Ples Za jeden provaz pomůže již potřetí                               

V pátek 4. listopadu dorazila do sálu restaurace na Horách v České Třebové více než stovka hostů, kteří se zde nejen bavili na 3. Podzimním benefičním plese Za jeden provaz, ale také podpořili dobrou věc – koupi audioknihovny do českotřebovského Domova pro seniory. Ples organizovalo občanské sdružení Za jeden provaz za pomoci studentů Gymnázia Česká Třebová.

Jednalo se již o třetí ročník této události, která se postupně stává tradicí. Ples byl zahájen předtančením žákyň Taneční školy Šárky Prossové v choreografii s názvem Alenky a potom už patřil parket hostům, kterým k tanci a poslechu hrála kapela KOPLAHOBAND. Plesem prováděly moderátorky Eliška Šplíchalová a Martina Skálová. V předsálí si hosté mohli prohlédnout ceny v tombole a také si zakoupit losy. V hale byla umístěna výstava fotografií ze spolupráce sdružení a Domova pro seniory. Salónek pak lákal k návštěvě zejména čokoládovou fontánou a fotokoutkem, kde se hosté mohli nechat zvěčnit profesionální fotografkou Hankou Fučíkovou. Fotografie z fotokoutku a momentky z plesu, které vyfotila Michaela Nerudová, najdete na adrese http://zajedenprovaz.rajce.idnes.cz/3._Podzimni_beneficni_ples_Za_jeden_provaz/

Vrcholem programu pak bylo půlnoční vystoupení skupiny Petra Krejčího z Pelhřimova, která předvedla vynikající UV show. Hned potom byli vylosováni podle útržků ze vstupenek výherci cen ve velké tombole. Cestu z Hor mohli návštěvníci absolvovat plesovým taxi, které od jedné hodiny po půlnoci rozváželo zájemce kamkoliv do České Třebové a nejbližších vesnic.

Díky podpoře Města Česká Třebová, záštitě hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka a dalších sponzorů bylo dosaženo výtěžku přibližně 25 000 korun. Společnosti KORADO a TEZA a soukromá dárkyně Šárka Stavinohová věnovali sponzorský dar přímo na koupi audioknihovny. Celý systém přehrávačů a namluvených knih tak bude zakoupen v hodnotě přibližně 35 000 korun. Stejně jako vloni bude tento dar předán klientům v Domově pro seniory v rámci vánočního workshopu.

Zuzana Vondrová, předsedkyně občanského sdružení Za jeden provaz