Městská knihovna informuje                                                  

Aktuálně z knihovny:

! Novinka - Udělej si svoji knihu
Půjčte si knihu, kterou nejen čtete, ale i sami píšete.Tato neobyčejná kniha, dovoluje to, co žádná jiná kniha v naší knihovně. Můžete, ba dokonce, musíte, do ní psát nebo kreslit.Každý čtenář, který si knihu půjčí, může přispět povídkou, básničkou, pohádkou, komiksem nebo jen obrázkem. Nenechte nás v tom a podělte se s ostatními o svůj talent, myšlenku, nápad. Můžete tak pobavit sebe i ostatní.
Instrukce: K psaní a kreslení prosím nepoužívejte obyčejné fixy, maximálně gelové, které se nepropíší na druhou stranu.
Ke svému příspěvku připojte datum a kdo chce i jméno autora (není podmínkou).Takže už nepřemýšlejte a pojďte si s námi hrát na spisovatele.

Nová výstava
V naší knihovně můžete nyní shlédnout novou výstavu pastelkových obrázků Jany Koďouskové s názvem Barvy duše.

Nejpilnější čtenáři roku
Zahajujeme 1. ročník oceňování nejpilnějších čtenářů za rok. Nejlepší čtenáři obdrží certifikát pilného čtenáře a drobnou odměnu v knihovně na příslušných odděleních.

Veřejné hlasování o knihovnickou prezentaci na Internetu je po roce opět tady!
Pokud se Vám náš web líbí a chcete podpořit naše šance můžete nám zde: http://econlib.cz/biblioweb2011/ Konkurence je letos opravdu velká! Budeme Vaši podporu potřebovat. Držte nám palce.

 

 

Co pro Vás připravila knihovna na březen:

Celorepublikovou akci „Březen - měsíc čtenářů 2011“ jistě již znáte z minulých let. V rámci této akce jsme pro Vás připravili několik zajímavých akcí pro velké i malé:

Čtenářská tombola, od 1. do 31. března

Během Března-měsíce čtenářství je pro vás připravena nová akce s názvem Čtenářská tombola, která bude probíhat po celý měsíc na všech odděleních, i na pobočce Parník. Los do čtenářské tomboly můžete získat, pokud si v březnu půjčíte minimálně 20 knih (za každých dvacet knih / 1 los). Vylosování tomboly proběhne za pomocí zdatných dětských čtenářů během Noci s Andersenem.
Výsledky budou zveřejněny v knihovně, na webových stránkách knihovny, na Facebooku a na webových stránkách města Česká Třebová začátkem dubna.  Výhry budou k vyzvednutí na odděleních knihovny.

Předčítání pro děti-beseda o Václavu Čtvrtkovi
Úterý 1. března, 16:00 hod., dětské odělení 

Děti, víte, že spisovatel Václav Čtvrtek slaví 100.výročí narození, takže Vás zveme na povídání o něm, ukázku knížek, které napsal, čtení pohádek z „Cipískovi loupežnické knížky“ a také poslech pohádky „ O Rumcajsovi, Cipískovi a vodníku Volšovečkovi“ na CD v podání Josefa Dvořáka. Také si něco vyrobíme…těšte se, kluci odejdou jako „Rumcajsové“ v loupežnické čepici a holčičky jako víly Amálky. 1. 3. od 16 hod. na dětském oddělení. Vstupné dobrovolné.

Srdečně zveme na besedu Evy Motyčkové Jemnohmotné energie v nás a kolem nás, Úterý 15. března, 17:00 hod, čítárna 
Jak pracovat s barevnými energiemi v auře. Jak potěšit svoji Duši, najít svůj program a usnadnit lidské prožívání skutečnosti. Které energie brát na pomoc a jak hledat sílu v sobě. Terapie barvou a sebeléčení světlem. Andělé a jemnohmotný svět O dětech posunu. Možnost zakoupení andělských karet, obrázků, andělských šperků a kyvadélek. Omezený počet míst, prosíme, rezervujte si své místo: emailem na jana.jakeschova@ceska-trebova.cz, telefonicky na 732 756 827 nebo na půjčovně dospělého oddělení. Vstupné 50,- Kč. Předplatitelé UVČ zdarma. 

Hasič Lukáš Novák (nejen) čte dětem , Úterý 22. března, 16:00 hod., dětské odělení
(cyklus „různé profese čtou a vyprávějí dětem“) Zveme všechny děti na setkání s Lukášem Novákem, „nejtvrdším hasičem světa“ (titul ze Světových hasičských her v Liverpoolu). Přijďte nakouknout do hasičského světa, popovídat si a prohlédnout si knížky s hasičskou tematikou. Vstupné dobrovolné.

Internet pro úplné začátečníky , Úterý 29. března, 08:30 a 10:00 hod, čítárna
Zveme na školení základů internetu pro úplné začátečníky. Zájemci hlaste se na dospělém odd. Kapacita omezená. Vstupné 30,- Kč.

Noc s Andersenem , Pátek 1. - 2. dubna, 17:30 – 08:30 hod., Městská knihovna
Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně. Je-li Vám mezi 6-11 lety, neváhejte se k nám připojit a prožít noc plnou pohádkových bytostí a dobrodružství. Bližší informace a přihlášky v půjčovně dětského oddělení. Nutná registrace předem. Přednost mají ti čtenáři, kteří se ještě této akce neúčastnili. Uzávěrka přihlášek 17.3. Vstupné 100,- Kč.