T. J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ 2    

 Žákovské družstvo volejbalistů vítězně v Českém poháru  

Po čtrnáctidenní pauze odjíždějí starší žáci českotřebovského Sokola 2 na další kolo českého poháru mládeže do Ervěnic – Chomutova. Od začátku soutěže se tak naši mládežníci probojovávali postupně až do špičky této soutěže. Celou soutěž hraje 32 nejlepších týmů z celé české republiky a soutěž je postupová. Hraje se v soutěžních postupových turnajích v osmi účastnících.
V minulém kole se starší žáci vypořádali se všemi nástrahami volejbalového umu, ale především ze svými soupeři.
Po dva dny bojovali v nedalekém Rychnově nad Kněžnou o postup mezi 16 nejlepších týmů v ČR. Ze sedmi zápasů, jich vyhráli plných šest a stali se tak absolutními vítězi na tomto turnaji.
První zápas s tradičním rivalem Slávií Hradec Králové prohráli nakonec až v tie-breaku, ale poté již soupeři nenašli na naše hráče  vítězný recept. Postupně jsme porazili, domácí Rychnov nad Kněžnou 2:0, České Budějovice 2:0, a po výborném společném obědě, kde si naši kluci dali nudličky na kari s rýží další silný celek z Nového Jičína také 2:0. Sobotní volejbalové klání jsme zakončili vítězně se silným a volejbalově vyspělým družstvem z Ervěnic. Něco málo nakoupit a hajdy na kutě, vždyť zítra se hraje o postup a jsme mu hodně blízko. I tradiční večerní ponocování šlo stranou a kluci to vzali opravdu vážně.
A vyplatilo se to. V neděli hned v prvním zápase jsme po výborné hře porazili silný celek ČZU Praha 2:0 a na vítězné vlně jsme zůstali i v zápase se Sokolovem a završili tak poslední utkání stejným poměrem 2:0 pro naše družstvo. Postup je jasný postupujeme z prvního místa, spolu s námi postupují hráči z Ervěnic. Výborně a hlavně kolektivně zahrálo celé družstvo. Když už někoho malinko vyzdvihnout, tak oba hráče, kteří startují za naše extraligové kadety Pavla Kubíčka a Jakuba Řeháka. Všichni po skončeném posledním zápase volali domů rodičům a kamarádům, aby se pochlubili tak cenným vítězstvím a my máme samozřejmě všichni radost s nimi.  
 
Potvrzujeme tak i velké ocenění našemu oddílu T.J. Sokola Česká Třebová 2 v okresní anketě o nejlepší sportovce a kolektivy, kde jsme skončili na vynikajícím druhém místě a stali se tak nejlepšími sportovci z našeho města Česká Třebová.
Sestava T.J. Sokol Česká Třebová 2:  Kubíček Pavel  #2, Řehák Jakub  #3, Chudý Jindřich  #4, Král Tomáš  #6, Šplíchal  Libor #7, Marek Šulc  #9, Rybka Jan  #10, Vašina Lukáš  #11,  Trenér: Jiří Škeřík
                                               
                                                                                                     Za T.J. Sokol Česká Třebová 2 – oddíl volejbalu Lubomír Vašina