Z plaveckých závodů v listopadu                                           

Listopad byl pro plavce ve znamení krajských přeborů Pardubického a Královéhradeckého kraje, které jsou kvalifikací na mistrovství České republiky žactva ve všech kategoriích.
12.a 13.listopadu byl náš plavecký oddíl pořadatelem KP staršího žactva (12.,13.,14. letí) dorostu a dospělých. V českotřebovském bazénu vzbuzoval respekt svými výkony a skromným chováním  český juniorský reprezentant Pavel Janeček z Náchoda. Týden nato překonal na Velké ceně Brna dva české dorostenecké rekordy a splnil limit  na MS juniorů. Dalším známým jménem byla Lenka Štěrbová - vloni nejmladší přemožitelka kanálu La-Manche, na  startovní bloky se postavily i české juniorské reprezentantky Michala Štěrbová SC Pardubice a Michala Mikysková z PK Vysoké Mýto. Naši plavci posbírali celkem 47 medailových umístění. Na Mistrovství ČR se kvalifikovali v kategorii 14tiletých Anička Kluková a Matěj Karpíšek, ve 13tiletých Anička Pucholtová a Ondřej Krňávek, v kategorii 12tiletých Tomáš Valenta.
 
Další víkend 19.listopadu se 10ti.a 11tiletí plavci utkali na krajském přeboru v Náchodě. Oddíl postihla velká nemocnost, přesto naši přivezli 24 diplomů za umístění na 1.-3. místě . Na Mistrovství ČR 11tiletých se kvalifikovali Matěj Švíř a Adam Vágner, na Mistrovství ČR 10.letých, které se koná 10.-11.prosince u nás v České Třebové se představí Eliška Štichauerová, Barbora Pražáková, Aneta Köhlerová, Markéta Zachová, Vojta Novotný a  Vojta Krňávek.
Budou bojovat o medaile s těmi nejlepšími v domácím prostředí, přijďte je povzbudit!
V sobotu od 14.30 v neděli dopoledne od 9.00 hodin.
 
Nejmenší plavci se sešli o tomto víkendu, 26.listopadu v Jičíně. Družstvo 9tiletých a mladší ve složení Denis Hýbl, Jakub Štichauer, Jakub Sýkora, Jan Vinkler, Vašek Kovář, Daniela Řeháková, Gábina Valentová, Nela Hýblová, Anežka Veselá  a Natálka Stránská si zaslouží pochvalu od svého trenéra p. Davida Hýbla. Přivezli 12 diplomů a štafeta chlapců Hýbl, Sýkora, Vinkler, Štichauer zvítězila na 4x50 m volný způsob.
 
O uplynulém víkendu se v Blansku konal Memoriál Jaroslava Starého. Hlavními disciplinami byl trojboj na 50,100 a 200 m volný způsob. Mezi dorostenkami vybojovala 2. místo Marie Hájková a také 2.místo v dorostu Lukáš Kovář, v kategorii staršího žactva získal 3. místo Ondra Krňávek a v mladším žactvu si 3. místo vyplaval Lukáš Chovan. Štafeta chlapců na 4x50 m volný způsob / Jakub Švíř, Matěj Švíř, Ondra Krňávek a Lukáš Kovář / obsadila 2. místo. Kromě těchto úspěchů si medaile vybojovali v individuálních disciplinách Matěj Švíř, Anička Pucholtová, Anička Valentová, Tomáš Valenta. Dá se říct, že jsme při návratu měli tašky obtěžkány medailemi.                                                                                                                                 R.Ei