Zpravodajství z gymnázia                                                       
Den otevřených dveří na Gymnáziu Česká Třebová 

Ve čtvrtek 24. listopadu 2011 se na Gymnáziu Česká Třebová koná Den otevřených dveří. Škola se otevře veřejnosti a zájemcům o studium od 12:00 do 17:00. Je připravený bohatý program v odborných učebnách, soutěže o trička gymnázia a vstupenky na studentskou Akademii 2011. K dispozici budou také průvodci a pořadatelé z řad studentů. Vedení školy bude každou celou hodinu od 14:00 v učebně č. 201 podávat informace o studiu. Gymnázium Česká Třebové bude ve školním roce 2012/2013 tradičně otvírat jednu třídu osmiletého a jednu třídu čtyřletého studia. 
Organizátorem akce je Gymnázium Česká Třebová a Spolek Gymnázia Česká Třebová
 
Kostýmový volejbalový turnaj Gaudeamus na Gymnáziu Česká Třebová 

Ve středu 16. listopadu 2011 se na Gymnáziu Česká Třebová uskuteční tradiční kostýmový volejbalový turnaj Gaudeamus. Od 8:00 se nejnižší ročníky utkají ve hře ringo a vyhlášení vítězné třídy je plánováno na 9:30. Poté budou v obou tělocvičnách školy „měřit své síly“ ve volejbale týmy studentů vyššího gymnázia ve složení nejméně dvou dívek, tří chlapců a jednoho vyučujícího. Vyhlášení vítězů bude kolem 12:00. Samozřejmostí jsou kostýmy, ve kterých hráči hrají, letos na téma „animované pohádkové postavy“.
Gaudeamus je na gymnáziu již mnohaletou tradicí. Studenti spolu s učitelským sborem si touto formou připomínají 17. listopad – Den boje studentů za svobodu a demokracii. Organizátorem akce je Gymnázium Česká Třebová, Spolek Gymnázia Česká Třebová a Školní sportovní klub při gymnáziu. Sponzorem turnaje je Cukrárna Suk z České Třebové.
PhDr. Tomáš Kupka, zástupce ředitele Gymnázia Česká Třebová Tomas.Kupka@gymnct.cz