Florbalový klub Orlicko Třebovsko -
Do vánoční přestávky na vítězné vlně…


Konec kalendářního roku přináší i herní pauzu, která rozděluje sezónu na dvě části…
Naše družstva se na konci první půlky sezóny šplhají k vrcholům svých soutěží a předvádějí výborné výsledky.
 
1.liga žen
Tým žen drží v půlce sezóny třetí příčku, po vlažném a unaveném začátku sezóny začalo družtvo vozit dobré výsledky a umístění na třetí příčce rozhodně není náhodné. Bohužel velká smůla nás v posledním kole, které se odehrálo 26.11.2011 v Šumperku, připravila o možnost postoupit na příčku druhou. S týmem jezdí pravidelně i několik velmi šikovných juniorek, které nastupují i ve své soutěži. První půlku sezóny zakončí ženy 10.12.2011, kdy pořádají domácí turnaj.
Do jarní části půjdou s cílem prát se o přední příčky a pokusit se bojovat o příčku nejvyšší a dostat tak šanci k postupu do nejvyšší soutěže - Extraligy žen.
 
Sestava žen:
Brankářky: Beranová, Diblíková, Benešová
Obránci: Čížková, Voltnerová, Šedová, Lexová, Zindulková, Třísková
Útočníci: Drvoštěpová, Hamplová, Hyksová, Dokoupilová, Vacková, Špatenková, Bednářová, Kalíková D., Stráníková, Lenochová, Zavřelová, Řeháková, Žatečková
Trenér: Typl, Drvoštěpová
 
1.liga juniorek
Nejvyšší soutěž v této kategorii hrají naše juniorky již třetím rokem. V loňském roce tuto soutěž vyhrály a  v konečném finálovém play-off obsadily pátou příčku z celé ČR. Do letošní sezóny vstoupil tým bez několik hráček, které již nesplňují věkovou hranici juniorek a přidaly se tak k ženskému družstvu.. I výrazně oslabený tým proti loňskému roku předvádí neuvěřitelné výsledky a vévodí soutěži s neuvěřitelným přehledem.
V půlce sezóny jsou dívčí naděje OT na prvním místě, rozdaly po 10 zápasech hrůzostrašných 101 golů a pouhých 8 soupeřek se podařilo dostat balonek za záda našich gólmanek. Přední příčky kanadského bodování soutěže připomínají soupisku našeho družstva víc jak individuální statistiky soutěže.
Jasným cílem v této sezóně je zopakovat postup do play-off a tam předvést co nejlepší výsledky.
 
Sestava juniorek:
Kalíková T., Jirušková, Hrudová, Hyksová, Hamplová, Bednářová, Špatenková, Raisová, Diblíková, Hekrlová, Köhlerová, Šedová, Ráčková
Trenér: Drvoštěpová Renáta, Typl
 
Pardubicko-Hradecká liga žákyň
I nejmladší naděje OT hrají svoji soutěž a v každém kole se snaží bojovat o co nejlepší výsledky. Tato soutěž se hraje na „slepou“ tabulku. Prootže se jedná o děti a tam není potřeba počítat výsledky, a plácat se po ramenou! Jde o zábavu, chuť hrát a učit se. V soutěži je většina nováčků a tak jsou výsledky pokaždé jiné, ale to nejdůležitější, což jsou zkušenosti, si naše mladé slečny vždy odvezou.
Holky jsou velmi šikovné, potenciál tohoto družstva se zdá být velmi dobrý a v budoucnu o nich určitě ještě všichni uslyšíme!
 
Sestava žákyň:
Bezdíčková, Cejnarová, Čadová, Hamplová, Horáčková, Janišová, Jebousková Kl., Jebousková Ka., Kubištová, Kumpoštová, Ludvíčková, Macháčová, Manová, Rudová, Tomšová
Trenér: Lexová, Zavřelová, Drvoštěpová
 
3.liga juniorů
Také chlapecké družstvo juniorů bojuje o co nejlepší umístění ve své soutěži. Před bližící se polovinou soutěže také okupují 3. místo a jasným cílem je hrát o příčku nejvyšší, kam kluci rozhodně patří.
 
Sestava juniorů:
Blažek, Borůvka, Duspiva, Hekrle, Herynek, Jiruška, Kaplan, Kapoun, Kopecký, Kunst Dan., Kunst Dav., Mitlener, Rybka M., Rybka V., Toček, Zeinert 
Trenér: Jiruška, Rybka, Kaplan

 

Pardubická liga starších žáků:
Nováčkem v soutěži jsou i starší žáci. Mladí kluci z OT patří k nejmladším týmům v soutěži a přesto dokazují, že florbal hrát umějí. Kluci jsou velmi zodpovědní k tréninkům a na hřišti je jejich snažení vidět. Po těžkém začátku sezóny, kdy jsme přes různé zdravotní komplikace nejezdili v optimální sestavě se blízká na lepší časy.  Kluci jsou na druhém místě soutěže a jsou jediný tým, který dokázal porazit suveréna a velkého favorita soutěže, Orel Přelouč. Nutno poznamenat, že se do našich bodů započetla i kontumace po chybě soupeře se soupiskou.  Cílem do jarní části pro kluky bude se naučit co nejvíc sportovních dovedností, florbalové šikovnosti a radosti ze hry. Pokud se nezadrhne žádné z koleček na složitém soukolí týmu, tak poctivou prací přední pozice potvrdíme.
 
Sestava:
Blaho M., Diblík, Dryml, Fogl, Gorun, Horák P., Horák J., Jiroušek, Jukl, Jurco, Kopecký, Kraj, Krátký, Langr, Marek, Moravec, Petraš Pat., Tesař, Typl V.
Trenér: Typl, Ilgner, Fiala, Petraš P., Blaho J.
 
 
Další týmy OT…
 
Tým mužů hraje třetí ligu a výsledky jsou proměnlivé, kluci nemají převratné ambice, baví se florbalem, užívají si hru a výsledky jsou až na dalších místech jejich snažení.
 
Tým mladších žáků a elévů trénuje stejný tým trenérů jako starší žáky. Tito trenéři si připravují svoje další hráče, učí je základní všeobecné sportovní dovednosti i samotný florbal. Kluci v letošním roce nehrají pravidelné soutěže, pouze se v jarní části budou účastnit jednotlivých turnajů.
 
Tým veteránů je skupinka „tatínků“ kteří si jdou jednou v týdnu protáhnout svá těla, unavená od kancelářských stolů a pobavit se s partou kamarádů. Toto družstvo nemá žádné ambice, ve své budoucnosti plánuje účast na letních turnajích a užívaní si florbalu.
 
Jsme Orlicko Třebovsko, jsme tým, který zastupuje celý náš krásný a rozlehlý region!
Jsme tu, hrajeme florbal, bavíme se a učíme děti tomuto sportu. Jsme tu pro každého z regionu i ze širšího okolí, který se k nám chce přidat a mít také z florbalu a výsledků radost!
 
Všem našim fanouškům, příznivcům, hráčům, rodičům i kamarádům děkujeme za další pěkný rok a přejeme Vám šťasné a veselé Vánoce!