Skiinterkritérium Říčky v Orlických horách skončilo         

Druhý den soutěží - počasí přálo. Zajímavostí byl příjezd prezidenta republiky Prof. Václava Klause. Ráno posnídal ve Skirestu a potom v doprovodu předsedy orlického skiklubu Karla Košty a dvou členů ochranky lyžoval na
červené sjezdovce. Ve skicentru prezident  nejen lyžoval, ale zalyžovat ale také pozdravil mladé naděje českého lyžování i zahraniční účastníky závodů.  Pořadatelé očekávali, že prezident vydrží až do konce závodů a pomůže s předáním cen.
Lepší počasí si nemohli pořadatelé přát. Přesto byl program dne v Říčkách  poněkud zkalen zásahem zdravotníků, kteří přiletěli vrtulníkem na pomoc zraněné lyžařce. Událost neměla se závody nic společného, stala se na dojezdu sjezdovek mimo oblast závodů, jednalo se však o účastníka závodu, členku slovinské reprezentace. Při dojezdu na sjezdovce mimo závodní trať se dnes ráno v dějišti mezinárodních lyžařských závodů srazila  s dospělým lyžařem. Ke kolizi došlo před zahájením závodů ráno v 9 hodin. Po srážce upadla mladá lyžařka do bezvědomí, vrtulník letecké záchranné služby ji odvezl do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Slovinka se během dne  v nemocnici z bezvědomí probrala, byla  nadále v péči lékařů i svého sportovního týmu. Při samotných závodech upadla čtyři branky před dojezdem britská závodnice, kterou sanita odvezla na kontrolní rentgen do rychnovské nemocnice. Tam  se potvrdilo, že je dívka v pořádku.
 
Obří slalomy staršího žactva ovládli Češi
Sobotní obří slalomy staršího žactva patřily na mezinárodních závodech v Říčkách v Orlických horách české reprezentaci, která tak má v tuto chvíli nakročeno i k celkovému vítězství v hodnocení národů. Dle plánu odjela obě druhá kola a hned potom se chystalo slavnostní vyhlášení výsledků.
 
Obří slalom starší žákyně
Napínavý souboj se odehrál mezi staršími žačkami. Už po prvním kolem bylo jasné, že o prvenství budou bojovat druhá nejrychlejší slalomářka z pátku Češka Barbora Prudková a včerejší slalomová vítězka Slovenka Laura Prieložná. Po prvním kole měla Barbora náskok 26 setin sekundy. Ve druhém kole potvrdila svou letošní dobrou formu a nejrychlejším časem druhého kola porazila Lauru Prieložnou s celkovým rozdílem v obou kolech o 61 setin sekundy. Třetí dojela Moa Gabrielsson ze Švédska. Obří slalom starší žáci
Češi bodovali i v kategorii starších žáků. Velkou bitvu diváci viděli o zlatou medaili mezi Slovincem Žanem Psennerem a Čechem Janem Kučerou. Nakonec byl o 6 setin sekundy rychlejší Slovinec. Třetí dojel další z Čechů Jan Skořepa.
 
Absolutními vítězi Skiinterkriteria 2011 se stala Česka Barbora Prudková a Slovinec Zan Psenner 
Čechům se na 49.ročníku Skiinterkriteria podařilo obhájit pozice z uplynulých dvou let a v celkovém hodnocení porazili se ziskem 256 bodů druhé Slovince (167 bodů) a třetí Slováky (129 bodů). Absolutními vítězi se stala druhá ve slalomu a vítězka obřího slalomu Barbora Prudková a Slovinec Zan Psenner. „Závody byly naprosto  úžasné. Je to moje první vítězství na velkému podniku a určitě se chci sem do Říček  vracet,“ zhodnotil své pocity ze závodů právě slovinský reprezentant. „Organizátoři odvedli velmi dobrou práci. Výsledku samozřejmě pomohlo i ideální počasí,“ řekl při  slavnostním vyhlášení výsledků technický delegát FIS Kyriaco Kyriacos z Kypru.  Spokojen byl i ředitel závodů Jaroslav Křístek. „Jediné, co nás mrzí, jsou dvě zranění z druhého závodního dne. Důležité ale je, že obě dívky jsou v pořádku,“ popsal své  pocity Křístek.
 
Fotografie  Lukáše Prokeše z prvního dne - závodů ze slalomu a z vyhlášení výsledků: