Hokejbalové jaro už začalo                                                    

Na úvod jara Lokomotiva přejela vysoko Autoskláře

K prvnímu utkání zajížděli extraligoví kohouti na derby do Pardubic, kde se před týdnem zúčastnili turnaje staršího dorostu. Proti minulému týdnu hned od úvodního vhazování bylo vidět, kdo je pánem na hřišti. V brance hostí nastoupil od začátku Mazal a trenér Jebousek měl k dispozici tři nekompletní pětky. Hattrickem se blýsknuli Vostrčil a Hejtmánek.
 
Autosklo HAK Pardubice : Loko Česká Třebová  1 : 8 (0:2, 0:3, 1:3)
 
Hrstka diváků čekala vyrovnané derby, ale už po první minutě bylo vidět jak jsou domácí zaskočení pohybem hostujícího týmu. A než se pořádně stačili domácí rozkoukat, že už zápas začal byl to Vostrčil, který využil přihrávku Hejtmánka a otevřel účet utkání. Zaskočení hosté nestačili pořádně reagovat na dění na ploše a ve čtvrté minutě vyslal Vostrčil mladšího ze Šveců Štěpána a bylo již 2:0 pro hosty.
Následně se průběh derby zklidnil, ale více se stále hrálo před domácí svatyní než před Mazalem, který zasahoval jen sporadicky. Domácí ho ani v osmé minutě moc nezahřáli, když jim byla nabídnuta přesilové hra.
Druhá část přinesla další branky v síti Autosklářů nejdříve po spolupráci poličské dvojky v barvách Lokomotivy Tobiáše a Hejtmánka. Hned po změně stavu na 0:3 domácí nabídnuli
Kohoutům přesilovou hru, které zůstala i přes několik šanci bez využití. Za tři minuty putoval tentýž hráč opět na lavici hanbi, když za jiný přestupek, ale ani tato přesilovka nepřinesla změnu skóre. Ta přišla až ve 26. minutě, kdy Jílek našel Hejtmánka a ten zvýšil vedení hostí na rozdíl čtyř branek.
V závěru třetiny pečetil výsledek po dvou třetinách na 0 : 5 Klimeš, který z kruhu od mantinelu trefil přesně mezi betony domácí brankáře.
V úvodu posledního dějství měli domácí výhodu přesilové hry, ale ani početní převaha jim nepomohla změnit nepřízniví stav. Byli to opět hosté, kteří hned jak byli v plném počtu zásluhou Vostrčila po samostatné akci zvýšil na půl tucet branek. A než tento hráč stačil vystřídat, tak mu byl naservírován míček po ose Mrštný, Štěpán Švec a bylo to 7 : 0 pro českotřebovské borce.
Za čtyři minuty rozsvítil osmičku v HAK aréně na straně hostí Hejtmánek, kterému přesně na hůl přihrál Matěj Švec. A tak srovnal malý soukromí střelecký zápas Vorstčil vs. Hejtmánek na 3 : 3.
Hráči Lokomotivy byli s výsledkem spokojeni a zapomněli trochu na zadní vrátka čehož využili domácí Tocháčkem ke vstřelení čestného úspěchu.
O dalším víkendu čeká na českotřebovské hráče, kteří si výhrou pojistili druhou příčku v extralize, dvojtkání v sobotu v Jihlavě a pak další derby v Hradci Králové v neděli.
 
Střely 12 : 31 Vyloučení 3 : 5 bez využití
Branky : 1 Vostrčil (Hejtmánek), 4. Š. Švec (Vostrčil), 19 Hejtmánek (Tobiáš), 26. Hejtmánek (Jílek), 29. Klimeš (Hynek), 35. Vostrčil, 36 Vostrčil (Š.Švec, M.Mrštný) 39. Hejtmánek (M.Švec)
V sobotu 12. března se otevře i domácí aréna v Benátkách, kdy muži přivítají od 14 hodin tým Svitav.  (ba)

Fotografie: Andres likviduje pokus soupeře před Mazalovou brankou