Českotřebovský deník 329/2011(11.12.)                                 

Pravidelné tréninky parnických sokolů se odehrávají vždy v pátek večer v tělocvičně ZŠ Ústecká. Cvičí samozřejmě vždy také na nářadí, tak jak je zachyceno na několika fotografiích z pátku 10.12. 2011. Jsou to odchovaci  sokolů takového formátu, jako byli bratři  Evžen Šrajer a Jaroslav Slezák.

Vítěz soutěže o nejrychlejšího zloděje 

Díky vynikající spolupráci s Integrovanou střední školou na Skalce se podařilo získat dvě krmítka pro drobné ptactvo, která  Osadní výbor Lhotka umístil u cyklostezky, aby měli možnost lidé při zimních procházkách přilepšit zpěvným ptákům.
Vzal jsem tedy syna a v sobotu 10. prosince odpoledne jsme připevnili první krmítko v blízkosti odpočívadla u sokolského hřiště. Krmítko bylo opatřeno i vypáleným nápisem osadní výbor Lhotka. V neděli jsme šli procházkou dosypat dávku slunečnic. Již z dálky bylo vidět, že není něco v pořádku, krmítko bylo pryč. Když pominu fakt, že ptáci si svoje slunečnice jistě najdou v jiném krmítku, tak nebylo v mých silách synovi výchovně vysvětlit co se vlastně stalo a proč krmítko už není na svém místě. Je vánoční čas a někdo patrně velmi nutně potřeboval vánoční dárek pro svého nejbližšího. Dovolte mi tedy, abych alespoň touto cestou poblahopřál jménem svým i jménem osadního výboru Lhotka onomu parch..…tovi, který zvítězil v soutěži o nejrychlejšího zloděje čehokoli.    
                                                                                                                 Ing. Rudolf Sýkora, předseda osadního výboru Lhotka

 

POZVÁNKA NA VÁNOČNÍ ZUMBU ZDARMA

v úterý 13. prosince  v 17.00  hodin v aule gymnázia v České Třebové  Děkuji  všem příznivcům zumby, přeji hezké vánoce a vše nejlepší v Novém roce, těším se na Vás zase 3. ledna 2012!  Lenka Slavíková
 
Slunečná stříbrná neděle
Neděle byla slunečná, vánoční osvětlení by význam nemělo.Vánoční náladu dělají jednak sami obchodníci, jednak také celková atmosféra města, do které patří celá vánoční výzdoba a také předvánoční akce ve městě. V neděli k ni  přibyla možnost návštěvy tradiční výstavy betlémů ve výstavním sále Kulturního centra, od pondělí bude další školská vánoční výstava v malém sále Kulturního centra. Máme se tedy kam jít podívat a ve studených dnech se ohřát.  Poznámka: Vánoční strom na Novém náměstí stále ještě nesvítí, přestože jsme uprostřed adventu. Upozornila mne na to aspoň desítka lidí - elektrikáři jsou zřejmě vzácné koření. 
 
Infolinka k novým jízdním řádům je v provozu

Pardubice (11. 12. 2011) – Na telefonní informační linku společnosti Oredo k novým jízdním řádům, které dnes vstoupily v platnost, se od 8 do 18 hodin mohou dovolat občané Pardubického kraje. „Technologové společnosti Oredo odpovídají lidem na všechny jejich dotazy a připomínky,“ uvedl Jan Tichý, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu, dopravní obslužnost a investice, který se přišel osobně přesvědčit, že linka, zřízená pro potřeby lidí, funguje.   
Informační linku do nedělního poledne využilo osm občanů. Dotazy se týkaly především konkrétních dopravních spojení, například Dolních Libchav s Kerharticemi či Městečka Trnávka s Chornicí. „Uvědomujeme si, že se jedná o velké změny, linka proto bude lidem k dispozici každý všední den od 8 do 18 hodin až do 22. prosince,“ dodal náměstek hejtmana Jan Tichý. Technologové Oreda očekávají nejvíce dotazů v pondělí a v úterý. Kromě telefonních linek (466 030 702, 466 026 866) naleznou lidé informace o nových jízdních řádech na www.oredo.cz.  

 

Nejdůležitější informace o tarifu IREDO:

 

  • IREDO je společná jízdenka pro všechny autobusové dopravce i pro vlaky
  • IREDO umožňuje absolvovat celou cestu na jeden jízdní doklad
  • IREDO nepočítá okliky – zaplatíte vždy stejně bez ohledu na trasu spoje při dodržení všech Pravidel pro jízdu oklikou uvedených v Tarifních podmínkách
  • IREDO nabízí výhodné sedmidenní a třicetidenní jízdenky
  • všechny druhy jízdenek je možno zakoupit přímo v autobusech, dále také ve stanicích ČD, případně ve vlacích ČD při jízdě ze zastávky či stanice, kde nebylo možno zakoupit jízdenku

 

Aktuálně z juda - 6 zlatých z Kolína !


V sobotu dne 10.12.2011 se konalo v Kolíně poslední 6.kolo 24. ročníku Polabské ligy. Tohoto kola jsme se zúčastnili s 22 závodníky a dokázali jsme získat 20 medailí. Jako družstvo jsme se umístili v tomto kole na 4. místě, ale celkově v letošním ročníku naše družstvo získalo skvělé 2. místo za vítězným JK Chlumec nad Cidlinou.

Výsledky:

- mláďata:

Magdaléna Ryšavá, do 25 kg, 1 místo

Zuzana Gregarová, do 28 kg, 2. místo

Michaela Čížová, do 36kg, 2.místo

Petra Vážková, do 36 kg, 3.místo

Lucie Rybková, do 48 kg, 1. místo

David Vích, do 50 kg, 2. místo

Ondřej Málek, do 55 kg, 2. místo

- starší žáci:

Karel Gregar, do 42 kg, 1.místo

Tomáš Kovář, do 42 kg, 3. místo

Vojtěch Typl, do 60 kg, 2. místo

 

- mladší žáci a žákyně:

Magdaléna Klimešová, do 36 kg, 1 místo

Kristýna Klimešová, do 36 kg, 3. místo

Vít Škrkoň, do 38 kg, 2.místo

Jan Růžička, do 42 kg, 1.místo

Antonín Kobza, do 42 kg, 2. místo

Jan Formánek, do 46 kg, 2. místo

Filip Adamský, do 50 kg, 2. místo

Matouš Jirsa, do 50 kg, 3. místo

Dušan Provazník, do 55 kg, 3. místo

Tomáš Verner, do 60 kg, 1. místo

Všem medailistům patří velká gratulace nejen za tyto výsledky, ale i za celou letošní sezónu. Velké poděkování všem trenérům, partnerům a sponzorům oddílu a v neposlední řadě i všem rodičům našich dětí, bez kterých by „to“ rozhodně nemohlo fungovat … judu zdar a tomu třebovskému zvlášť.