Ani letos se tradice družebních setkání hokejistů nepřerušila  

HK Podskalka Svit -  TJ Lokomotiva Česká Třebová  4:7 (2:1,1:2,1:4) 
Svit – Česká Třebová, to není jen hokejové střetnutí, ale už i setkání kamarádů dvou družebních měst. Letos byli po dohodě hostitelé ze Slovenska. Bohužel mnozí třebovští hráči, kteří slibovali po loňském utkání u nás, že napřesrok do Svitu pojedou, se opět nezúčastnili. A tak v pátek 18.března vyrazil na cestu jen menší autobus s řidičkou, panem Fišarem, zástupci výboru oddílu Zbyňkem Rudou a Břeťou Zemanem a 10 hráči včetně Bohuslava Dobrouckého a Michalem Smolou st. a ml. Brankář se na poslední chvíli pro pracovní povinnosti omluvil a tak už během cesty se spekulovalo, kdo se postaví mezi tyče. Jako zástupci města se také stejným směrem vydala trojice starosta Jaroslav Zedník, místostarosta Dobromil Keprt a zastupitel Radko Jasanský.
 
Setkání po roce bylo opět milé a po večeři se šlo na bowling a motokáry  

Svit 18.3. -  Druhý den nás zřejmě chtěli hostitelé maličko před zápasem utahat, protože návštěva Belanské jeskyně byla nejen zážitkem, ale i sportovním výkonem. Odpolední koupel v krytém bazénu a opět návštěva minimotokár ovšem byla tím správným nabuzením na zápas. Prezident HK Podskalka Peter Weis nám prozradil, jaké měl veliké starosti se zabezpečením ledové plochy v Popradě, jelikož místní HK Poprad hraje v semifinále slovenské ligy a sehnat termíny v sobotu večer je skoro nad lidské možnosti. Dokonce byla verze, že se bude hrát až ve Spišské Nové Vsi – cca 40 km. Ve Svitu totiž zatím umělou ledovou plochu nemají. Vše se ale podařilo a tak ve 20,00 nastoupila na popradském stadionu mužstva na led. Po oficialitách, hymnách a předání dárků a upomínkových předmětů, se začalo pěkně zostra.   Než se Třebováci s půjčeným brankářem zorientovali, prohrávali 1:0. Během dvou minut jsme vyrovnali, ale do kabin se šlo za stavu 2:1 pro domácí. Ti byli nerozhýbaným hostům v první třetině důstojným soupeřem.  „Chlapi, přeci tady neprohrajeme“  neslo se kabinou. Ve druhé třetině třebováci zabrali, nicméně domácí, pokud jim stačili síly, zodpovědně bránili a tak i několik individuálních akcí Dohy, Rybky a Teplého nepřineslo lepší skóre po dvou třetinách než 3:3. V poslední třetině (hrálo se na 3x 18 min. čistého času) už hosté dominovali a domácí Svit jen minutu před koncem korigoval na konečných 4:7.
Sestava České Třebové: Jankura – Smola M. st., Váně, Chadima Tomáš, Zeman – Teplý, Doha, Steinmetz, Chudý, Rybka Luk., Dobroucký Boh., Smola M. ml., Ruda Zbyněk. Trenér Fišar St., ved.družstva Jasanský Není důležité zvítězit, ale setkat se s kamarády. Asi v tomto duchu se nesla společná večeře týmů a zástupců měst v hotelu Mladost.
V neděli ráno se s námi přišli rozloučit zástupci hokejového oddílu Peter Weis a Braňo Burzám i primátor PaedDr. Rudolf Abrahám a jeho zástupce Milan Lopušniak. Všichni se nám mimochodem velice aktivně věnovali celé tři dny. V závěrečném rozhovoru nám pak pan primátor Svitu prozradil, že i oni vážně uvažují o stavbě zimní ledové plochy. Že bychom si v dohledné době zahráli přímo ve Svitu, jako naši předchůdci v roce 1953? Uvidíme. Jinak díky chlapci, díky Svite, bylo to báječné, těšíme se na vaši návštěvu příští rok u nás.
Radko Jasanský