Minivolejbal v barvách – výborné výsledky TJ Sokol Česká Třebová 2             


Naši mladí volejbalisté odjeli do sportovního centra v Nymburce, kde reprezentovali náš oddíl a naše město na vyjmečné mezistátní akci – minivolejbal v barvách. Jedná se o dlouho připravovaný projekt ČVS, který má volejbal jako sport zatraktivnit pro děti a dostat tuto hru opět aktivně do škol.
Děti byli rozděleny podle věku do samostatných turnajů, které měli svoji barvu od nejmladších žlutých přes oranžové, červené, zelené až po nejstarší modré. Každá skupina měla dokonce svého patrona z řad reprezentačních hráčů a trenérů.
Nás moc potěšilo, že jedním z patronů byl i Jirka Šiller trenér našich reprezentantek a jeden ze špičkových trenérů, který vzešel z českotřebovské volejbalové školy. Mimo jiné vybojoval pro českotřebovský volejbal s dalšími úspěšnými českotřebovskými trenéry Lubošem Vašinou a Zdendou Šmejkalem  tři ze šesti získaných  titulů „mistra republiky“.
Naši mladí Sokolové hráli ve dvou nejstarších skupinách, v zelené ročník narození 1999 a mladší a modré ročník narození 1997 a mladší. Pro mnohé z nich to byl tak první velký turnaj, kde se postupně hráči střetli s družstvy z celé naší republiky a navíc prožili i pozápasovou noc v hotelu, kde nedočkavě čekali na druhý hrací den.
V prvním hracím dni modří ve své skupině čtyřikrát vyhráli (České Budějovice, Benátky n.J., výběr kraje Vysočina, Česká Lípa)a pouze dvakrát prohráli (Znojmo, Praha), to zelení na tom byli ještě lépe, když všechna svoje utkání s přehledem vyhráli. Postupně jsme porazili v obou setech družstva z Prahy, Příbrami, Duchcova, Lanškrouna, Komety Praha a výběru Ústeckého kraje. Po tomto dni se rozdělila družstva do dalšího hracího dne podle výkonnosti a k naší spokojenosti šla naše obě družstva mezi nejlepší.
V neděli  se našim družstvům kupodivu dařilo stejně dobře jako v sobotu a naši hráči i trenéři si vysloužili několik poklon od volejbalových odborníků (Palinek, Rosenbaum, Dvořák) na adresu naší kolektivní hry a individuálních výkonů  a to určitě potěší. Modří vyhráli opět čtyři zápasy (Praha, výběr Ústeckého kraje, Karlovy Vary, Příbram) a dva prohráli ( Přerov, Prostějov)a nakonec skončili v lepší skupině na skvělém druhém místě.  Zelení v elitní skupině opět vše vyhráli ( Zlín, Znojmo, Svitavy, Praha, Prostějov) a dá se říct, že z 36 družstev z celé republiky byli nejlepším družstvem.
Výsledky sobota
Modří -  skupina Šárky Barborkové  - 1.Znojmo, 2.Praha, 3. TJ Sokol Česká Třebová 2, 4.České Budějovice, 5.Benátky n.J., 6. Česká Lípa, 7.kraj Vysočina
Zelení – skupina Heleny Havelkové1. TJ Sokol Česká Třebová 2, 2. Příbram, 3.Hlincovka Praha, 4.výběr Ústeckého kraje,  5.Duchcov, 6.Lanškroun, 7.Kometa Praha
Výsledky neděle
Modří – skupina Šárky Melichárkové – 1.Hlincovka Praha, 2.TJ Sokol Česká Třebová 2, 3.Prostějov, 4.Karlovy Vary, 5.výběr Ústeckého kraje, 6.Přerov, 7.Příbram
Zelení – skupina Julie Jášové – 1. TJ Sokol Česká Třebová 2, 2.Prostějov, 3.Znojmo, 4.Svitavy, 5.Beskydy, 6.Zlín, 7.Hlincovka Praha
Zelení hráli ve složení:  Lukáš Vašina, Martin Kočka,Denis Žaba
Modří hráli ve složení:  Petr Štembírek, Adam Král, Štěpán Chládek, Dominik Žaba
Trenéři: Aleš Skipala, Michal Knížek
Celkově naši hráči o víkendu v Nymburce vyhráli 20 utkání a pouze čtyři prohráli se setovým skorem  31:6. Skupiny byli vždy obsazeny šesti až sedmi družstvy. Děti si turnaje velice užili a volejbalem se opravdu bavili a to i díky trenérům, kteří svým přístupem přispěli k dobré náladě na turnaji. Je dobře, že v historicky úspěšné volejbalovém oddíle se objevují nové trenérské tváře (M.Knížek, A.Skipala, J,Škeřík) jeto příslib do budoucnosti.
Na turnaji se zúčastnila i družstva pana Kadlece SK Geodezie-Sokol, nově vzniklého oddílu u nás ve Třebové, která obsadila i nižší kategorie a postupně získala tato umístění.                                                                  
Sobota:     žlutí-4.místo,oranžový-7.místo,červení-5.místo,zelení-6.místo,modří-7.místo                
Neděle:     žlutí-6.míst,oranžový-7.místo,červení-6.místo,zelení-3.místo,modří-3.místo
 
                                                                                                      Za TJ Sokol Česká Třebová 2 Lubomír Vašina