Naše písnička aneb postavím si domeček                                    


Mohlo by se zdát, že domeček a písnička spolu moc společného nemají. Ve čtvrtek 13.10. v Kulturním centru v České Třebové nám ale Michaela Novozámská ve svých dvou koncertech pro děti předvedla, že i zdánlivě rozdílné věci spolu mohou souviset. A nebyla na to sama. Se zpíváním jí na jevišti pomáhal chlapecký sbor Bonifantes z Pardubic v koncertním pořadu „Naše písnička aneb postavím si domeček“.

 „ Při stavbě domečku, musíte použít různé stavební prvky a s písničkou je to stejné. Notová osnova, houslový klíč, noty, rytmus a melodie, to jsou zase stavební prvky písničky, ze kterých ji vystavíme a složíme. A my, v našem koncertním pořadu, si s dětmi hrajeme, zpíváme a povídáme a v této hře je seznamujeme se základy hudební nauky a společně  stavíme domeček z not, melodií a písniček. A tady u Vás  jim to šlo náramně. Je  pro nás odměnou, když po skončení koncertu za námi chodí paní učitelky a žádají  nás o cd s písničkami, aby si je s dětmi ve školách zpívaly. K Vám do České Třebové jezdíme velmi rádi. Výborné dětské publikum, bezchybná organizace paní Hýblové z Kulturního centra - prostě skvělé. Už se těšíme na další hostování u Vás.“ řekla nám usměvavá Michaela Novozámská, autorka a hlavní protagonistka koncertu „Naše písnička aneb postavím si domeček“.

A děti se opravdu bavily. Jednotlivé scény a písně se plynule prolínaly a vysoké tempo představení se udrželo po celou dobu jeho konání. Zážitek z hezkých melodií umocňovalo i divadelní nasvícení scén, herecký projev a zpěv Michaely Novozámské. Chlapecký sbor Bonifantes, věkově příbuzný malým divákům, podtrhl vyznění tohoto zajímavého a originálního projektu. Michaela Novozámská na konci koncertů poděkovala dětem za krásnou atmosféru, kterou pomohly vytvořit. A my děkujeme jí, Hudebnímu divadlu dětem a chlapcům se sboru za hezký zážitek.