Českotřebovský deník 54/2011 (21.2.)                                    
Sčítání lidu, domů a bytů 

O sčítání lidu, domů a bytů budou občané informováni formou „Oznámení“, které bude zveřejněno na plakátnicích, ve vývěsních skříňkách, na úřední desce a webových stránkách města. Dále budou zveřejněny důležité informace o vymezení sčítacích obvodů, jména, čísla služebních průkazů a spojení na příslušné sčítací komisaře.
Sčítané osoby mají poprvé možnost vyplnit sčítací formuláře též v elektronické podobě. Bezplatný přístup občanů k veřejnému internetovému připojení bude umožněn v Informačním centru (v přízemí budovy Městského úřadu Česká Třebová, Staré náměstí 78) a v Městské knihovně, včetně všech poboček (v době běžné otevírací doby). Informační centrum bude k tomuto účelu v období od 26.03. do 14.04.2011 zajišťovat pro občany víkendový provoz. Na uvedených místech bude přístup přizpůsoben tak, aby bylo umožněno diskrétní vyplňování údajů. Český statistický úřad garantuje vysokou míru ochrany dat.
Upozorňujeme občany, že sčítání je ze zákona povinné a vztahuje se na každou osobu, která má v rozhodný okamžik trvalý pobyt nebo povolený přechodný pobyt na území ČR, dále na každou osobu, která je zde v rozhodný okamžik přítomna a nemá zde trvalý nebo přechodný pobyt. Nesplnění povinnosti podrobit se sčítání je přestupkem a odmítnutí sdělení zákonem stanovených údajů, popřípadě úmyslné uvedení nepravdivých údajů může být v přestupkovém řízení sankcionováno pokutou do 10 tisíc Kč v závislosti na rozsahu a závažnosti přestupku.
Bližší informace na stránkách www.scitani.cz nebo www.czso.cz .

 

Co pro Vás připravila Městská knihovna Česká Třebová na březen 2011  

Celorepublikovou akci „Březen - měsíc čtenářů 2011“ jistě již znáte z minulých let. V rámci této akce jsme pro Vás připravili několik zajímavých akcí pro velké i malé:
 
Úterý 1. března, 16:00 hod., dětské odělení  Předčítání pro děti-beseda o Václavu Čtvrtkovi
Děti, víte, že spisovatel Václav Čtvrtek slaví 100.výročí narození, takže Vás zveme na povídání o něm, ukázku knížek, které napsal, čtení pohádek z „Cipískovi loupežnické knížky“ a také poslech pohádky „ O Rumcajsovi, Cipískovi a vodníku Volšovečkovi“ na CD v podání Josefa Dvořáka. Také si něco vyrobíme…těšte se, kluci odejdou jako „Rumcajsové“ v loupežnické čepici a holčičky jako víly Amálky. 1. 3. od 16 hod. na dětském oddělení. Vstupné dobrovolné.

 

Univerzita volného času 2011   

Úterý 15. března, 17:00 hod, čítárna 
Srdečně zveme na besedu Evy Motyčkové Jemnohmotné energie v nás a kolem nás.  Jak pracovat s barevnými energiemi v auře. Jak potěšit svoji Duši, najít svůj program a usnadnit lidské prožívání skutečnosti. Které energie brát na pomoc a jak hledat sílu v sobě. Terapie barvou a sebeléčení světlem. Andělé a jemnohmotný svět O dětech posunu. Možnost zakoupení andělských karet, obrázků, andělských šperků a kyvadélek. Omezený počet míst, prosíme, rezervujte si své místo: emailem na jana.jakeschova@ceska-trebova.cz, telefonicky na 732 756 827 nebo na půjčovně dospělého oddělení. Vstupné 50,- Kč. Předplatitelé UVČ zdarma. 
 
Úterý 22. března, 16:00 hod., dětské odělení
Hasič Lukáš Novák (nejen) čte dětem  (cyklus „různé profese čtou a vyprávějí dětem“) Zveme všechny děti na setkání s Lukášem Novákem, „nejtvrdším hasičem světa“ (titul ze Světových hasičských her v Liverpoolu). Přijďte nakouknout do hasičského světa, popovídat si a prohlédnout si knížky s hasičskou tematikou. Vstupné dobrovolné.
 
Úterý 29. března, 08:30 a 10:00 hod, čítárna
Internet pro úplné začátečníky  Zveme na školení základů internetu pro úplné začátečníky. Zájemci hlaste se na dospělém odd. Kapacita omezená. Vstupné 30,- Kč.
 
Pátek 1. - 2. dubna, 17:30 – 08:30 hod., městská knihovna
Noc s Andersenem  Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně. Je-li Vám mezi 6-11 lety, neváhejte se k nám připojit a prožít noc plnou pohádkových bytostí a dobrodružství. Bližší informace a přihlášky v půjčovně dětského oddělení. Nutná registrace předem. Přednost mají ti čtenáři, kteří se ještě této akce neúčastnili. Uzávěrka přihlášek 17.3. Vstupné 100,- Kč.
 
Výsledky hokejové mládeže  z víkendu  

  Výsledky 3.třídy  neděle 20.2.2011 Litomyšl 
Minihokej 3.tříd - ročník 2002
HC Litomyšl - TJ Loko Česká Třebová 8 : 7 ( 3 : 4, 0 : 2, 5 : 1 )
Branky: Švub 3, Stolín 3, Koutecký   Sestava : Hriško - Kleisl, Cihlář, Koutecký, Stolín, Švub, Pecha, Novotný

Minihokej 3.tříd - ročník 2003
HC Litomyšl - TJ Loko Česká Třebová 2 : 11 ( 1 : 2, 0 : 5, 1 : 4 ) 
Branky: Deml 4, Hošpes 3, Palán 2, Pojezný, Kolář  Sestava: Ruda - Deml, Palán, Pojezný, Kolář, Hošpes, Havránek
Dnes "třeťáci" sehráli mistrovská utkání v Litomyšli. Dnešní dvojutkání ukázala reálnou situaci, když nastoupí chlapci ročníkově tam, kam patří - tedy bez "postaršování." Hlavně u ročníku 2002 to byl pěkný vyrovnaný zápas, v němž jsme měli až na posledních 15 minut stále navrch. Bohužel chlapci závěr zápasu nezvládli a těsně prohráli. To 2003 přeci jenom proti sobě měli trochu mladší soupeře a tak jsme domácí poměrně hladce přehráli. Oba týmy chválím za předvedenou hru.
Další duely sehrají 4. a 3.třídy v neděli 27.2. doma s Moravskou Třebovou.                           Stanislav Ruda, trenér mládeže
Nadační ples v  Národním domě na videu  

Odkazy na videa:  1. Šárka Vaňková, 2.Dominika Tapšíková a Pavel Mika, 3., 4. tan.skupina Choclairs při ZUŠ
http://www.youtube.com/watch?v=iszWe7FM1jQ
http://www.youtube.com/watch?v=dG2_cBqZNLk
http://www.youtube.com/watch?v=sZqV3mdiWHA
http://www.youtube.com/watch?v=Qq_aGI4uoaM
Záznam provedla společnost EVROservis.cz s.r.o., zpracovalo filmové studio Tribovia - Pictures.
www.evroservis.cz, www.tribovia-pictures.cz