Důležité vítězství hokejistů                                                     

Lokomotiva nastoupila s novou posilou, brankářem René Tomanem (hostování ze Žamberka), který by v první třetině ze své branky asi nejraději utekl. Do sedmnácté minuty totiž inkasoval tři góly a domácí tým byl takřka na kolenou. Na nohy jej postavil kapitán Petr Kvasnička, který tři branky vstřelil a na jednu přihrál. Čtyřmi gólovými asistencemi se blýskl David Šedivý, absolutorium zaslouží celý tým.
 
Česká Třebová – Choceň B 9:3 (1:3, 3:0, 5:0) 

Branky: 19. Kvasnička (Teplý), 21. Doha (Kvasnička), 26. Kvasnička (D. Šedivý), 39. M. Šedivý (D. Šedivý, Jícha), 41. Kvasnička (Váně), 42. Teplý (B. Řehák, Steinmetz), 46. M. Šedivý (D. Šedivý), 52. Kopečný (D. Šedivý, Jícha), 58. Teplý (Steinmetz) – 7. Kadoch (Adámek), 16. Ropek (Škorpil, Novák), 17. Knytl (Veselý).

Rozhodčí: Kejř – Kolář, Rychlý. Vyloučení: 10: 9. Využití: 3:0. Diváků: 238.
Č.Třebová: Toman – Voříšek, Šafář, T. Řehák, Kopečný, Zeman, Váně – Steinmetz, Kvasnička, L. Deml – M. Šedivý, D. Šedivý, Chudý – Doha, Teplý, B. Řehák – od 13. min. navíc Bačík, Jícha.
Choceň B: L. Růžička – Vyskočil, Vích, Opařil, Veselý – Škorpil, Ropek, Novák – Knytl, Kadoch, Adámek – T. Růžička, Příhoda.
 
Béčko Chocně přijelo pouze s dvanácti hráči do pole, ovšem v prvním dějství bylo jasně lepší. Hosté se ujali vedení v 7. minutě, kdy se na druhý střelecký pokus prosadil Kadoch – 0:1. O dvě minuty později orazítkoval Ropek levou tyčku, další šanci Kadocha zmařil výborným zákrokem gólman Toman. V 16. minutě ovšem nestačil na osamoceného Ropka – 0:2 a pouhou minutu na to jej po chybě Voříška po samostatném úniku překonal Knytl – 0:3. Dokonale zaskočenou Lokomotivu naštěstí ještě před první sirénou alespoň trochu odbrzdil kapitán Kvasnička, který se trefil v čase 18:47 – 1:3.
 
Od druhé třetiny nezůstal v českotřebovské sestavě kámen na kameni. První útok hrál ve složení Doha, Kvasnička a L. Deml, ve druhém nastoupili M. Šedivý, D. Šedivý a Kopečný, ve třetím pak B. Řehák, Teplý a Steinmetz. Do hry se definitivně zapojili obránci Bačík s Jíchou, na střídačce naopak zůstali Voříšek s Chudým.
 
Lokomotiva měla raketový nástup, ve 21. minutě střílel do černého Doha – 3:2. Vyrovnáno bylo ve 26. minutě, a to po dělovce Kvasničky – 3:3. Na koni byli rázem domácí, kteří dostali soupeře pod silný tlak. Dobré střelecké příležitosti měli Kopečný, D. Šedivý a Řehák, ovšem pozorného brankáře L. Růžičku nepřekonali. Českotřebovští se do vedení dostali ve 39. minutě, po bratrské spolupráci se radoval M. Šedivý – 4:3.
 
V závěru druhé dvacetiminutovky byl za oplácení vyloučen choceňský matador J. Vích, jehož nedovolený zákrok na B. Řeháka potrestal ve 41. minutě výborně hrající Kvasnička – 5:3. Časomíra ukrojila pouhých 72 vteřin a Lokomotiva znovu udeřila, tentokrát se prosadil Teplý – 6:3. Zdecimovaní hosté, kterým viditelně docházely síly, inkasovali za další čtyři minuty sedmou branku a byli zralí na ručník – 7:3.
 
Hra se pak zbytečně přiostřila, na trestné lavici se během čtyř minuty vystřídalo celkem sedm hokejistů. Spokojení diváci se dočkali ještě dvou gólů. Osm minut před koncem se před choceňskou brankou nejrychleji orientoval Kopečný – 8:3, v čase 57:44 se podruhé trefil Teplý – 9:3. Lokomotiva mohla počet nastřílených branek zaokrouhlit, jenže D. Šedivý a po něm Kopečný své šance neproměnili.                                                                           (Ilustrační fotografie z  boje o 3. místo v loňském ročníku KSM)
 
HLAS PO UTKÁNÍ
Petr Vršanský, trenér České Třebové:
„V první třetině jsme hráli velmi špatně. Brankář Toman neměl na třech obdržených brankách žádnou vinu, hrubé chyby spoluhráčů by zřejmě nenapravil ani Dominik Hašek. Do druhé třetiny jsme nastoupili se změnami v sestavě, které se osvědčily. Mužstvo probudily rychlé dvě branky v závěru první a v úvodu druhé dvacetiminutovky. Hráči prokázali vůli a charakter,hráli s chutí až do konce a stříleli hezké branky. Povedl se nám dokonalý obrat, takové vítězství má velkou cenu."
 
V dalším kole krajské soutěže se Česká Třebová představí v neděli 9. ledna od 17 hodin v Lanškrouně.

 

Další výsledky 18. kola dne 6. ledna 2011
Semechnice - Polička  4 : 5 na penalty
Skuteč - Lanškroun     3 : 6

Tabulka Krajské soutěže mužů v ledním hokeji k 7. lednu 2011

Pořadí   Tým Zápasy V VSN. VPr. PSN. PPr. P Skóre Body
1 (1) POL Polička 15  12  100:51  39 
2 (2) ChB Choceň B 17  68:70  29 
3 (4) LAN Lanškroun 15  76:69  27 
4 (3) SKU Skuteč 16  79:65  26 
5 (5) ČT Česká Třebová 16  80:78  26 
6 (6) SEM Semechnice 16  59:78  15 
7 (7) ČES Čestice 15  14  35:86 


Zdroj: web hokejového oddílu TJ Lokomotiva