Co pro Vás připravila knihovna na prosinec                        

Informace z knihovny:
Upozornění: provozní doba o vánocích
23. 12. a 30. 12. bude v knihovně otevřeno 8-11 12-14. V ostatní dny zůstává běžná otvírací doba. Přejeme všem klidné a pohodové prožití vánoc.
 
Novinka: provoz knihovny i v sobotu!
Zlepšujeme naše služby pro Vás! Od nového roku rozšiřujeme naši otevírací dobu o soboty dopoledne. Bude otevřeno vždy od 8 do 11 hod. (půjčovna dospělého oddělení-město). Vycházíme tak vstříc například studentům nebo lidem pracujícím pozdě do večera, kteří to k nám v běžné provozní době prostě nestíhají. Těšíme se na Vás!
 
Dárkové certifikáty „Vyrazte si do knihovny“
Připomínáme možnost zakoupení dárkového certifikátu, kterým věnujete roční zápisné v knihovně. K dostání na půjčovně dospělého odd. i na pobočce Parník. Darujte potěšení z knížek, třeba k vánocům!
 
Akce: 
6. 12. od 16 hod. dětské oddělení  Matyldino vyprávění „Čertovská pohádka“
Ahoj děti, zveme Vás do knihovny na "Čertovskou pohádku"o kašpárkovi a Honzovi, a o tom, co všechno zažili na své cestě, aby zachránili princeznu! Poznáte, jaké je to v pekle a dozvíte se, co všechno čerti dovedou a zmůžou. Moc se na Vás těší Vaše Matylda.    
 
7. 12. od 17:30 hod. čítárna Slávka Štusáková: beseda o kolážích
Srdečně zveme na posezení s autorkou vystavovaných koláží. Příjemné setkání bude doplněno i ukázkou vytváření koláže.
 
7. 12. od 13 do 17 hod. pobočka Parník-dětské odd.
Vánoční dílnička na pobočce Parník pro všechny malé výtvarníky.
 
8. 12. od 17 hod. čítárna Vánoční tvořivá dílna
Zveme všechny na odreagování od vánočního stresu při vyrábění. Tvořit budeme dekoraci z keramiky a vánoční přání - origami. Vše potřebné na místě. S sebou pouze dobrou náladu. Ve spolupráci s DDM Kamarád. Vstupné 50,- Kč. Nutná rezervace dopředu na: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz, na půjčovně dospělého odd. nebo na tel.: 732 756 827.
 
9. 12. od 15:30 hod. Staré náměstí  Balónek Ježíškovi
Zveme Vás dne 9. 12. na vypouštění balónků s přáním Ježíškovi. Tato akce je součástí soutěže České děti čtou s Ježíškem a zároveň pokus o rekord ve vypouštění balónků v celé ČR. Přijďte si všichni poslat Ježíškovi svá přáníčka na balóncích a pojďte s námi překonat loňský rekord. Balónky s přáníčkem obdržíte zdarma těsně před akcí. Staré náměstí 9. 12. v 15:30 hod. Určitě si doneste vlastnoručně vyrobená přáníčka, malovaná či jen psaná. Přáníčka budou slosovatelná. Deset dětí má možnost získat jednu z připravených cen. Pořádají Městská knihovna, DDM Kamarád, MC Rosa.