KULTURNÍ CENTRUM ČESKÁ TŘEBOVÁ                    

Program na březen 2011
 
Pátek 4. – úterý 15. 3.                                                                                    KC – výstavní síň
STRAŠIDLA NA CESTÁCH                                                                            
Putovní expozice Muzea strašidel Plzeň, doplněná výstavkou obrázků na „strašidelné téma“ dětí z DDM Kamarád Č. Třebová. Možnost zakoupení pexesa, omalovánek apod.
Vernisáž za přítomnosti živých strašidel  v pátek 4. března 2011 v 18.00 hodin
Otevřeno denně od 9.00 do 12.00 a od 14.00 do 17.00 hodin                      Vstupné dobrovolné
Srdečně zveme všechny děti i jejich rodiče!                                                                              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Úterý 15. 3.                                                                         Malá scéna, začátek v 19.30 hodin
„CESTOU NECESTOU“ – zábavný klubový pořad herce M i r o s l a v a   D o n u t i l a 
Jeden z nejvýraznějších českých herců, vystudoval herectví na brněnské JAMU. Během studií hostoval na scéně brněnského divadla Husa na provázku a po absolutoriu tam také nastoupil do svého prvního angažmá.                                                                           Zásadní zlom v jeho kariéře nastává roku 1990, kdy se stal členem činohry pražského Národního divadla. Prakticky okamžitě se stává jednou z největších hvězd souboru a současně televizí i filmem velmi vytěžovaným hercem.                                                          Nezapomenutelné jsou jeho herecké kreace v komediích Tankový prapor, Černí baroni, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Hotýlek v srdci Evropy, Pasti, pasti, pastičky, Pelíšky nebo Román pro ženy. Stejně suverénně si ovšem počíná i ve vážných (Pevnost, Lea, Želary) a tragikomicky laděných rolích (Fany, Nuda v Brně).                                                Za svůj výkon ve filmu Pasti, pasti, pastičky získal Českého lva a za roli Miroslava Norbachera ve filmu režiséra Vladimíra Morávka Nuda v Brně (2003) byl nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.K jeho nejvýraznějším televizním rolím patří především hlavní hrdina seriálu Hotel Herbich (1999) a ústřední postava série 3+1. Kromě herectví se Miroslav Donutil věnuje také dabingu.
Předprodej vstupenek v Inf. centru MěÚ, zbývající 1 hodinu před začátkem u pokladny----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Čtvrtek 17. 3.                                                                                 KC – velký sál v 8.30 hodin
 
BIGBÍT – výchovný koncert pro II. stupeň ZŠ
Uvede sk. TRAVELLERS z Přerova
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Čtvrtek 17. 3.                                                                     Malá scéna, začátek v 19.30 hodin
 
KRUH PŘÁTEL HUDBY – 49. koncertní předplatné 
M U S I C A   V A G A N T I U M
  •  
    Soubor MUSICA VAGANTIUM se profesionálně věnuje interpretaci převážně gotické, ale i renesanční hudby, především takové, jakou hráli a zpívali potulní studenti - vaganti.
  •  
    Hudbě dodávají na působivosti nejen dobové kostýmy, ale také historické nástroje. Protože soubor interpretuje hudbu od nejstarších dochovaných hudebních památek až po hudbu 16. století, mohou být i jednotlivá vystoupení velmi rozmanitá.
  •  
    MUSICA VAGANTIUM vystupuje na hradech a zámcích, v kostelech, v menších sálech, na banketech, středověkých hostinách a plesech i na historických tržištích. Kromě samostatných koncertů může soubor doprovázet vystoupení divadelních a tanečních skupin, šermířů a žonglérů i noční představení za svitu pochodní, třeba i v tureckém duchu.
  •  
    Stejně jako kdysi vaganti při svém putování za vzděláním procestovali téměř celou Evropu, tak i MUSICA VAGANTIUM koncertovala již v řadě zemí (Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Španělsko, Anglie, Belgie, Lucembursko).
  •  
    MUSICA VAGANTIUM dokáže svým vystoupením přesvědčit posluchače, že stejně jako dnes se i tenkrát lidé uměli radovat ze života.
Na tento koncert platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v předprodeji v Inf. centru měÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
 
 
Neděle 20. 3.                                                                 KC – malý sál, začátek ve 14.00 hodin
 
Taneční odpoledne s Malým tanečním orchestrem Česká Třebová
Občerstvení zajištěno
Předprodej vstupenek s místenkou v Inf. centru MěÚ, zbývající 1 hodinu před začátkem u pokladny.
 
