Jabkance U Tygra                                                                   

V sobotu dne 19. listopadu se v nejstarší městské čtvrti U kostelíčka konala již 51. slavná Jabkancová pouť.  Na tuto tradici se rozhodla navázat také zdejší kavárna U Tygra, která připravila pro pobavení a setkání s přáteli  a také pro návštěvníky kavárny Jabkancové pohoštění.  Výroba sladké pochoutky probíhala přímo v prostorách kavárny, konkrétně v přilehlé kuchyni.  Hlavním dodavatelem  všech surovin byl Ladislav Novák. O uvaření brambor se postaral  Josef  Janda z místního hotelu Bravo. Upotřebeno bylo něco málo přes 30 kg brambor a také 8 kg tvarohu. O výrobu tradičního třebovského pokrmu s postarali Hana Karlíková, Jan Jasanský  a Pavla  Strouhalová. Nesmíme opomenout také zásluhy „vrchního škrabače brambor“, Jaroslava Karlíka.
Akce se poměrně dobře vydařila a tak je v plánu provozovatele kavárny její pokračování i v následujících letech, kdy by zde světlo světa mohly spatřit jabkance s jinými, pro Třebovany netradičními náplněmi.                                                                          Martin Šebela