Dívčí týmy FbK Orlicko Třebovsko vyhrály v tomto týdnu vše, co se dalo!      

 Jako první si výhru připsal tým žákyň, který o svátečním dopoledni 28.9.11 odjel sehrát přípravný zápas s týmem Svitav. I přes několik chybějících hráček dokázaly žákyně v pohledném zápase vyhrát v poměru 4:3 a před začátkem sezóny nabrat potřebné sebevědomí. Na svůj první ligový turnaj odjedou žákyně 23.10. do Rtyně v Podkrkonoší.
Druhý zápas odehrál tým žen, také ve svátečním dnu v pozdních hodinách, ve Zruči nad Sázavou. Jednalo se o 3. kolo Poháru České pojišťovny, kam jsme po 1.kole, které jsme pořádali v Rokytnici v OH, postoupily. Soupeřem se nám stal tým z Kutné Hory. Po dlouhé cestě a v pozdním čase to rozhodně nebyl zápas jednoduchý. Soupeřky od začátku zápasu urputně bránily minimální prostor před vlastní brankou a snažily se vyrážet pouze do "brejků". I přes takřka 60 střel na branku soupeře jsme se gólových hodů nedočkaly. Velmi pozorná gólmanka pustila pouze 7 golů za svá záda.
Do dalších bojů nás však čeká soupeř z nejtěžších možných v celé Evropě. Další zápas odehraje tým žen proti týmu Herbadent Paha, který je již řadu let neochvějným vítězem domácích soutěží a v evropských patří k pravidelným medailistům. Termín a místo bude známo v nejbližších dnech.
Další porci zápasů odehrál tým žen hned v sobotu a zavítal do Brna. První výhra nad Žďárem v poměru 4:0 a druhá v poměru 5:3 nad domácím Brnem znamenala třetí dělené místo v tabulce prvoligové soutěže.
 
Už tak velmi náročný týden musely ukončit až hráčky juniorského týmu v neděli na „domácím“ turnaji v Rokytnici v Orlických Horách. K prvnímu zápasu nastoupily proti týmu z Dobrušky, kde sice naše gólmanka moc práce neměla, ale také se nám nedařilo vstřelit gól. Nakonec výhra 2:0 znamenala prozatím nejhorší letošní skóre. K druhému zápasu šly holky odhodlány napravit střelecké záznamy a hned od prvních minut bylo jasné, že zápas skončí debaklem pro tým ze Dvora Králové. V poslední třetině druhého zápasu svítilo na tabuli skóre 22:1. Již druhý takto hrozivý výsledek (minule 19:1 s Pardubicemi) nadělily loňské mistryně jen během čtyř zápasů. Juniorky, i přes svůj malý počet hráček na soupisce, si nemohly přát lepší vstup do sezony, po čtyřech odehraných zápasech jednoznačně vévodí tabulce s hrozivým skóre 49:3.
Ostatní týmy OT bojují na florbalových hřištích. Muži nezačali svoji letošní pouť třetí ligou příliš dobře a čekají na další kolo, kde se budou snažit svoji reputaci napravit. Junioři při prvním turnaji sezony dovezli tři body za jednu výhru a jednu prohru a nejmladší tým žáků pilně pracuje a celé léto se připravoval na začátek sezony, kterou zahájí na „domácím“ turnaji 23.10. v Rokytnici.
 
Výsledky
Žákyně:
FbK Orlicko Třebovsko  - FBK Svitavy                                    4:3
trenér: Nikol Zavřelová, Michaela Lexová
asis.: Renáta Drvoštěpová 
 
Ženy:
FbK Orlicko Třebovsko – Olymp Kutná Hora                          7:4
FbK Orlicko Třebovsko - FBC Žďár nad Sázavou                   4:0
FbC ZŠ Horní Psycho Brno – FbK Orlicko Třebovsko             5:3
trenér: Typl Jiří
asis.: Renáta Drvoštěpová
 
Juniorky:
FbK Orlicko Třebovsko - TJ Sokol Dobruška                  2:0
FbK Orlicko Třebovsko - Kupflorbalku.cz Team DK     22:1
trenér: Renáta Drvoštěpová
asis.: Typl Jiří
text napsal: Typl Jiří