Juniorky FbK Orlicko Třebovsko opět v čele tabulky!!! 


Ke své první novoroční lize se juniorky vydaly do nedalekých Svitav v neděli 9.1.2011, kde je čekala dvojice nelehkých zápasů, ale hlavně souboj s Jičínem o první místo v tabulce.
 
FBK Jičín –FBK Orlicko Třebovsko 2:2 (1:2 – 0:0 – 1:0)  

Góly: Hyksová (Bednářová), Šedová  Přesilovky: 1:2, využití 0:0
K prvnímu zapasu jsme nastoupily proti hráčkám z Jičína s odhodláním vrátit jim prohru z minula. Ze začátku byla na našich hokejkách cítit nervozita a respekt z protihráček, i přesto se nám velmi brzy podařilo vstřelit úvodní gól. Soupeřky se náhle probraly a začal se hrát rychlý a pohledný florbal. Odměnou se pro jičínské stal nádherně vstřelený gól do levého horního rohu naší branky. Nenechaly jsme si to však líbit a po sólo akci Kiki jsme opět strhly vedení na naši stranu. Bohužel tři minuty před koncem 1.třetiny rozhodčí odměnil Lindu a její sekání do soupeřčiny hole dvou minutovým trestem. Oslabení jsme však odehrály na výbornou, a tak první třetina skončila 2:1 v náš prospěch. Ve druhé části zápasu jsme chtěly soupeřkám přidat nějaký ten gól, ale hned v úvodu byla Alice potrestána za nedovolené bránění, i když jsme oslabení opět odehrály na jedničku ztratily jsme při ni mnoho sil. Téměř celá třetina se odehrávala v poklidném tempu a byla cítit pasivita z obou stran. Až v čase 13:08 se hráčka z Jičína dopustila přestupku, který pro nás znamenal výhodu trestného střílení, které se nám však bohužel nepodařilo proměnit a ani následující přesilová hra nepřinesla navýšení skóre. Na začátku třetí třetiny na nás soupeřky vlétly, vytvořily si několik slibných šancí stejně jako my, ale k naší smůle byly o něco úspěšnější, když se jim v času 4:22 podařilo vyrovnat. Zbytek zápasu byl velmi hektický, oba týmy se snažily vstřelit vítěznou branku. Tlak na obou stranách ale doprovázely nepřesnosti při zakončeních. Zápas tedy skončil nerozhodně 2:2 a obě družstva si tak odvážejí po bodu. Nás jen mohou mrzet neproměněné šance, přesilová hra a v neposlední řadě trestné střílení.
 
FBK Orlicko Třebovsko - FBK 001 Trutnov 6:3 ( 1:2 – 4:1  – 1:0) 

Góly: Bednářová(Hyksová), ), Hyksová( Bednářová),Dokoupilová(Bednářová), Hyksová(Šedová),Hyksová Dokoupilová( Bednářová)
Přesilovky: 0:1, využití:0:0
Naším druhým soupeřem se staly hráčky z Trutnova. Jelikož trutnovačky okupují poslední místo v tabulce, myslely jsme si, že si tzv. spravíme chuť a hezky si zastřílíme. Obrovské podcenění soupeřek ale zapříčinilo šok a vypětí všech sil k získání plného počtu bodů. První třetina tedy začala velmi zvolna a po sedmi minutách se soupeřky radovaly z prvního gólu. Teprve v čase 10:09 se Anetě podařilo dorovnat stav na 1:1. Hráčky z Trutnova na sebe ale nenechaly dlouho čekat a přesně za minutu se opět ujaly vedení. 1.třetina tak skončila 2:1 pro Trutnov. Do druhé části zápasu jsme vstupovaly s odhodláním otočit pro nás „ne“ dobře se vyvíjející skóre zápasu. Hned po minutě hry nám ale soupeřky udělily studenou sprchu, když se po dalším gólu ujaly již dvoubrankového vedení. Naštěstí do studené sprše nastalo i probuzení, v čase 2:59 se Lindě podařilo snížit  a Dáně chvíli na to dokonce vyrovnat na 3:3. Zlomovým okamžikem se pro nás stal konec druhé třetiny, kdy se Lindě během dvou minut podařily vstřelit dva góly. Po dvou třetinách tedy svítil na tabuli stav 5:3 pro OT. Tento fakt, že se nám během druhého dějství podařilo vstřelit čtyři góly soupeřky zlomil, možná i proto už se ve třetí třetině dostávaly na naši polovinu mnohem méně než v těch předchozích dvou a jen díky naší nepřesnosti už jen Dáňa v čase 7:52 upravovala na konečných 6:3 pro OT. Tento zápas nám jenom potvrdil, že podceňování zdánlivě slabých soupeřů se nevyplácí.
Díky těmto čtyřem bobům, ale hlavně díky zaváhá hráček z Jičína, které remizovaly i ve svém druhém zápase se Svitavami 5:5 jsme se dostaly do čela průběžného vedení 1. ligy juniorek, divize III. Máme tak vůči nim nejen jednobodový náskok, ale i jeden zápas k dobru.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Sestava: Diblíková Martina (C) – Lexová Michaela, Kalíková Tereza, Šedová Kristýna, Jirušková Alice – Dokoupilová Daniella, Bednářová Aneta, Hyksová Linda, Raisová Dana, Stráníková Alena, Köhlerová Lucie, Zavřelová Nikol  trenérka – Renáta Drvoštěpová