Česká Třebová na jaře zatím bez ztráty kytičky                   

12. a 13.3. 2011 pokračovala dalším zápasem extraliga staršího dorostu. Mladí Kohouti zavítali na hřiště Jihlavy a Hradce Králové. Oba tyto tými se perou o osmou příčku zaručující účast ve vyřazovacích bojích.
 
SK Jihlava - TJ Lokomotiva Česká Třebová  2:4
 
Jihlavští se do zápasu pustili se vší vervou a snažili se dostat svůj tým do vedení a tím si zvýšit šanci na vytoužené vítězství. Jejich vyhlídky však pokazila hned první hra v oslabení, kdy se hostím podařilo, v čase 6:15, vstřelit první branku zápasu. Domácí pak ještě zkoušeli stupňovat tlak na branku Držmíška, ten ovšem hosty udržel ve vedení až do konce třetiny.
Hned po přestávce udeřili domácí (čas 15:42) a vyrovnali na 1:1. Vše jakoby kopírovalo první třetinu, kdy se Jihlavští snažili vstřelit vedoucí gól, ale vše jim zhatilo další oslabení, které zaplatili gólem (čas 21:13) 1:2. A aby bylo s domácími ještě hůř tak do konce druhé třetiny to bylo již 1:3.
Ve třetí třetině skórovali Kohouti již po osmi vteřinách (čas 30:08) a bylo to již 1:4. Domácím již zjevně docházeli síly i trpělivost a nedokázali již vystupňovat svůj tlak. Nakonec již jen snižili v přesilové hře (čas 41:33) na konečných 2:4.
 
HBC Hradec Králové 1988 – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:8
 
Domácí hráči byli velmi motivováni bojem o osmou příčku. Utkání začali ve velkém tempu, trpělivě bránili svoje obranné pásmo a podnikali rychlé protiútoky, které zadržoval skvělými zákroky rankář hostí Mazal. Když dostali Hradečtí výhodu přesilové hry, tak již nezaváhali a tečovanou střelou od modré se dostali do vedení (čas 11:20, 1:0). Toto vedení se domácím podařilo udržet až do konce první třetiny. Do druhé části hry vstupovali Třebovští v oslabení, ale důslednost Matěje Švece při napadání, znamenala vyrovnání na 1:1(čas 15:11). Tentýž hráč zvyšoval v čase 21:20 na 1:2. Další gól Třebové zaznamenal Pepa Hynek (čas 24:59, 1:3). Za minutu zvyšoval Š.Švec po skvělé nahrávce Honzy Jílka již na 1:4 (čas 26:04). Domácí byli zralí na ručník. Další ránu jim včase 27:00 zasadil, dnes nezadržitelný Honza Jílek 1:5. Hradečtí sice korigovali výsledek dvě vteřiny před koncem druhé části, ale to bylo z jejich strany vše (čas 29:58, 2:5). Ve třetí části se domácí pokusili ještě zabojovat, ale lépe se pohybujícím Kohoutům zjevně nestačili. Další branku v oslabení vstřelil M. Mrštný (čas 31:47, 2:6). Tygřím skokem zvyšoval na 2:7 Jan Knoflíček (čas 37:15). To už bylo na Hradecké borce příliš, nervově stav zápasu neunesli a drsným zákrokem zle pochroumali Davida Mrštného, který odešel ze hřiště jen s pomocí spoluhráčů. Pak se již spíše diskutovalo a padali další a další tresty. Symbolicky zápas uzavřel nejlepší hráč hostí Honza Jílek (čas 44:43, 2:8).
Povedený šestibodový víkend drží borce z České Třebové stále na prvním místě extraligové tabulky, o které se dělí s Kladnem.
 
Autor: Kamil Švec