Lední hokej: Lokomotiva je bez páry                                   

Loňský rok zakončili debaklem ve Skutči (0:11), do Nového roku vstoupili nečekanou domácí porážkou se Sokolem Semechnice. Hokejisté České Třebové, kteří měli patřit k favoritům krajské soutěže, procházejí nepříjemnou herní krizí…

Česká Třebová – Semechnice   4:7 (0:2, 2:1, 2:4) 

Branky: 33. Doha (Šedivý D.), 40. Doha (Šedivý D.), 47. Váně (Kvasnička), 50. Kvasnička (Řehák T.) – 5. Brandejs (Zošiak), 11. Hejzlar (Frýda), 32. Ryšavý (Hejzlar, Frýda), 42. Rejchrt (Havlíček), 43. Pavlík (Brandejs), 50. Hejzlar (Ehl), 59. Hejzlar (Frýda, Ryšavý).

Rozhodčí: Sedlák – Kalus, Motýl. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváků: 362.

Č.Třebová: Hrdlička (32. Ehrenberger) – Řehák T., Šafář, Kopečný, Bačík, Voříšek , Zeman – Chudý, Kvasnička, Váně – Řehák B., Šedivý D., Doha – Steinmetz, Rybka, Deml Vl.

Semechnice: Chalupný – Gois, Janský, Ehl, Novotný, Frýda, Ryšavý, Pavlík, Červíček, Brandejs, Gábor, Hejzlar, Zošiak, Rejchrt, Havlíček.

Slušně zaplněný zimní stadion Na Skalce očekával povinné vítězství svého mužstva, místo toho však viděli fanoušci střelecké a herní trápení. V 5. minutě se prosmýkl mezi dvěma obránci Brandejs a pod víko otevřel skóre – 0:1. V 9. minutě měl dvojnásobnou šanci Doha, ale letos se českotřebovský útočník na počet vytvořených šancí gólově trápí. O minutu později nepřelstil hostujícího brankáře Váně, za chvíli opět Doha nepřekonal pozorného Chalupného v brance hostí. Naopak z protiútoku dokázal Hejzlar, ač byl hákován, podruhé skórovat - 0:2. Ve 14. minutě semaforem hostující brankář zneškodnil šanci D.Šedivého. V závěru domácí čelili přesilovce soupeře pět na tři (1:45 min.), naštěstí se ubránili.

Na začátku druhé třetiny byli při hře čtyř proti čtyřem spíše lepší hosté. Hra byla dále vyrovnaná, hosté občas „kousli“. Ve 29. minutě zachraňoval na brankové čáře Zeman, ale když ve 32. minutě domácí v obranném pásmu prohráli buly, neměl Hrdlička proti dvojici útočníků šanci a Ryšavý zvyšoval na hrůzných 0:3.

Trenér Lokomotivy Vršanský poslal do branky Ehrenbergra a za 47 vteřin se konečně trefil Doha – 1:3. Domácí zvýšili agresivitu, jedinou pořádnou šanci neproměnil ve 38. minutě opět Doha. Nicméně při vyloučení Řeháka před koncem druhé třetiny se drze probil do obrany hostí D. Šedivý a autorem kontaktní branky byl 26 vteřin před sirénou Doha – 2:3.

Poslední třetina začala výborným zákrokem Ehrenbergra. Ve 42. minutě ho však přelstil zpoza branky Havlíček – 2:4, za dalších 34vteřin všechno prostřelil od modré Pavlík - 2:5. Ve 45. minutě hráli domácí skoro minutu v pěti proti třem, ale jako mnohokrát v této sezóně, znovu bez gólového efektu. Snížit se podařilo až Váněmu – 3:5.

Domácím nebylo v neděli dáno. Za tři minuty, při hře ve čtyřech, zvýšil na rozdíl tří branek Hejzlar – 3:6. O mladý moment později se prosadil blafákem Kvasnička - 4:6, kterému na modrou přihrával T. Řehák. Krátce na to trefil spojnici brankových tyčí D. Šedivý. V tuto chvíli se více útočilo. Domácí se snažili, ale hosté celkem v pohodě. podpořeni dávkou štěstí a výborným Chalupným v brance, jejich tlaku odolávali. Navíc minutu před koncem s přehledem vyřešili situaci tří na jednoho a Hejzlar zkompletoval svůj hattrick – 4:7.

HLAS PO UTKÁNÍ

„Trápení Lokomotivy je spíše psychického rázu, ale patrná je také značná rozháranost ve hře. Mužstvo neproměňuje šance, hráči dělají chyby a nabízejí tak soupeři příjemné příležitosti. Jsme vlastně v polovině základní soutěže, ale něco by bylo potřeba s hrou udělat. Kdo zatopí pod kotlem a udrží vysoký tlak páry?,“ poznamenal místopředseda oddílu Radko Jasanský.

V dalším kole krajské soutěže se Česká Třebová střetne  ve čtvrtek 6. ledna od 18.30 hodin na domácím ledě se Spartakem Choceň B.

(Zdroj: web hokejového oddílu + ilustrační foto)