Čtyři branky Michala Šedivého, statečný výkon oslabeného týmu
Statečný výkon předvedlo torzo mužstva Lokomotivy, která do druhého utkání o pátou příčku nastoupila pouze se čtyřmi obránci a šesti útočníky. V normální hrací době skončil zápas vítězstvím České Třebové v poměru 8:6 a protože první vzájemný duel vyhrála Skuteč (7:3), přišlo na řadu prodloužení. V něm se štěstí usmálo na soupeře, který skončil v krajské soutěži pátý.

Skuteč – Česká Třebová 7:8 (3:3, 1:1, 2:4 – 1:0) v prodloužení

Branky: 1., 4. a 43. Kusý, 7. 36. a 45. Hladík, 63. Nevečeřal – 4. Kvasnička (M. Šedivý, Váně), 8. M. Šedivý (Kvasnička), 10. Váně (Kvasnička), 33. M. Šedivý (Váně), 44. Kvasnička (L. Deml), 46. Váně (Kvasnička), 56. M. Šedivý, 59. M. Šedivý (L. Deml).

Rozhodčí: Kejř – Říha, Vepřovský. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváků: 50.

Česká Třebová: Toman – Šafář, Váně, Metzner, Kiac – M. Šedivý, Kvasnička, L. Deml – Steinmetz, B. Řehák, Chudý.

První zápas: Česká Třebová – Skuteč 3:7. | Druhý zápas: Skuteč – Česká Třebová 7:8 v pr.

Náš tým se na ledě ještě nestačil ani rozkoukat a v sedmé minutě prohrával 1:3. Co bylo důležité, Lokomotiva během dalších tří minut skóre srovnala. Na góly vyrovnaná byla také druhá dvacetiminitovka, v závěrečné třetině měla Lokomotiva navrch. V normální hrací době době skončil zápas 6:8, a tak se s ohledem na první utkání muselo prodloužovat. Ve třetí minutě nastaveného času se trefil domácí Nevečeřal a Skutče vybojovala pátou příčku.

Zatímco v  dresu Skutče řádila dvojice útočníků Kusý – Hladík (oba vstřelili po třech brankách), v českotřebovském týmu se o všechny branky a přihrávky postarala čtveřice hráčů. Parádní večer prožil útočník Michal Šedivý, který čtyři góly vstřelil a na jeden přihrál. Dvěma brankami a třemi asistencemi se blýskl kapitán Petr Kvasnička, dva góly a dvě přihrávky si připsal obránce Slávek Váně, na dvě branky přihrával útočník Lukáš Deml.

V posledním mistrovském utkání letošní sezony předvedla oslabená Lokomotiva bojovný a kvalitní výkon.

Zdroj: web hokejového oddílu TJ Lokomotiva