Přípravná třída                                                                     

Pro koho je přípravná třída určena?
Přípravná třída je určena pro děti rodičů, kteří si přejí, aby se jejich dítě bezproblémově začlenilo do vzdělávacího procesu  v první třídě běžné základní školy a předešlo se tak případným neúspěšným začátkům ve školní docházce. Cílem je vyrovnání vývoje dítěte, příprava na školní práci a pomoc k co nejlepšímu startu do života. Je zřízena pro děti se sociálním znevýhodněním nebo zdravotním postižením. Může ji navštěvovat i dítě s odkladem školní docházky.
 
Jaké jsou přednosti přípravné třídy?
Předností přípravné třídy je především malý počet dětí ve třídě. Do třídy je zařazeno maximálně 15 žáků, což umožňuje pracovat s každým individuálně a plnit jeho osobní plán, neboť každé dítě má své konkrétní potřeby.
 
Jaký je výchovný a vzdělávací obsah přípravné třídy?
„Vyučování“ v přípravné třídě probíhá formou didaktických  her, vycházek a zájmových činností. Děti se budou seznamovat se základními návyky školáka. Náročnější aktivity vhodně prolínají s méně náročnými činnostmi. Děti čekají  relaxační cvičení, uvolňování, řečové a grafomotorické cviky, komunikativní dovednosti, cvičení na rozvoj jemné motoriky, cvičení paměti. Děti se budou učit básničky, písničky, budou se věnovat hraní, kreslení, pracovním činnostem, cvičení v tělocvičně školy i v přírodě.  K dispozici  je také počítačová učebna školy. V rámci docházky do přípravného ročníku se budou také účastnit různých divadelních a kulturních představení, výstav, sportovních akcí nebo výletů. Režim dne a jednotlivé činnosti mohou být pozměněny vzhledem k pracovnímu tempu a zájmu dětí.
 
Organizační informace:
Výuka bude probíhat denně v délce 4 vyučovacích hodin, tj. od 8:15 – 11:55 hodin.
V přípravné třídě se neznámkuje. Na konci školního roku dostane dítě pochvalný list.
Přípravná třída se nezapočítává do povinné školní docházky.
Přípravná třída je bezplatná.
Do přípravné třídy mohou dojíždět i děti z okolních obcí.
Výhodou je i možnost stravování ve školní výdejně obědů .
 
Zápis do přípravného ročníku pro školní rok 2011/2012  bude probíhat od 24.1. – 31.května 2011 v prostorách naší školy každý všední den od 8:00 h – 14:00 h, v případě zájmu je možno domluvit jiný termín. S sebou přineste rodný list dítěte a svůj občanský průkaz.

 

Kontakt na školu: 465 539 115, 739559410, 739559477. Informace o škole: www.zsprceskatrebova.webnode.cz
Vážení rodiče, pokud víte, že právě Vaše dítě by mohlo patřit mezi ty děti, pro které je tento přípravný ročník určen, nepodceňujte jeho důležitost a neváhejte přijít. Budeme se  snažit zpříjemnit dětem  poslední rok před nástupem do základní školy a zároveň je na základní  školu maximálně připravit.
 
Přijďte si i pro nezávazné informace, přijďte se seznámit se školou.