Hokejisté prodloužili řadu vítězných zápasů - drama až do konce                        
Pět stovek diváků vidělo dramatické střetnutí, ve kterém každý chvilku tahal pilku. Lokomotiva byla po první třetině zralá téměř na ručník, ovšem ve druhém dějství předvedla parádní obrat a vymazalo tříbrankové manko. Vítěznou branku vstřelil v předposlední minutě útočník David Šedivý. Na domácí střídačce nebyl zraněný trenér Petr Vršanský, kterého od druhé třetiny zastoupil nemocný kapitán Petr Kvasnička.

Česká Třebová – Lanškroun 4:3 (0:3, 3:0,1:0)

 Branky: 25. Doha (Řehák T.), 29. Váně, 30. M.Šedivý (D.Šedivý), 59. D.Šedivý (M.Šedivý) – 4. Pilavka (Piterka, Güttler), 6. Šula, 18. Řoutil (Piterka).

Rozhodčí: Parýzek – Říha, Vepřovský. Vyloučení: 3:5 (+ na každé straně navíc 2x 4 min). Využití: 0:1. Diváků: 489.

 Č.Třebová: Štěrba (18.Toman) - Řehák T., Šafář, Váně, Kiac, Rybka L., Voříšek – Šedivý M., Šedivý D., Doha – Deml Vl., Kvasnička, Deml L.- Bačík, Chudý, Steinmetz.

Lanškroun: Buchta – Pachl, Patsch, Kollert, Güttler, Boruch, Novák – Kilčický, Šula, Řoutil, Piterka, Pilavka, Konečný, Mík, Kocián.

 Hosté hned ve 4.minutě ukázali svoji útočnou sílu, při přesilovce se skvěle před brankou zorientoval Pilavka – 0:1. Za další dvě minuty prošel po pravé straně Šula, vybruslil před branku a Štěrba lovil kotouč podruhé – 0:2. Pak následoval série tří přesilovek domácích, tkteří hráli téměř šest 6 minut v pěti proti čtyřem, ale výsledkem byl jen tlak a pár střel z dálky. Při samostatném úniku měl šanci Pilavka, netrefil branku. Domácí se snažili, ale na Lanškroun to nestačilo. Naopak v 18. minutě protlačil puk do sítě Řoutil a vyhnal tak z klece Štěrbu – 0:3. Náhradník Toman se hned v 19. minutě vytáhl proti obávané dvojici Řoutil – Pilavka a nastartoval tak svůj večer.

Do druhé třetiny už nenastoupil na led nemocí oslabený kapitán Kvasnička, postavil se na lavičku jako trenér. Zřejmě naordinoval o přestávce nějaké léky svým svěřencům, protože ti začali hrát úplně jiný hokej. Zrychlili, přitvrdili hru a tím se Orlům vyrovnali. Nejdříve Buchta chytil šanci Davida Šedivého. Pak při domácí přesilovce nepochopitelně dvakrát ujel Kocián, ale Toman vše vyřešil. Domácí se konečně dočkali ve 25.minutě, kdy svým typickým způsobem prošel podél pravého hrazení Tomáš Řehák a pro volného Dohu bylo jednoduché zavěsit – 1:3. Hra se ještě více zrychlila. Byli to opět domácí, kteří se radovali. Váně z pozice levého obránce se probil přes obranu hostí a švihem pověsil puk do růžku, až vyletěl ven. Rozhodčí bez váhání ukázal do branky – 2:3. Za 33 vteřin propukl gejzír radosti znovu. Střelu bratra Davida tečovat Michal Šedivý – 3:3. Na ledě se přitvrdilo, z toho pramenila nervozita na ledě i v hledišti. Po menší šarvátce rozhodčí rozdal na každé straně dva dvojité dvouminutové tresty a byl klid.

Třetí třetina začala mírným tlakem hostí, u kterých bylo o přestávce v kabině hodně rušno. Domácí však bojovali ze všech sil, hrál se hokej v tempu, ve kterém nebyla nouze o vyložené šance. Ve 45. minutě spálili tutovku Doha s D.Šedivým, vzápětí vytáhl Toman asi nejlepší zákrok proti Pilavkovi, za chvilku českotřebovský gólman vychytal Míka a potom i Patsche. Ve 49. minutě se skoro celá pětka hostí s brankářem válela po ledě, bratři Šediví puk do sítě neprotlačili. V 50. minutě měli šance Kličický a na druhé straně Doha. O čtyři minuty později zastavil pozorný Toman dvojici Pilavka – Řoutil, nepřekonala jej ani dvojice Šula – Pilavka.

V čase 58:23 si vzala Lokomotiva oddechový čas, nastěhovala se do útočného pásma a dvakrát zatopila brankáři Buchtovi. Pak vyrazili na zteč hosté. Zapomněli však za sebou Davida Šedivého, který po přesné přihrávce od bratra Michala najížděl z levé strany sám na Buchtu. Přesná střela zapadla do levého dolního rohu a zdálo se, že domácí fanoušci zbourají stadion – 4:3!!!

Zdroj: web hokejového oddílu

Další výsledky: Semechnice - ChoceňB 8 : 2  Čestice - Polička 3 : 7

V tabulce se Lokomotiva propracovala na třetí místo, má však o zápas více než Skuteč, která v tomto kole nehrála, měla volno. Příště má zase volno Lokomotiva a do koce základní části jí zbývá jediné utkání s vedoucím týmem tabulky Spartakem Polička doma 6.2.

 

Tabulka

Pořadí   Tým Zápasy V VSN. VPr. PSN. PPr. P Skóre Body
1 (1) POL Polička 22  18  154:81  57 
2 (2) LAN Lanškroun 22  13  125:103  42 
3 (4) ČT Česká Třebová 23  13  116:107  41 
4 (3) SKU Skuteč 22  12  110:92  38 
5 (5) ChB Choceň B 23  10  12  88:108  32 
6 (6) SEM Semechnice 22  13  79:104  18 
7 (7) ČES Čestice 22  20  57:134