DĚTSKÝ KARNEVAL – DLOUHÁ TŘEBOVÁ 26.2.2011

Rok se sešel s rokem a Sdružení rodičů při ZŠ opět uspořádalo dětský karneval, tentokrát na téma „Pirátská plavba za pokladem“. Vše bylo pojato opravdu ve velkém. Sál zdobila nádherná pirátská loď s kormidlem, kterým si děti mohly zatočit, nechyběla ani truhla plná zlaťáků, dělo s koulemi a mnoho dalších krásných kulis v pirátském duchu.
Karneval nám zahájila úvodní píseň z filmu Piráti z Karibiku v podání deseti mladých houslistek z hudební školy Ústí nad Orlicí. Po té následovala pirátská zábava s hudebním doprovodem, o kterou se celé odpoledne staraly dvě super pirátky za pomoci svých dvou pirátů. Pro děti byla připravena spousta zajímavých her a soutěží, jak jinak než v pirátském stylu. Odměna v podobě zlaťáků čekala na všechny děti, které si zasoutěžily, ale ani ostatní neodešly s prázdnou.
Zábava byla v plném proudu, když se na pirátské lodi znenadání objevil i kapitán Jack Sparrow, který byl zpestřením celého karnevalu. Jakmile se sál naplnil všemi dětmi, vyhlásili jsme promenádu masek. A že bylo na co koukat. I letos přesáhl počet masek stovku, bylo jich nádherných 107. Pěkný pohled byl i na pořadatele, kteří se nechali inspirovat a převlékli se za piráty a pirátky.
V závěru „Pirátské plavby za pokladem“ bylo vyhlášeno 9 nejlepších masek ve třech věkových kategoriích. Vyhodnocené masky dostaly od kapitána Jacka Sparrowa listinu udělující hodnost kapitána a krásné pirátské hry a knížky. Nechyběla ani tradiční bohatá tombola – na děti čekalo 550 výher.
Účast na karnevalu byla – jako každým rokem – obrovská a my se můžeme radovat, že se nám to opravdu povedlo. Děkujeme všem sponzorům, dětem, rodičům, obecnímu úřadu, poskytovateli hudebního doprovodu, zúčastněným, kteří se přišli pobavit v hojném počtu, ale hlavně obětavcům ze Sdružení rodičů, kteří se podíleli na celé přípravě karnevalu. Velký dík patří i učitelkám ze ZŠ v Dlouhé Třebové, které s námi velmi úzce spolupracují.                                                                         Za Sdružení rodičů Jana Hüblová