Hokejbalisté vyhrávají na všech frontách                            

TJ Lokomotiva Česká Třebová - Ježci Heřmanův Městec B 5:1 (3:0, 0:0, 2:1) 

Hostující Ježci před příjezdem avizovali, že se chtějí pokusit získat body s Lokomotivou, čímž by si vykřesali jiskřičku na účast v play off.  Ale nakonec nepřijeli se všemi posilami, jako měl být Viktor Mlejnek, který hostuje i v extraligovém Letohradě. Domácí „Kohouti“ se také netajili, že by si rádi pojistili do konce základní části medailové umístění a tedy bodový zisk.
Vstup do utkání od domácích byl skvělý, pravděpodobně se pokoušeli navázat na skvělí výkon dorostenců v extralize, kteří v předzápase tohoto utkání vyprovodili Vsetín 8 : 1 a při zaváhání Kladna se usadili v čele tabulky. Již ve 35 vteřině otevřel účet utkání Šmolka, kterého přesně našel kapitán Vladimír Deml. Po této brance začali do svého soupeře ještě více šlapat a nutilo ho k chybám a vše musel hasit brankář Ježků. Ten nakonec kapituloval podruhé až v závěru deváté minuty, kdy nejdříve byli hosté v šanci a z následného protiútoku střílel Kvasnička a míček prošel záhadně za zády heřmanoměstského brankáře, tak že nepřešel brankovou čáru a vykutálel se k tyčce. Kde zrovna vybíhal střelec, který odražený míček podruhé bez problémů poslal do sítě nešťastného brankáře Mence. Hosté se sporadicky dostávali do obranného pásma domácích, i přestože dnes hrající trenér Mlejnek je neustále hnal dopředu. A byl taky jedním z těch, kteří svým pohybem dělal největší problémy domácím zadákům a několikrát i ohrozil Šmída v českotřebovské brance. Časomíra ukusovala dvanáctou minutu a na 3:0 pro hráče v bílém zvyšoval dorostenec Štěpán Švec, který už hrál v tomto dni své třetí utkání a to stále s velkým pohybem a tradičním přehledem.
Prostřední část přinesla tradiční uspokojení domácího týmu a několikrát Ježci ukázali ostří svých bodlin, ale naštěstí pro hráče Lokomotivy to brankově nebolelo.
Vstup do třetí třetiny byl podobný začátku utkání, takže leze předpokládat, že si v kabině trenéři k utkání řekli své. V čase 31.07 na 4:0 zvyšoval Tlapák, kterému asistoval Macků. A za necelou půlminutku museli na časomíře měnit skóre opět. Protože po spolupráci první útočné trojice Kvasnička agilní Štěpán Švec, byl poslední Lukáš Deml, který rozvlnil popáté síťku za zády ježčího strážce Mence. S tímto náskokem se domácí velmi zklidnili v ataku na navyšování skóre a v závěru třetiny nechali skórovat i hosty, kteří minutu před koncem snížili na konečných 5: 1.
Komentář k utkání dodal kapitán Vladimír Deml : „Do utkání s dalším soupeřem bojujícím o play off jsme vstoupili brzkou vstřelenou brankou. Celou první třetinu jsme byli velmi aktivní a dobře jsme se pohybovali a výsledkem byli další dvě vstřelené branky. Druhou třetinu jsme i přes varování od trenérů opět prospali a soupeř si vytvořil nebezpečné situace. Po důsledné promluvě o přestávce jsme třetí třetinu dobře začali a dvěma vstřelenými brankami rozhodli o našem vítězství.“
Příští sobotu dvě hodiny po poledni zkříží hole domácí kohouti v okresním derby s Letohradem, kterému se v extralize příliš nedaří a tak lze očekávat posílení záložního týmu extraligisty. V neděli hráči Lokomotivy vyjíždí na horký beton Hronovské haly, kde narazí na lídra soutěže „Jezdce“.
 
Vyloučení 5:3, počet střel 39:23 (17:8, 9:10, 13:5)
Branky: 00:35 Šmolka (V. Deml), 08:57 Kvasnička, 11:04 Švec Š. (Kvasnička),31:07 Tlapák (Macků), 31:29 Deml L. (Švec Š.) - 43:58 Žehlička (Jošt)
Sestava: Šmíd (Procházka) - Dobrovský, Macků, Kovář, Šustek - Švec Š. , Kvasnička, Deml L., Šmolka, Deml V., Tomeš, Tlapák, Doubrava, Broulík, Ruda

 
Extraliga staršího dorostu Vsetín jasně podlehl České Třebové 

V neděli 27.3. 2011 přivítali hráči staršího dorostu České Třebové na svém hřišti soupeře ze Vsetína, který den před tím vyválčil bod po nájezdech v Plzni. Dalo se tedy očekávat zajímavé utkání.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Vsetín  8:1
 
Hosté přijeli v deseti lidech a bylo to znát na jejich taktice, kdy se soustředili na pečlivou obranu a podnikali nebezpečné a rychlé výpady směrem k domácí brance. Tím pádem měli Kohouti optickou převahu, ale Vsetím si vytvářel větší šance. Přesto svůj tlak domácí využili, když parádní souhru předvedl Hynek s Tobiášem, který tak v čase 11:23 otevřel skóre zápasu 1:0.
Ani ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Domácí nemohli najít recept na dobrou obranu hostí a těm se po jednom rychlých brejků podařilo vyrovnat Zvonkem na 1:1 – čas 20:31. Když to nešlo kombinací, tak se Kohouti prosadili díky tvrdé ráně Jakuba Klimeše (čas 22:03, 2:1). Za minutu bylo v Benátkách ještě veseleji, když souhru celého útoku po ose M. Mrštný, Vostrčil zakončil Š.Švec (čas 23:01, 3:1). Minutu před koncem druhé části hry využil přesilovku přesnou střelou Vojta Tobiáš (čas 28:44, 4:1), byl to zároveň stý gól Kohoutů v této sezóně.
Ve třetí třetině bylo znát, že hostím docházejí síly a tak bylo otázkou jen to, na jaké cifře se skóre zastaví. Ve třetí minutě se prosadil přesnou trefou M.Mrštný (čas 32:04, 5:1). Sváteční střelec Tomáš Bělka nasměroval svůj bekhend přesně k tyči Vsetínské branky a bylo to již 6:1, čas 32:37. V čase 38:22 se znovu prosadilo trio Š.Švec, Vostrčil, M.Mrštný, který zvyšoval již na 7:1. Poslední slovo v zápase měl Jakub Vostrčil, který dal  výsledku konečnou podobu (čas 38:36, 8:1). Extraligoví hokejbalisté České Třebové se díky lepšímu skóre posunuli do čela tabulky a v jarní části soutěže dosud nepoznali hořkost porážky.                                                                                      Autor: Kamil Švec