Luboš Kozel píše: Je to smutná procházka  - nejen objekt, ale celý areál který je celý kompletně v majetku města není nijak zabezpečen. Lze do něj jednou stranou vstoupit a druhou stranou stranou vystoupit. Ještě horší to je se vstupem do místní bývalé restaurace, již uvnitř areálu . Zde ve vstupu tady také vůbec nic nebrání a tak se lze po celém bývalém komplexu restaurace a šaten neomezeně pohybovat, všude střepy, vytrhané dráty ... Nakoukl jsem jen zkraje do restaurace, dál jsem nešel, měl jsem sebou psa a nechtěl jsem aby si pořezal packy, či nějak jinak se mi tu zranil. Přiznávám, že by mne tyto prostory určitě jako malého kluka přitahovaly a toho se obávám. Jedná se tu o velmi nebezpečné prostředí, které přitahuje kluky ve věku 6-15 let hledající dobrodružství .... . Před vstupem do restaurace chybí víko od kanálu, v šeru lehce přehlednutelné , pokud tu někdo někde v objektu restaurace o něco zakopne padá přímo do střepů apod. Dále psát nebudu, každý si může domyslet příběh, který se tu může v budoucnu odehrát sám ...Od "Pivovarského rybníčku" se přes hráz dostanete k bazénu a pak po schodech až do restaurace aniž by jste narazil na jakýkoliv plot (třeba i jen potrhaný, či neúplný), nebo alespoň na cedulku "soukromý pozemek" či "vstup na vlastní nebezpečí" či podobně. Nikde nic, ani zábrana či upozornění ...."

Je to nesporně problém, město se má o svůj majetek starat nebo ho alespoň zabezpečit tak, aby nemohl být příčinou nějakých problémů. připomeňme  úrazy dětí před mnoha lety na opuštěné konstrukci rozestavěného učiliště ČSVD v prostoru Trávník IV, dnešního supermarketu Billa.  Teprve demolice (a následná zástavba) zajistila bezpečnost. Tabulky s upozorněním nepomohou.  Před časem bylo umožněno Zdeňku Šebkovi, aby zde trénoval  lukostřelbu, potom zde Triárius dokonce uvažoval s divadelním představením  na dně vypuštěného nebezpečného bazénu. naštěstí si to rozmysleli.  

Co s areálem koupaliště do budoucnosti: Areál byl nabídnut ústředí ČČK jako jedna z možných lokalit   pro výstavbu komplexu či penzionu pro seniory, jakéhosi Do,mu s pečovatelskou službou. Nevím, zda o něm ČČK stále uvažuje, ale vznikla by zde zřejmě nějaká oddělená lokalita (sociálně odloučená), ubytovaní senioři by to měli do města, za nákupy nebo k lékaři pěkně daleko. To by jistě nebyla ta nejšťastnější volba. V předvolebním období připravila Koalice pro Českou Třebovou ve spolupráci  s Univerzitou Liberec, fakultou architektury a umění přípravu dvou studií, pro využití areálu pro celoroční provoz, vyžaduje však investora  z oblasti soukromé sféry. Připravené studie dávají konkrétné představy. Obrázky to jsou pěkné, umožňují výstavbu po etapách, zvláště druhá varianta se snaží co nejvíce zachovat současný styl koupaliště doplněného o moderní možnosti 21. století.  Z vlastních prostředků to však nepostavíme. Chceme-li i nadále pokračovat v propagaci města na veletrzích cestovního ruchu, měli bychom myslet především na letní rekreaci a k tomu by se revitalizovaný areál Křivolík velmi dobře hodil.  Zatím v Praze  propagujeme především skiareál Peklák a dopravní terminál, pro léto máme (nepočetné) historické pamětihodnosti města (zatím bez muzea) a Chaloupku Maxe Švabinského.   Funkční letní sportovní a ubytovací areál by se tedy k tomu velmi dobře hodil.Ještě tak mít investora, který by s tím pomohl....

 I. varianta studie ZDE (Barbora Šímová)                                                     II. varianta je ZDE  (Lucie Němcová)              

                          

A nyní ten současný stav - únor 2011