekat.