Obludárium bratří Formanů po dvou letech v Česku        

Představení Obludárium, které s vozem CS Cargo křižovalo bez přestávky dva roky Evropu, dorazí do Česka. Na některé z osmi veřejných představení populárního kabaretního projektu bratří Formanů se mohou zájemci od 8. do 17. dubna přijet podívat do Jičína.   
„S naší putující pokleslou show Obludárium se vracíme na začátku dubna opět do Čech. Všechna představení se přitom uskuteční na jediném místě, ve stanu na jičínském Valdštejnově náměstí,“ uvedl režisér a autor představení Obludária Petr Forman.   
Kočovný kabaret Obludárium putuje Evropou již od roku 2007. V loňském roce pronajalo CS Cargo divadlu bratří Formanů za symbolickou jednu korunu nákladní vůz Mercedes- Benz, díky kterému přináší divadlo umělecký zážitek milovníkům umění v zahraničí, ale i v České republice. „Divadlo bratří Formanů i vozy společnosti CS Cargo jsou neustále v pohybu. Obludárium je navíc originální projekt, který vybočuje z řady. Představení, které zavítá v dubnu do Jičína, obohatí nejen místní kulturní scénu, ale vzhledem k tomu, že se odehraje pouze v Jičíně, bude mít celorepublikový význam,“ uvedl Jiří Zrůst, CEO skupiny CS Cargo.  

 

Návštěvníci některého z osmi veřejných jičínských představení kabaretního projektu Obludárium se mohou těšit na volný sled rozmanitých čísel, výtvarně a herecky působivých okamžiků a drobných příběhů spojených jednotným tématem a netradičním prostorem. Představení v sobě propojuje pokleslý žánr a divadelní umění. Autoři Obludária našli své hrdiny v kabaretech, nočních podnicích, cirkusech, mezi potulnými komedianty, loutkáři nebo například barovými tanečnicemi. Fascinováni často smutnými a dojemnými osudy těchto lidí, skládají z nich se zaujetím a vášní mozaiku celého představení.
Když nám loni poslali akcionáři CS Cargo zprávu, že by nám rádi věnovali jeden  z kamionů CS Cargo, nevěřili jsme s bratrem vlastním očím. Téměř po roce, kdy jsme již s kamionem projeli několik evropských zemí, ale vidíme, že se některé sny opravdu plní,“ doplnil Petr Forman. Společnost CS Cargo spolupracuje na organizaci představení s městem Jičín. Vstupenky na Obludárium si zájemci mohou od 7. března 2011 objednat e-mailem na adrese divadlo@messenger.cz nebo telefonicky na čísle 220 400 000. Následně budou vstupenky doručeny kurýrem na uvedenou adresu. Od 8. března 2011 bude možné vstupenky také zakoupit na předprodejních místech v Jičíně (Městské informační centrum).

 

Údaje o představeních

Termín: 8.–10. dubna 2011, 12.–13. dubna 2011, 15.–17. dubna 2011
Místo: Valdštejnovo náměstí, Jičín   Cena vstupenky: 590 Kč
Rezervace vstupenek:  Od 7. března 2011 e-mailem divadlo@messenger.cz nebo na tel. čísle 220 400 000.
Od 8. března 2011 na předprodejních místech v Jičíně (Městské informační centrum).
Představení Obludárium bylo poprvé představeno divákům na podzim roku 2007 ve francouzském městě Rennes. Na začátku roku 2008 byl pak v Praze program obohacen o nové bytosti a výstupy. Od dubna 2008 putuje Obludárium Evropou. Nejprve přes Francii a Belgii zpátky do Čech a ještě na podzim téhož roku pak do Itálie a po zastávce v Čechách opět do Francie.
V roce 2009 Obludárium zamířilo do Španělska, Dánska a znovu do Francie.
Pro další informace, prosím, kontaktujte: Radek Ivaniškin mediální zástupce CS Cargo  Bison & Rose Public Relations
tel.: +420 233 014 031 GSM: +420 777 202 374 radek.ivaniskin@bisonrose.cz