V neděli 27.2. se konal na ZŠ Nádražní volejbalový turnaj pro děti tzv. zeleného a modrého volejbalu. Z pohledu očima laika byl turnaj určen pro děti 4.-5. tříd a 6.-7.tříd. Pořadatelem byl již tradičně volejbalový oddíl TJ. Sokola II. Česká Třebová. Na turnaj se sjelo 16 družstev, která byla rozdělena do čtyř čtyřčlenných skupin. Byl k vidění pěkný bojovný volejbal, s mnoha pěknými zákroky a na tento věk a kategorii i výjimečně dlouhými výměnami. A nebylo se čemu divit. Do naší sportovní haly se sjely opravdu Ta nejlepší družstva z kraje a nutno podotknout, že právě naše družstva patří v těchto kategoriích k těm nejlepším v republice.
Na prvním celorepublikovém turnaji v Nymburce se umístilo družstvo Litomyšle na druhém místě v modrém volejbale (6.-7.třída) a naši českotřebovští hráči ( L. Vašina, M. Kočka, D. Žaba) dokonce vyhráli v zeleném volejbale (4.-5.třída).
Na turnaj do České Třebové přijela i silná družstva z Brna vedená manželi Džavoronokovi (Katka, českotřebovská rodačka a bývalá vynikající hráčka, Milan dlouholetý bývalý reprezentant, hráč českotřebovského volejbalu, dnes reprezentační trenér v beachvolejbalu). V jednom z brněnských družstev byl i M. Vodička syn Milana Vodičky ( bývalého českotřebovského hráče, který získal pro náš oddíl v minulosti i mistrovský titul).
Ve čtyřčlenných skupinách sehrála družstva zápasy každý s každým. Suverénem v těchto zápasech byla družstva domácí České Třebové a Brna. V dalším průběhu turnaje se střetla družstva, která skončila ve skupinách na prvních dvou místech o 1. – 4. místo a družstva, která skončila ve skupinách na třetím a čtvrtém místě o umístění 5. – 8.
 
Semifinálové boje v zeleném volejbale:
T.J. Sokol Česká Třebová II. – VK Choceň  2:0  (25:12, 25:14)
VK Brno – TJ VO Lanškroun  2:0  (25:18, 25:20)
 
Semifinálové boje v modrém volejbale:
VK Litomyšl – VK Brno  2:0  (25:16, 25:12)
Pardubice – T.J. Sokol Česká Třebová II   2:0  (25:14, 25:14)
 Finálové zápasy se hráli za velké divácké podpory z řad samotných hráčů, kteří zůstali až do konce turnaje v plném počtu, tak za účasti rodičů nejen z České Třebové, ale i z blízké Chocně, Litomyšle nebo z Lanškrouna. Turnaj se vydařil, děti smysluplně vyplnili neděli udělali radost svým trenérům, rodičům a určitě i svým spoluhráčům. Turnaj proběhl bez zranění a na konci si všichni mohli vychutnat svoje celodenní úsilí v podobě různých sladkostí. Ředitel a organizátor turnaje Lubomír Vašina poděkoval všem přítomným hráčům za skvělé výkony, trenérům a divákům za charakterní povzbuzování, děvčatům z družstva kadetek za přesné rozhodování, Milušce Opatřilové a Gabče Vašinové za chutný občerstvení a předal ocenění nejlepším družstvům.
 
Konečné pořadí turnaje „ O POHÁR ČESKOTŘEBOVSKÉHO SOKOLA A STAROSTY“                                                

Zelený volejbal 4.-5 třída:                1. T.J. Sokol Česká Třebová II.  
                                                           2.  VK Brno
                                                           3.  Choceň
                                                           4.  Lanškroun
Českotřebovský Sokol reprezentovali:  Martin Blažek, Lukáš Vašina, Martin Kočka  
Modrý volejbal 6.-7. třída:                 1.  T.J. Sokol Pardubice
                                                            2.  VK Litomyšl
                                                            3.  VK Brno
                                                            4.  T.J. Sokol Česká Třebová II.
Českotřebovský Sokol reprezentovali:  Štěpán Chládek, Adam Král, Tomáš Smola
  Výsledky, ale hlavně předvedená hra je povzbuzení nejen pro hráče a trenéry, ale i pro rodiče, které váhají kam nasměrovat své dítě. Práce, výsledky a mnoho českých reprezentantů z naší líhně je důkazem, že se volejbal a trénování v našem podání dělá na té nejvyšší úrovni.
Přijďte mezi nás a rozšiřte řady našich úspěšných volejbalistů.  Kontakt 605 415 868 
                                                                                                                                    Lubomír Vašina, fotografie Jan Jasanský