Českotřebovský deník 28/2011 (28.1.)                                    
Další vlna náboru malých hokejistů    

ZÁBAVA NA PRVNÍM MÍSTĚ
Hokejový oddíl TJ Lokomotiva Česká Třebová pořádá další vlnu náboru do oddílu ledního hokeje.
Jsi-li zvědav(á),  přijď na Zimní stadion v České Třebové dne 5.2.2011 v 11.30 hod., uvidíš přátelský zápas nejmenších dětí s kamarády z Chocně.
ŠKOLIČKA BRUSLENÍ
Zároveň budeš mít šanci vidět na vlastní oči probíhající Kurz bruslení, který je otevřen každému, kdo se ještě s bruslemi neskamarádil. Věk účastníků kurzu není omezen!
NEMÁŠ ČAS? PŘIJĎ JINDY!
Nemáš-li čas 5. února, pak přijď kterékoli úterý či čtvrtek v 15.00 hod. na Zimní stadion, vezmi s sebou brusle, přilbu, rukavice a hokejku.
ŽÁDNÉ PŘEKÁŽKY, hokej je bezpečná hra
Máme sady výstrojí, popřípadě i přilby s košíkem  k zapůjčení.
Žákovský hokej není profesionální kontaktní sport.
V žákovských kategoriích se hraje minimálně do těla, ke zranění dochází jen velmi zřídka.
Hráči jsou oblečeni do kvalitní výzbroje, která je ochrání. 
Výzbroj se dá pořídit i za velice rozumnou cenu, pro začátek postačí chrániče holení, rukavice, přilba a hokejka.
 
PŘIJĎTE SE PŘESVĚDČIT NA VLASTNÍ OČI 5.2.2011 NA PŘÁTELSKÝ ZÁPAS NAŠICH NEJMENŠÍCH !!!
POJĎ HRÁT HOKEJ, VŽDY V ÚTERÝ A ČTVRTEK V 15.00 HOD.
 
Chceš vědět víc?
Volej 734 399 355  Hlavní trenér mládeže - Miloš Macák, 
nebo 603 903 828   vedoucí přípravky 1.-2. tříd - Slávek Pecina,  
nebo 731 182 767   zástupce vedoucího 1.-2. tříd - Rostislav Telecký
Hokejisté získali třetí výhru za sebou                                    

Třetí výhru v řadě za sebou si připsali hokejisté České Třebové, kteří dokázali ve středu večer zvítězit na ledě Sokola Semechnice. Poprvé oblékl dres Lokomotivy trenér Petr Vršanský, třemi vstřelenými góly se blýskl útočník David Šedivý.
Semechnice - Česká Třebová 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky: 16. Hejzlar, 48. Schejbal – 5. Kvasnička (Voříšek), 27. D. Šedivý (Voříšek, Váně), 37. Bačík (Doha), 47. D. Šedivý, 53. D. Šedivý (M. Šedivý). 
Rozhodčí: Pahulák – Horák, Karlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 70.
Č.Třebová: Toman – Šafář, Metzner (41. Rybka), Váně, Kiac, Vršanský, Zeman - Bačík, Kvasnička, Doha – M. Šedivý, D. Šedivý, Voříšek – Steinmetz, B. Řehák, Chudý.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:
Petr Vršanský, trenér Lokomotivy: Mužstvo předvedlo disciplinovaný výkon, všichni hráči plnili taktické pokyny. Po většinu času jsme měli zápas pod kontrolou, soupeře jsme do žádných větších akcí nepouštěli. Jsem rád, že jsme bojovnému soupeři vrátili nedávnou porážku z domácího ledu. Jestli nastoupím i příště? Uvidíme, jaká bude situace. Tentokrát nás bylo málo, někteří hráči jsou zranění.“
V dalším kole krajské soutěže se Česká Třebová představí v neděli 30. ledna od 17 hodin v Chocni.
Zastavování vlaků vyšší kvality v České Třebové  řeší (po svém) web želpage.cz  

Více na odkazu ZDE, připravím k tomu  samostatný článek včetně návrhu a zdůvodnění spojů, které bychom u nás chtěli nebo nechtěli zastavit. Je to o jednání a všechny rozumné návrhy zde mají místo, demagogie nám nepomůže.  je to snaha o koncepci, o to, aby zde zastavovaly vlaky co mají přípoje a které dovezou cestující z našeho regionu do důležitých cílů přímo.
 
