Setkání k cyklomaratonu a tenisovému šampionátu          

V českotřebovském hotelu Bravo se uskutečnilo předvánoční setkání, které pro své obchodní partnery a přátele uspořádali organizátoři dvou významných sportovních akcí. Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu a tenisového mistrovství České republiky v Ústí nad Orlicí.

„Nejprve zmíním českotřebovský cyklomaraton, jehož třetí ročník se vloni uskutečnil 25. června. Patronem a dvojnásobným vítězem závodu je Jaroslav Kulhavý, který je úřadujícím mistrem světa a vítězem Světového poháru. Nevím, jestli Jarda v roce 2012 bude v České Třebové startovat, spíše asi ne, nicméně patronem a mediální tváří našeho cyklomaratonu zůstane, na tom jsme dohodnuti. Má nabitý program, v roce 2012 bude závodit většinou v zahraničí a své úsilí zaměří směrem k olympiádě v Londýně, kde by měl bojovat o medaili,“ připomenul sportovní manažer Vladimír Vaněk.

Českotřebovský rodák (před lety začínal jako fotbalový žák v Lokomotivě) se poté věnoval tenisovému šampionátu mužů a žen, který se úctyhodných patnáct let hraje v Ústí nad Orlicí. „Turnaj v roce 1995 přivedl na svět Jan Lustyk, který mne o rok později přizval ke spolupráci. První dva ročníky měly přívlastek turnaje kategorie A, od roku 1997 se na ústecké antuce hraje o tituly mistrů republiky. Je to skvělá bilance, největší zásluhu na tom má můj bývalý fotbalový spoluhráč a dlouholetý kamarád Honza Lustyk.“

Přítomné vzápětí pozdravil generální ředitel společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí Jan Lutyk, který vyjádřil radost z toho, že se setkání zúčastnil rekordní počet pozvaných. „Je nás tady přes čtyřicet, kteří máme rádi sport, to je skvělé. Rieter Cup oslavil patnácté narozeniny díky spolupráci několika subjektů, a to Českého tenisového svazu, splečnosti RC Sport, města

Ústí nad Orlicí a místního tenisového klubu. Samozřejmě také díky dlouhodobé podpoře naší firmy,“ uvedl Jan Lustyk a pokračoval: „Jsem rád, že jubilejní ročník ozdobil svou účastí a vítězstvím Lukáš Rosol, který je hráčem světové stovky a členem týmu pro Davisův pohár.“

Přítomní se dále dozvěděli, že v závěru loňského roku došlo v kuloárech Rieter Cupu k jedné významné změně, pořadatelem turnaje již nebude společnost RC Sport, jejíž majitel se rozhodl zaměřit svoj aktivity jiným směrem. „Bylo to trochu nečekané, s ohledem na jednání o nové smlouvě s Českým tenisovým svazem a ústeckým tenisovým klubem jsme museli hledat rychlé řešení. Myslím, že jsme nalezli to nejlepší. Pořadatelem bude společnost Vaněk Agency, dlouholetý ředitel Rieter Cupu Vladimír Vaněk ví o turnaji všechno. Jsem rád, že vám mohu oznámit slavnostní podpis smlouvy na pořádání dalších ročníků Rieter Cupu. Českotřebovskému cyklomaratonu bych přál, aby oslavil také alespoň patnácté narozeniny,“ uzavřel generální ředitel Rieter CZ Jan Lustyk.

Novou smlouvu na spolupořádání Rieter Cupu podepsal Vladimír Vaněk s předsedou ústeckého tenisového klubu Jaroslavem Zábrodským a místopředsedou Marcelem Hamerníkem. Smlouva byla podepsána na roky 2012 a 2013, současně může být uplatněna opce na rok 2014.  

Známé jsou letošní termíny obou sportovních akcí. Cyklomaraton se pojede 16. června, Rieter Cup se bude hrát od 2. do 6. července. Stabilní podporu příslibili českotřebovský místostarosta Dobromil Keprt a ústecký starosta Petr Hájek.

                                                                                                                                         (mm)