Jabkancová pouť očima pořadatele - Spolku od sv. Kateřiny.                            

Ano, už po jednapadesáté se konala pod rotundou sv.Kateřiny slavná „Jabkancová pouť“, která svoji jedinečností a historickým významem přilákala návštěvníky z celé naší vlasti i ze zahraničí. Velkým překvapením byla přítomnost Slovenské televize STV 1, která zde natáčela reportáž do svého pořadu „Svet v obrazoch“ (v neděli v 11.30) Nejen několik přímých vstupů do rozhlasového vysílání, ale i přítomnost České televize v posledních dvou letech (2009 a 2010) svědčí o významu této tradiční akce.
Jabkancovou pouť přišel pozdravit i starosta města Jaroslav Zedník a předeslal, že i v příštím roce přijede tuto vynímečnou záležitost natáčet ČT 1 do svého nového pořadu.
Přestože počasí nebylo zrovna příznivé, všichni účinkující podali skvělé výkony a za to jim patří veliký dík.Kulturní program skvěle začala dechová hudba Řetůvanka pod vedením kapelníka Jiřího Zemana, která začala hrát před Městským úřadem a potom se pochodem vydala k chalupě u sv. Kateřiny, kde probíhala Jabkancová  pouť. Odpoledne skupina Medvědi dokázala opět udržet svým perfektním vystoupením návštěvníky až do samého konce pouti.
Spolek od sv. Kateřiny děkuje touto cestou všem sponzorům, kteří slavnou Jabkancovou pouť podporují a záleží jim na zachování tradice našeho města.
Děkujeme rovněž všem členům i nečlenům spolku,kteří pomohli při organizaci a výrobě jabkanců, paní Dostálové (vedoucí školní jídelny) a i Vám,kteří jste trpělivě stáli frontu na tuto sladkou pochoutku.
                                                                                                                                                Spolek od sv. Kateřiny