Českotřebovský deník 314/2011 (26.11.)                               

Výstavba lanovky Třebovská dvojka v Čenkovicích dokončena.

V posledním týdnu měsíce listopadu byla dokončena výstavba lanové dráhy Třebovské dvojka v Čenkovicích. Zároveň proběhlo zaškolení a nácvik evakuace z lanové dráhy ve spolupráci s horskou službou. Cvičná akce proběhla bez problémů. Počátkem měsíce prosince proběhne zátěžová zkouška a bude zahájen schvalovací proces drážním úřadem. Zahájení provozu pro veřejnost je plánováno před Vánocemi.  Nyní probíhá dostavba centrální pokladny, která bude umístěna na parkovišti pod lanovkou. V letošní sezóně již budou moci lyžaři využít při placení platební karty.                                                       JZ, SKI KLUB Česká Třebová
 
 
V novém jízdním řádu již Jančurův Regiojet nestaví v Ústí n.O. na "hlavním nádraží, ale na zastávce Ústí nad Orlicí město. 

Úplnou náhodou, totiž odjíždí přípojný vlak na Letohrad právě tři minuty před příjezdem Regiojetu.  Takže klidně mohl Regiojet zastavovat třeba v Dlouhé Třebové. I ta má zařízení pro bezbariérový provoz. Aspoň by pan Jančura ukázal, kudy  vede cesta k oživení dálkové dopravy.
 
V pátek 24. listopadu pořádaly Městské lesy Litomyšl hon, na kterém padlo 20 divočáků.  

Na honu bylo zřízeno 38 (placených) střeleckých stanovišť, za každé střelec zaplatil 2200 Kč.  Městské lesy Litomyšl mají rozlohu větší než 900 ha, mají vlastní honitbu, která se rozkládá v okolí Strakova, Janova a Semanína a sousedí s katastrem našeho města za (bývalou) Kakačovou hájovnou.

Předvánoční besídka ve lhoteckém stacionáři A centrum se uskuteční 12. prosince od 16. hodin.

Strom splněných přání

Oblastní spolek ČČK Ústí nad Orlicí informuje o připravované akci, která se uskuteční od 27.11.2011 do 15.12.2011 v Ústí nad Orlicí, České Třebové, Jablonném nad Orlicí a Dolní Dobrouči. V letoším roce došlo k rozšíření akce o přáníčka dětí z dětského domova z Potštejna. Jinak se samozřejmě, jako každý rok,  pokusíme společně s dárci splnit přání dětem z Dětského domova v Dolní a Horní Čermné, klientům Domova pod Hradem Žampach a Domova u Studánky v Anenské Studánce. Celkem je připaveno 144 přání a pevně věříme, že se všechny podaří vyplnit. Děti si přeji různé dárky např. hračky, knížky, batohy, míče, kosmetické balíčky, ale i povlečení nebo oblečení. Stromky s přáníčky jsou již na tradičních místech v Ústí nad Orlicí v prodejně Hraček na Mírovém náměstí, v prodejně Cukrovinek v ulici Barcalova, v České Třebové v budově radnice (přízemí u informačního centra), v Jablonném nad Orlicí v Marta Marketu a v Dolní Dobrouči na obecním úřadě. Zakoupené dárky můžou dárci ponechat v přímo na místech, kde se nachází "Stromy splněných přání" nebo je mohou odnést na OS ČČK Ústí nad Orlicí, ulice Kopeckého 840. Dárky pak budou dětem předány v předvánočním čase.Bližší informace rádi zodpovíme na tel. 775 112 998
Děkujeme za pomoc
Preclík Jiří ředitel Úřadu OS ČČK Ústí nad Orlicí