Středa 23. 3.                                                                       Malá scéna, začátek v 18.00 hodin
 
HUDEBNÍ BESÍDKA
 
Pořádá ZUŠ Č. Třebová – sledujte plakáty!
 
Středa 23. 3.                                                                  KC – velký sál, začátek v 19.30 hodin
 
DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2011
Divadlo Bez Zábradlí Praha  uvádí:
M. Kundera:  „JAKUB A JEHO PÁN“  pocta Denisi Diderotovi
Nejslavnější český Jakub a jeho pán - Jiří Bartoška a Karel Heřmánek – skládají po třiceti letech opět hold Denisi Diderotovi, neméně slavnému Milanu Kunderovi, ale hlavně divadlu, které nepostrádá šarm a vtip!
Vtipná, hravá, moudrá i jízlivá variace na Diderotův román Jakub Fatalista. Setkání dvou epoch, dvou žánrů, dvou autorů, nezapomenutelného sluhy Jakuba a jeho pána. Příběh o přátelství, lásce, zradě a také o cestě. Putování za tím, kdo jsme a co určuje naše kroky. Jediný autorův dramatický text, který "má bez výhrad rád a chce vydávat".
Česká premiéra se konala v Činoherním klubu Ústí nad Labem v roce 1975 v režii Ivana Rajmonta a do roku 1989 udělala 223 repríz. V roce 1993 její obnovenou premiéru uvedlo Divadlo Bez zábradlí.
V režii Ivana  R a j m o n t a  hrají J. Bartoška, K. Heřmánek, V. Freimanová, Z. Žák, J. Carda, D. Morávková, P. Pospíchal, K. Janečková, M. Kubačák.
 
Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji v Inf. centru MěÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Pátek 25. 3.                                                                    KC – velký sál, začátek v 19.30 hodin
 
 
Dechová kapela  Ř E T Ů V A N K A 
Koncert u příležitosti životního jubilea dlouholetého kapelníka Železničářské dechovky v České Třebové, pana Dobromila  K e p r t a, který vystoupí jako host večera.
Předprodej vstupenek v Inf. centru MěÚ, zbývající 1 hodinu před začátkem u pokladny.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Úterý 29. 3.                                                                       KC – velký sál v 8.30 a 10.15 hodin
 
Mark Twain, Vojtěch Štěpánek:  DOBRODRUŽSTVÍ TOMA SAWYERA
Autorská svižná a humorná inscenace je především oslavou klukovských dobrodružství.
Uvede Divadlo GONG Praha pro I. stupeň ZŠ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Zájemci o pořady KC Česká Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu buď na internetové stránce KC – www.kcct.cz  nebo na adrese www.tickets-online.cz.
 
POHÁDKOVÁ VÝHRA 2011
           
Kulturní centrum a Dům dětí a mládeže KAMARÁD Česká Třebová pořádají týdenní prázdninový filmový festiválek s názvem Pohádková výhra.
 
            Pondělí           7. března         KUNG FU PANDA            
            Úterý              8. března         MONSTRA VS. VETŘELCI
            Středa             9. března         SLEPIČÍ ÚLET
Čtvrtek          10. března        PAN VČELKA
Pátek             11. března         SPLÁCHNUTEJ
            Sobota           12. března         ZA PLOTEM
Kino SVĚT Česká Třebová, začátek představení každý den v 10.00 hodin
 
Pokladna bude otevřena od 9.00 hodin
 
            Každý návštěvník obdrží zdarma vstupenku, ke které však musí zakoupit minimálně 1 los v hodnotě Kč 10,-- (množství neomezeno).
           
Po každém představení budou vylosovány zajímavé ceny
 
PROGRAM KINA SVĚT
 
Středa 2. v 19.30 hodin                                                                                                           FK
ZAHRAJ TO ZNOVU, SAME (USA)
V prologu komedie Herberta Rosse sleduje filmový kritik Allan Felix s dojetím finále hitu Casablanca, v němž navenek cynický hrdina v podání Humpreyho Bogarta přenechává milovanou ženu svému sokovi. Následující děj pak líčí snahy Allana, jehož opustila manželka, o seznámení s novou (a vlastně s jakoukoliv) ženou.  
V hlavních rolích Woody Allen, Diane Keatonová a další.   Titulky
 
Sobota 5. v 15.00 hodin                                                                                  Mládeži přístupno
LETOPISY NARNIE: PLAVBA JITŘNÍHO POUTNÍKA (USA)
Edmund a Lucinka často vzpomínají na Narnii a na dobrodružství, které tam zažili, když jednoho dne náhle ožije obraz lodi, který visí v Lucinčině pokoji a oni se skrz něj dostávají zpátky do Narnie, bohužel i s nesnesitelným bratrancem Eustacem. Opět stanou po boku krále Kaspiana a zažívají veliká dobrodružství.   Česky mluveno
 
Pondělí 7. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                   Mládeži přístupno od 12 let
TŘI DNY KE SVOBODĚ (USA)
Život se zdá být pro Johna Brennana (Russell Crowe) perfektní až do chvíle, kdy je jeho žena Lara (Elizabeth Banks) zatčena pro vraždu, kterou, jak tvrdí, nespáchala…   Titulky
 
Středa 9. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                    Mládeži přístupno od 12 let
DĚCKA JSOU V POHODĚ (USA)
Film vypráví a dvou dětech, jejich dvou matkách lesbičkách a otci, který daroval sperma na umělé oplodnění. Chlapec a dívka se jednoho dne rozhodnou vyhledat svého biologického otce a začlenit ho do svého běžného života.   Titulky
Pondělí 14. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                 Mládeži přístupno od 12 let
VŠE, CO MILUJI (Polsko)
Film o lásce a punku sleduje čtyři přátele v jejich snaze zformovat punkovou kapelu a dostat se na festival. Jejich poměrně bezstarostný život ale náhle změní politické události a vyhlášení výjimečného stavu.   Titulky
 
Středa 16. v 19.30 hodin                                                                                                                     FK
ŠANGHAJSKÉ SNY (Čína)
Film je příběhem první lásky odehrávajícím se na pozadí čínských reforem.   Titulky
 
 
Pondělí 21. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                 Mládeži přístupno od 12 let
ZELENÝ SRŠEŇ (USA)
Britt Reid je marnotratným synem slavného mediálního magnáta. Když jeho otec za záhadných okolností umírá, odkáže Brittovi své rozsáhlé mediální impérium. Ten naváže nečekané přátelství s vynalézavým Katóem a společně se chopí šance, aby poprvé v životě udělali něco smysluplného: vydávají se do ulic chránit zákon a stávají se obávanými bojovníky proti zločinu...   Titulky
 
Sobota 26. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                                Mládeži přístupno
CIZINEC (USA)
Během nepřipravovaného výletu do Evropy, aby si zahojil zlomené srdce, se Frank (Johnny Deep) nečekaně ocitne v záletném vztahu s Elisou (Angelina Jolie), mimořádně výjimečnou ženou, která mu schválně vstoupí do cesty. Následná smršť  intrik, romantických hrátek a nebezpečí se rychle odvíjí na dech beroucím pozadí Paříže a Benátek a oba hrdinové se  ocitnou náhodně vrženi do smrtelné hry na kočku a myš.   Titulky
 
Pondělí 28. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                               Mládeži přístupno
ČTYŘI  LVI (VB)
Parta potenciálních teroristů plánuje útok, při kterém má protéct mnoho krve. Jen se nemohou shodnout, čí krev by to měla být. Ačkoliv je divák stavěn do pozice, kdy se směje přípravám teroristické operace, je tento smích zákonitě doprovázen mrazením v zádech.
Tato černá komedie byla s úspěchem uvedena na MFF Sundance a stala se v Anglii kultovním snímkem roku.   Titulky
 
Středa 30. v 17.00 a v 19.30 hodin                                                  Mládeži přístupno od 12 let
HON NA ČARODĚJNICE (USA)
Středověká fantasy s Nicolasem Cagem a Ronem Perlmanem, která svou syrovou atmosférou a mystikou připomíná slavné Jméno růže v akčnějším stylu.   Titulky
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Pokladna se otvírá 1 hodinu před začátkem prvního představení, vstupenky si můžete zakoupit až s měsíčním předstihem. Telefon do kina SVĚT je 465 532 281.
Zájemci o filmová představení kina SVĚT Č. Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu buď na internetové stránce KC – www.kcct.cz nebo na adrese www.tickets-online.cz.