Lokomotivě došla pára už ve čtvrtfinále                                
Lokomotiva Česká Třebová, která před sezonou patřila k favoritům krajské soutěže mužů, prohrála i druhé čtvrtfnálové utkání s béčkem Spartaku Choceň, a tak se z postupu raduje soupeř. Náš tým si zahraje pouze o páté místo.

Choceň B – Česká Třebová 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Branky: 22. Švec, 40. Černý, 42. Příhoda, 51. Novák, 56. Brandýský – 26. Doha (Kvasnička), 59. Bačík, L. Deml, Doha).

Rozhodčí: Rulíček – Hájek, Teplý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváků: 248. Střely na branku: 22:21.

Česká Třebová: Toman – Bačík, Kiac, Váně, Rybka, Voříšek, Zeman – Doha, Kvasnička, L. Deml – Chudý, M. Šedivý, B. Řehák – Steinmetz, Teplý, V. Deml.

Konečný stav série: 0:2 na zápasy

Českotřebovský tým nastoupil ke čtvrtečnímu utkání opět v nekompletní sestavě. Oproti prvnímu vzájemnému střetnutí chyběli obránci Šafář s T. Řehákem a útočník D. Šedivý. Klíčovou pasáží zápasu byl závěr druhé a začátek třetí třetiny, kdy domácí tým vstřelil dvě branky. Soupeři znovu herně pomohli šikovní junioři, kteří dorazili k utkání až v jeho průběhu a hráli od druhé třetiny. Lokomotiva si letos zahraje jen o páté místo. Na soupeře si musí počkat do neděle, kdy se hraje rozhodující duel mezi Skutčí a Semechnicí.

HLAS TRENÉRA - Petr Vršanský, trenér České Třebové:

„Minimálně dvě třetiny to byl zcela vyrovnaný zápas. Nechci se vymlouvat, ale opět jsme nebyli v nejsilnější sestavě. Citelně chyběli nemocný obránce T. Řehák a zraněný útočník D. Šedivý, hrát nemohl ani další obránce Šafář. Na rozdíl od soupeře, který si znovu vypomohl šikovnými juniory, nemáme kam sáhnout. Připomínám, že dlouhodobě jsou na marodce také Jícha s Kopečným. Měli jsme vyšší ambice, to je pochopitelné. Je to zklamání, nedá se nic dělat."  

(Ilustrační foto z prvního zápasu v neděli 13.2.)                                                                            Zdroj: web hokejového oddílu

Lokomotiva se představí na ZS ještě jednou v utkání o 5. místo, zřejmě v neděli 27. února. Soupeřem by podle všeho měla být Semechnice  (nebo Skuteč).

 

Jak vypadá čtvrtfinále celkově                   

Česká Třebová - Choceň B 5:6
Choceň B - Česká Třebová 5:2
Konečný stav série: 0:2 a postupuje Choceň B

Lanškroun - Čestice 9:2
Čestice - Lanškroun 1:8
Konečný stav série: 2:0, postupuje Lanškroun.

Skuteč - Semechnice 5:4
Semechnice - Skuteč 5:4 sn
Stav série: 1:1