Českotřebovský deník 46/2011 (14.2.)                                    

V sobotu 12.2. se ve třebovské  sokolovně konal seminář - župní sraz cvičitelů mužů a žen, seniorů a seniorek za přítomnosti župní náčelnice ses. Hofmanové a náčelníka župy br. Pilaře, kteří zároveň působili jako lektoři. Na programu dne bylo cvičení s overbally (ses. Moravcová), cvičení s gymbally (ses. Hoffmanová), pilates (ses. Moravcová), přednáška o pohybové aktivitě seniorů se cvičením "dobré ráno" (br. Kleibl) a hra "BUM BÁC BALL" (br. Pilař). Na závěr akce si účastníci semináře prohlédli videoukázky  skladeb připravovaných na XV. všesokolský slet, který se bude konat v červenci  roku  2012 v Praze.                         Mirka Červinková
 

„Šance pro rodinu“       

Nový projekt Oblastní charity Ústí nad Orlicí,  zaměřený na podporu ohrožených rodin. Podstata projektu spočívá v prevenci – vytvořit v rodině takové prostředí, aby v ní děti mohly bezpečně vyrůstat a nemusely být umisťovány v dětských domovech nebo jiných ústavních zařízeních. Projekt je založen na úzké spolupráci s odděleními sociálně právní ochrany dětí, která fungují při pověřených obecních úřadech, a která ohrožené rodiny vyhledávají. Pracovníci „Šance pro rodinu“ pak v rodině podle jejích konkrétních potřeb pracují. Může se jednat o pomoc s nácvikem sociálních dovedností (úklid, hygiena), s hospodařením v domácnosti, s výchovnými činnostmi, řešení problémů s přípravou dětí do školy  nebo s péčí o dítě, můžou zprostředkovat kontakt s odborníky nebo specialisty atd. Tato služba nenahrazuje rodičovskou péči. Její snahou je naučit rodiče samostatně pečovat o děti a domácnost.
Projekt je částečně financován z Tříkrálové sbírky a budeme vám vděčni za podporu formou dárcovské SMS, a to:
jednorázově ve tvaru:  DMS SANCEPRORODINU na číslo 87777
nebo roční podpora ve tvaru:  DMS ROK SANCEPRORODINU na číslo 87777
Cena 1 DMS je 30 Kč, Oblastní charita Ústí n.O. obdrží 27 Kč. Při roční podpoře vám bude automaticky odečítána částka 30 Kč každý měsíc. Více na http://www.darcovskasms.cz                                                                                                  Děkujeme vám.
 
AUTO MOTO, ANTIK A SBĚRATELSKÁ BURZA
LETIŠTĚ TCHOŘOVICE U BLATNÉ

Všeobecná burza pořádaná na letišti  Tchořovice u Blatné.
Zpevněná plocha o rozloze 30.000m se nachází cca 85km jižně od Prah y.
Termíny v roce 2011:26.3.,28.5.,25.6.,27.8.,15.10.a 12.11.
Přijďte prodat, co vám doma přebývá,nebo koupit, co ještě nemáte.
Zváni jsou též numismatici, filatelisté, sběratelé odznaků, pohlednic a jiní...
Prodejci mohou přijet již v pátek! Občerstvení a toalety zajištěny.   Srdečně zvou pořadatelé!
Více na:
www.burzatchorovice.cz  602 132 238  burzatchorovice@centrum.cz