Českotřebovský deník 311/2011  (22.11.)                               

Bude Martin Netolický radním Pardubického kraje?


Na jednání klubu zastupitelů ČSSD 10. listopadu podal hejtman Pardubického kraje Radko Martínek návrh na odvolání radní zodpovědné za oblast zdravotnictví Markéty Tauberové (ČSSD). Návrh hejtmana zastupitelský klub schválil. Důvodem takového řešení byla hejtmanova nespokojenost s výkonem funkce a pracovním nasazením radní Tauberové za současné neutěšené situace krajského zdravotnictví, které se potýká s řadou problémů. Radko Martínek zároveň doporučil na tento významný post krajského zastupitele a člena finančního výboru Martina Netolického. „Dohodli jsme se, že návrh předneseme na řádném prosincovém jednání zastupitelstva Pardubického kraje. Do té doby povedeme jednání s ostatními politickými subjekty,“ sdělil Radko Martínek. Na tiskové konferenci dále uvedl, že zdravotnictví čekají v příštím roce těžké zkoušky a řídit tento resort nebude jednoduché, zvláště za situace, kdy je třeba hledat výrazné vnitřní úspory v nemocnicích, které dlouhodobě vykazují ztrátu v hospodaření. V jedenáctileté historii obnoveného Pardubického kraje by tak byl Martin Netolický druhým Českotřebovákem na pozici člena rady kraje. Připomeňme působení Ing. Jiřího Kubínka (za KDU-ČSL v rámci tehdejší Čtyřkoalice) zodpovědného za oblast dopravy v prvním volebním období. Změny v personálním složení rady kraje schvaluje zastupitelstvo, kde má většinu koalice složená z ČSSD (19 mandátů) a Koalice pro Pardubický kraj (9 mandátů), v opozici jsou zastupitelé ODS (11 mandátů) a KSČM (6 mandátů). (re)

 

Pochvala do České Třebové  


Od svého přítele jsem dostal několik alb na poštovní známky. Několik z nich bylo stářím a nešetrným zacházením poškozeno. Protože jsem  důchodce a položka za zakoupení nové  pomůcky pro filatelisty by pro mne znamenala dosti velké vydání, rozhodl jsem se, že zjistím možnost opravy poškozených alb. Obrátil jsem se na knihařství Hác s. r. o. v Podbranské ulici v České Třebové. Ačkoliv pro tento podnik určitě nešlo o nějakou lukrativní zakázku, byl jsem  ujištěn, že alba opraví a telefonicky budu vyrozuměn, kdy si je budu moci odebrat. Všechno skutečně ve velmi krátké době proběhlo dle domluvy. Pro alba jsem si zajel a nyní už se jen těším, až mě za dlouhých zimních večerů  poslouží.Protože celou výše popisovanou záležitost spolu se mnou absolvovala i moje manželka, shodli jsme se na tom, že slušné a vstřícné jednání pracovnice knihařství je dnes už téměř  raritou. Velmi dobrý pocit z celé popisované akce byl završen asi tři týdny poté. Ona slušná a ochotná paní z knihařství Hác volala, že při opravě jednoho alba  vypadlo asi 15 kusů poštovních známek,(patrně je tam ponechal  můj kamarád ). Protože tyto známky, po celou dobu zapadlé mezi materiálem na pracovním stole  paní nalezla, neváhala mě telefonicky  s omluvou sdělit, že mě je posílá.

Vážený pane Mikolecký, moje paní, absolventka dopravní průmyslovky v České Třebové i já jsme výpravčí ČD ve výslužbě, já jsem v Třebové „vojákoval“, v Třebové jsme se poznali atd.Vždy se sem rádi vracíme, na jabkancovou pouť, navštívit přátele, nebo se jen tak projít do Javorky. Jsem moc rád, že naše vazby na toto město se dobrým dojmem z jednání  ochotné paní z knihařství ještě víc utužily. Prosím Vás proto, zda by bylo možno veřejně poděkovat v Českotřebovském zpravodaji milé paní z knihařství a zároveň tlumočit všem třebovským patriotům vzkaz, že jsme rádi, že v České, dobří lidé ještě nevymřeli .

                                                                                                                                                               Ladislav Zbořil  Jevíčko 

Advent v kostele sv. Prokopa v Dlouhé Třebové 


           10.12. v 18. hodin – pěvecký recitál Dany Jindrové  

·        11.12. v 17. hodin – oživlý betlém a koncert školních dětí

·        18.12. v 16. hodin – 21. adventní koncert

 

 Advent v církvi bratrské v České Třebové 


Pozvi svého kámoše 


V úterý 22. listopadu v 16 hodin byla v rámci programu Fóra cestovního ruchu v kongresovém sále AFI paláce v Pardubicích slavnostně vyhlášena soutěž Pozvi svého kámoše na pardubický zámek. Radní Jana Pernicová a Miroslav Stejskal předají autorovi nejlepšího návrhu, jak zviditelnit pardubický zámek pro mladou generaci, šek na cestu do Bruselu. Dalších šest soutěžících bude oceněno věcnými dárky od Pardubického kraje, Východočeského muzea a Destinační společnosti Východní Čechy.

Šmídl s.r.o. rozšíří logistické centrum ve Vysokém Mýtě  


Vzhledem k trvalému naplnění kapacity Logistického centra Šmídl Vysoké Mýto se vedení společnosti rozhodlo navýšit objem skladových prostor. Rozšíření stávajících skladových kapacit přinese nová pracovní místa v regionu a vytvoří zázemí pro rostoucí objem zakázek firmy Šmídl i do budoucna.

Logistické centrum se nachází na okraji Vysokého Mýta směrem na Svitavy. V provozu je od začátku roku 2009 a rozloha jeho skladovacích hal je 8000 m2, což představuje více než 17 000 paletových míst. Tato kapacita je však vzhledem ke stále rostoucímu počtu zakázek již nedostačující. „Všechny skladovací prostory jsou dnes prakticky vyčerpány. Abychom nemuseli v příštím roce odmítat nové zakázky, rozhodli jsme se navýšit kapacitu o 6000 m2,“ uvedl Radek Voříšek, manažer logistiky společnosti Šmídl. Toto rozhodnutí v praxi znamená přistavění nové haly. Výstavba by měla začít v první polovině roku 2012 a trvat zhruba pět měsíců. Rozšířením logistického centra vznikne zhruba dvacet nových pracovních míst.  Obyvatelé Vysokého Mýta se nárůstu hustoty kamionové dopravy v souvislosti s rozšířením logistického centra obávat nemusí. Vysoké Mýto je již nyní tranzitním městem, přes které denně projede velké množství kamionů. „Vozidla Šmídlu představují v tomto objemu jen malý zlomek, takže obyvatelé města změnu prakticky nezaznamenají,“ uvedl Petr Koblížek, dopravní analytik společnosti Šmídl. „Věříme, že v budoucnu dojde k výstavbě rychlostní komunikace R35, která by usnadnila život jak nám, tak i občanům Vysokého Mýta,“ dodal Koblížek.  „Naši pobočku ve Vysokém Mýtě jsme se rozhodli rozšířit na základě našich dobrých zkušeností s tímto regionem. Máme zde nejvíce obchodních partnerů a chceme se v této lokalitě rozvíjet i nadále,“ uvedla Martina Šmídlová, jednatelka společnosti. Výhodou Vysokého Mýta je také jeho geografická poloha. Vedení společnosti Šmídl proto nevylučuje ani další rozšiřování logistického centra po roce 2012. Vše bude záležet na počtu zakázek a budoucím vývoji rychlostní komunikace R35.  Logistické centrum ve Vysokém Mýtě není jen krytý prostor ke skladování zboží. Spravovat 17 000 paletových míst vyžaduje precizní organizaci a systém. V tom pracovníkům skladu pomáhá i moderní technologické vybavení, na které si ve Šmídlu potrpí. „Investovat do technologií se nám dlouhodobě vyplácí. Díky tomu jsme schopni nabídnout našim zákazníkům nejvyšší standardy nejen samotné přepravy, ale také skladování. Vhodný systém řízení skladu šetří čas, peníze a usnadňuje práci našim zaměstnancům,“ uvedl Voříšek. Skladované zboží je evidováno pomocí speciálního programu, elektronicky zabezpečeno a nepřetržitě na něj dohlíží kamerový systém. Součástí vybavení haly je také protipožární signalizace s přímým napojením na Hasičský záchranný sbor. Pohyb zboží v rámci skladu zajišťuje manipulační technika včetně portálového jeřábu pro transport těžkých a rozměrných předmětů. „Flexibilita je velkou devizou našeho logistického centra. Dokážeme vyhovět našim zákazníkům jak technologicky, tak i procesně,“ shrnul Voříšek.

 

Veřejné bruslení o vánočních prázdninách

Pátek

23.12.2011

 

 

16:30-18:00

Sobota

24.12.2011

10:00-11:30

 

 

Neděle

25.12.2011

09:30-11:00

 

13:00-14:30

Pondělí

26.12.2011

10:30-12:00

 

17:00-18:30

Úterý

27.12.2011

09:30-11:00

 

13:00-14:30

Středa

28.12.2011

10:00-11:30

 

17:00-18:15

Čtvrtek

29.12.2011

09:30-11:00

 

13:00-14:30

Pátek

30.12.2011

10:30-12:00

 

15:30-17:00

Neděle

1.1.2012

 

 

13:30-15:00