Závěr roku se ZKO Javorka                                                  

Letošní sezonu členové Kynologického centra Javorka zakončili s mnoha úspěchy. druhé pololetí jsme zahájili vítězstvím námi trénovaného  Družstva mládeže Pardubického kraje – tituly Nejúspěšnější družstvo ČR, Juniorský mistr ČR a druhý Mladý vicemistr ČR s početně nejmenším družstvem Mistrovství! Titul Mladý vicemistr ČR Družstvo získalo i na MČR mládeže stopařů.
Velmi úspěšní byli naši závodníci na závodech v Lukové, kde jsme obsadili nejvyšší místa ve 3 kategoriích. Dařilo se i na soutěži Obedience Javorka, kde jsme rovněž obsadili stupně vítězů ve 3 kategoriích. Obedience v Petrovičích nám přinesla vítězství hned ve dvou kategoriích, další výborná umístění „na stupních“ přinesly závody v Moravské Třebové a Žamberku.
Podzim byl především ve znamení Zkoušek z výkonu v nejrůznějších disciplínách – Obedience, MZŘ, NZŘ. Velice úspěšné byly Zkoušky KJ – nejenomže všech 17 nastoupených psovodů s nejrůznějšími plemeny úspěšně splnilo, ale 14 z nich na známku Výborně a 3 týmy dokonce na plný počet 100 bodů. Nejlepším týmem byla vyhlášena Tereza Stránská s bizonem Chuckem. Ovšem nejdůležitější zkoušky proběhly zcela na konci listopadu – Záchranářskou disciplínu jsme pořádali v našem areálu již potřetí. Letos jsme připravovali i týmy z jiných ZKO. Rovně� � zde všech 10 psovodů mělo stoprocentní úspěšnost. Navíc jsme zcela poprvé pořádali zkoušku RH-FA,  která je především v části Dovednost velice náročná na práci na dálku, i tuto část Marie Stráníková s Aykem splnili velice dobře.
Vyvrcholením sezony bylo Mistrovství ČR Obedience. Anna Janečková v OB2 získala 3.místo a Marie Stráníková ve vrcholné kategorii OB3 páté místo. Tato kategorie, která je i nominací na MS 2012 byla pro nás vyjímečná i delegací Ivety Skalické do funkce rozhodčí, kde sekundovala samotnému prezidentovi FCI Obedience Johannu Kurzbauerovi z Rakouska, což  byla opravdu velká pocta. I na tomto „rozhodcovském poli“ se nám daří – Iveta získala letos mistrovské delegace rozhodčího ještě na MR FO-FBO a MR OB mládeže.
Na závěr roku proběhla i Klubová soutěž Nejúspěšnější psovod, kterou těsně vyhrála Marie Stráníková před juniorkou Evou Jindrovou. Objevem roku byla Radka Dalecká s mladičkou „švýcarkou Cirou, která se ve svém prvním závodním roce umístila vždy na stupních vítězů! Oceněni byli i psovodi, kteří reprezentovali naši ZKO na Mistrovstvích ČR.
Rovněž v Krajské celoroční soutěži Podorlická liga jsme zazářili – 3.místo před daleko početnějšími závodními týmy je opravdu velkým oceněním za naši celoroční práci.
Do Nového roku si můžeme jen přát stejně úspěšné vystupování našich týmů, stejně skvělý kolektiv členů a především výborné zdraví našich čtyřnohých kamarádů. 
Všem příznivcům kynologie i milovníkům psů a pejsků přejeme do roku 2012 mnoho zdraví, štěstí a spokojenosti! I v příštím roce nabízíme pomocnou ruku při výchově a výcviku „pesanů“.
Výbor ZKO Česká Třebová - Javorka