Herečka Anna Kulovaná v České Třebové                          

Ve čtvrtek 8. prosince bylo možné v ulicích našeho města spatřit známou  pražskou herečku Annu Kulovanou. Do Třebové zavítala spolu se svými hereckými kolegy z pražského Divadla Rity Jasinské, aby v dopoledních hodinách  ve velkém sále zdejšího Kulturního centra společně vystoupili ve hře Karla Čapka Bílá nemoc. Divadelní představení bylo určeno žákům  zdejší VOŠ a SŠT.
Mladou herečku Annu Kulovanou si zajisté  většina z nás pamatuje z televizní obrazovky z ve své době  populárních  seriálů  Dobrá čtvrť, Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy.  Objevila se také ve filmu Zejtra napořád a v TV cyklu To nevymyslíš. V současné době se  navrátila na TV obrazovky rolí doktorky na plastické chirurgii v seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Po odehraném představení se Anna cestou na vlakové nádraží zastavila v prodejně potravin DAS v Sadové ulici pro menší nákup. Zde se její návštěvu podařilo zachytit  několika fotografiemi. Chvíli na to, krátce před polednem, odcestovala do Prahy rychlíkem ze zdejšího vlakového nádraží.    
Martin Šebela
 

 

Divadlo Rity Jasinské - soubor hraje v divadle Pod Palmovkou.

Karel Čapek: Bílá nemoc- premiéra: 26.1.2011. Výprava: Zuzana Mazáčová. Hudba: Pavel Trojan jr. Úprava a režie: Pavel Ondruch.
Hrají:  Petr Franěk, Ladislav Trojan / Tomáš Valík, Martin Písařík, Milan Enčev, Lukáš Burian, Petra Špindlerová, Ondřej Černý, Anna Kulovaná, Romana Goščíková  Proslulé drama, ve kterém vedle smrtící pandemie bílé nemoci přivádí společnost ke zkáze obyčejná lidská demagogie, zaslepenost a extremismus.