Skiinterkriterium 2011 odstartovalo, do Říček přijede Václav Klaus

49.ročník Skiinterkriteria v Říčkách v Orlických horách odstartoval. Od 9 hodin se na závodní trati vrchu zakletý jedou první kola slalomů. Na start se postavilo 185 závodníků z rekordních 21 zemí světa z tří kontinentů. Proti původnímu očekávání se dnes ráno ozvala organizátorům Kancelář prezidenta ČR s informací, že v sobotu dopoledne nakonec do Říček přijede český prezident Václav Klaus. „Tato informace je definitivní. Pan prezident dnes přijímá nového velvyslance USA a už večer si bude připravovat lyže. Samozřejmě, že nás tato informace velmi potěšila,“ říká předseda organizačního výboru Luboš Bauchel. V Říčkách panuje v tuto chvíli naprosto ideální závodní počasí – teplota klesla na -7 stupňů Celsia, je jasné počasí a na trati leží kolem 70ti cm tvrdého a vypreparovaného sněhu.
Francouzi mají mnoho zámků, ale ještě tam nevečeřeli 

Delegace z francouzského Regionu Centre navštívila tento týden Pardubický kraj, jehož je partnerským regionem. Tématy společných jednání byly školství, zemědělství a rozvoj cestovního ruchu. Hosté si prohlédli také hrad Svojanov nebo zámek v Nových Hradech, kde je přivítali manželé Magda a Petr Kučerovi.   
„Opravdu jsme byli dojati přijetím. Máme ve Francii hodně zámků, ale nestává se, že bychom v nich večeřeli,“ děkovala viceprezidenta  regionu Karine Gloanec-Maurine  na závěr návštěvy hostitelům na zámku v Nových Hradech.  S hejtmanem a zámeckým pánem  hovořili také o možné spolupráci zahradních architektů. Inspirací by mohl být  tradiční Festival zahrad, který se každoročně koná na zámku v Chaumound a je velkým turistickým lákadlem. Radní pro evropskou politiku uvedla, že i Francouzi se mají od nás v mnohém co učit. Zejména obdivovala českou krajinu s turistickými trasami.  „Jsem rád, že jsme mohli přátelům z francouzského Regionu Centre ukázat to nejkrásnější, co v Pardubickém kraji máme,“ řekl hejtman Radko Martínek. Věří, že evropské regiony navážou dialog, aby měly lepší vyjednávací pozici například v Evropské unii. „Vzájemně si s kolegy pošleme stanovisko k páté zprávě kohezní politiky a také bychom si mohli vyměňovat informace v rámci Výboru regionů, abychom se lépe připravili na nové programovací období,“ shrnul hejtman obsah debaty.
 
Fotografie z návštěvy zámku v Nových Hradech   (foto Luboš Kozel)  


A ještě návštěva hradu Svojanova:

Řemeslníci vystřídali na hradě návštěvníky. Jen dočasně.

  •  Návštěvníky na hradě Svojanov vystřídali řemeslníci. Začíná přestavba Domu zbrojnošů a interiérů hradního paláce. Město Polička, kterému středověký objekt patří, získalo na obnovu peníze z evropských fondů. Přestože je tento nejnavštěvovanější hrad v Pardubickém kraji nyní pro veřejnost uzavřen, prohlédla si  ho ve středu 26. ledna delegace z francouzského Regionu Centre, partnerského regionu Pardubického kraje.  „Jak vidíte, nejen Francie má krásné zámky a hrady,“ řekl hejtman Radko Martínek při prohlídce venkovního areálu a hradeb směrem k  radní Karine Gloanec-Maurin z partnerského regionu. Ta zastupuje oblast, kam míří tisíce turistů zejména do zámků na Loiře.  O připravované historické expozici, kde se lidé seznámí se stavebním vývojem hradu a s jeho majiteli, hovořil kastelán Miloš Dempír. Francouzské hosty zaujaly zejména stylové pokoje s dobovým inventářem.  „Je pro nás velký závazek, abychom udrželi návštěvnost a nepředběhl nás jiný objekt,“ reagoval kastelán hradu Miloš Dempír na skutečnost, že hrad patří mezi vyhledávané turistické cíle. Město Polička počítá s tím, že jednotlivé prostory budou postupně otevírány od letošního března. „Vzhledem k tomu, že nejsme státním památkovým objektem, si nemůžeme dovolit nechat hrad zavřený delší dobu,“ uvedl kastelán. Hrad připravuje i další novinky, které přispějí k jeho zatraktivnění. Stane se jedním z mála českých hradů, kde budou hosty provádět vždy průvodci v kostýmech.  V loňském roce zavítalo na  hrad Svojanov 41 tisíc lidí. V příštích dvou letech, kdy bude obnoven hradní palác, Dům zbrojnošů nebo venkovní prohlídkové trasy, nebude omezen.
  • Foto Luboš Kozel