-
Jabkance U Tygra
- V sobotu dne 19. listopadu se v nejstarší městské čtvrti U kostelíčka
konala již 51. slavná Jabkancová pouť. Na tuto tradici se rozhodla
navázat také zdejší kavárna U Tygra, která připravila pro pobavení a
setkání s přáteli a také pro návštěvníky kavárny Jabkancové pohoštění.
Výroba sladké pochoutky probíhala přímo v prostorách kavárny, konkrétně v
přilehlé kuchyni. Hlavním dodavatelem všech surovin byl Ladislav Novák.
O uvaření brambor se postaral Josef Janda z místního hotelu Bravo.
Upotřebeno bylo něco málo přes 30 kg brambor a také 8 kg tvarohu. O výrobu
tradičního třebovského pokrmu s postarali Hana Karlíková, Jan Jasanský a
Pavla Strouhalová. Nesmíme opomenout také zásluhy „vrchního škrabače
brambor“, Jaroslava Karlíka.
- Akce se poměrně dobře vydařila a tak je v plánu provozovatele kavárny
její pokračování i v následujících letech, kdy by zde světlo světa mohly
spatřit jabkance s jinými, pro Třebovany netradičními náplněmi.
Martin Šebela
-
-
-
-
-
-
|