Cyklomaraton: první přihlášky                                             

Třetí ročník Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu má první přihlášené závodníky. V době uzávěrky dubnového čísla Zpravodaje (24. března) bylo na seznamu přihlášených sedm jmen.

 

Účast potvrdil loňský mistr Evropy a vicemistr světa Jaroslav Kulhavý (Specialized Factor Team), který je patronem závodu a bude obhajovat vítězství z prvních dvou ročníků. Mezi startující opět budou starosta města Jaroslav Zedník a Angličan Brendan Bignell, který žije a pracuje v Praze, ovšem v České Třebové si našel manželku. Letošní cyklomaraton znovu pojedou další dva Českotřebováci: Miroslav Esser, otec Luboš a syn Lukáš Gerla (ten byl vloni nejmladším účastníkem závodu)..
Letošní cyklomaraton se pojede v sobotu 25. června, centrem závodu bude sportovní areál pod Peklákem. Po startu, který bude pod tribunou na fotbalovém stadionu, se peloton vydá směrem k Národnímu domu a poté jej bude čekat náročné stoupání na Kozlov. Po lesní vrstevnici se bikeři přesunou na Kohout, projedou Přívrat a Řetovou, dále absolvují stoupání na Andrlův Chlum, pojedou lesem na Kozlovec, po sjezdu do obce je čeká zhruba dvoukilometrové kolečko Dlouhou Třebovou, potom se vydají do Beranových dolů, vystoupají na vrchol sjezdovky Peklák, z níž se spustí do cíle na fotbalovém stadionu. Okruh měří 33 kilometrů, hlavní závod se pojede na dvě kola.
Finanční odměny získá  nejlepších šest mužů a tři nejrychlejší ženy v závodě na 66 km, stejně jako první tři muži a tři ženy v závodě na 33 km. Celkem bude rozděleno 28 tisíc korun. Vítěz hlavního závodu se může těšit na prémii ve výši osmi tisíc korun a na krásný broušený pohár věnovaný starostou města, nejrychlejší žena na delší trati vyhraje tři tisíce korun.
První tři závodníci v každé kategorii získají věcné ceny. Na ty se mohou těšit další bikeři, nejstarší a nejmladší účastník cyklomaratonu, nejlepší tři muži a ženy s trvalým bydlištěm v České Třebové, tři nejpočetnější rodinné týmy a nejlepší zahraniční účastník,“ připomíná hlavní organizátor cyklomaratonu Vladimír Vaněk.
Startovné zůstalo na úrovni loňského roku, padesátikorunovou slevu letos dostávají junioři a juniorky. Přihlášení závodníci, kteří startovné uhradí do 2. dubna, navíc získají originální tričko českotřebovského cyklomaratonu. Další informace přineseme v květnovém čísle Zpravodaje.
(mm)
 
Informace na webových stránkách závodu: www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz