Svitavy přejely Lokomotivu hned v úvodu                            

Lokomotiva Česká Třebová - Svitavy 2:5 (0:3, 1:1, 1:1) 
 
Jarní premiéra „kohoutům“ nevyšla, protože svitavský tým byl lepší ve všech činnostech. Možná někteří hráči podcenili zimní přípravu nebo zapomněli, že se na hokejbalu musí běhat a nesvezou se jako při hokeji na bruslích. Soupeř přijel s našlapanou soupiskou a v letošním roce na rozdíl od předchozích sezon bude asi nečekaně patřit mezi černé koně v nadstavbové části. Domácí si snad po této prohře vážně rozeberou příčiny neúspěchu.
 
Než se všichni na prvním zápase po dlouhé zimní pauze stačili rozkoukat hosté otevřeli účet zápasu. Tato branka hráče v bílém dosti zaskočila a i nadále nechávali iniciativu soupeři na kterém bylo vidět, že hraje s velkou chutí. V polovině osmé minuty po chybě v rozehrávce domácích, zvyšují černožlutí své vedení na 2 : 0. A vzápětí využívají i výhodu přesilové hry při vyloučení Šustka. Takovou sprchu asi nikdo nečekal oba týmy odchází do kabin po první třetině za stavu 3 : 0 pro hosty.
Druhá třetina přinesla zvýšenou, leč bezzubou aktivitu domácích, kterou v polovině utkání trestá opět soupeř a zvyšuje na hrozivých 0 : 4. Což zmrazilo i slušnou diváckou návštěvnost, která na rozdíl od ostatních utkání mlčí. V poslední minutě prostřední části svitla přeci jen naděje domácí, kdy se po akci prvního útoku dostává k odraženému míčku Doubrava a poprvé na jaře za Lokomotivu skóruje.
Posledních patnáct minut hrají domácí již poněkud lépe ve snaze zkorigovat nepříznivý stav.
Konečně přichází druhá branka v síti opět po spolupráci první pětky, kdy střelcem po přihrávce Kvasničky je Lukáš Deml. Tlak domácích stoupá, ale hosté je sráží pět minut před koncem definitivně na  kolena pátou brankou.
V dalších kolech na domácí půdě „kohouti“ postupně narazí na všechny záložní týmy Jestřábů, Ježků i Letohradu. Díky velmi vyrovnané tabulce mezi druhým až 6 místem, mohou v případě nezlepšení herních výkonů, přijít o první čtyřku.  Která zaručuje lepší výchozí pozici pro play off a to by jistě byla škoda.
 
Pohled kapitána domácího týmu Vladimíra Demla po prohře : „Utkání jsme vůbec nezvládli, soupeř byl ve všem lepší, my jsme byli všude skoro o dva kroky později. Čehož soupeř využil a zcela zaslouženě získal tři body. V utkání jsme měli pár světlých okamžiků a od těch bychom se měli odrazit pro příští utkání.“
Vyloučení 2:3, využití 0:1, střely na branku 32:41   branky: 29 Doubrava (Deml L.) ,  34 Deml L. (Kvasnička, Doubrava)
Sestava: Šmíd  - Kovář, Doubrava,Šustek, Dobrovský, Broulík - Tlapák, Kvasnička, Tomeš, Lustyk, Deml V., Deml L., Ruda, Šmolka
 
Extraliga staršího dorostu      

SK Jihlava : Lokomotiva Česká Třebová 2 : 4 (0:1,1:2,0:1)
vyloučení 9:7, využití 1:3, střely na branku 21:35

Hradec Králové 1988 : Lokomotiva Česká Třebová  2 : 8