Poslední bruslení                                                                      


V neděli 20. března 2011 se na zimním stadionu Na Skalce uskutečnil 3. ročník akce „Poslední bruslení“, kterou společně uspořádaly oddíl ledního hokeje TJ Lokomotiva Česká Třebová, oddíl krasobruslení Taneční školy Česká Třebová a společnost Eko Bi s. r. o. 
Během programu připraveného pro toto tradiční zakončení bruslařské sezóny se divákům představily všechny věkové kategorie hráčů ledního hokeje a všechny členky krasobruslařského oddílu. V jednotlivých vstupech děti předvedly, co se během sezóny na ledě naučily, a všechny děti je třeba za předvedené výkony pochválit!
Malí hokejisté ukázali své dovednosti v rámci krátkých utkání, ve střelbě na branku a v několika soutěžích. Největší rozruch vyvolalo utkání mladších žáků s třebovskými muži (někteří hráči „A“ týmu a trenéři mládeže), během něhož na led postupně naskočily všechny kategorie a společnými silami vstřelily mužům tři góly.
Krasobruslařky se představily v celé řadě choreografií a dokázaly již samy zabezpečit krasobruslařskou část programu. Jediným jejich hostem tentokrát byla Anežka Horníčková z Prahy se svou volnou jízdou. Velkou pozornost si získalo jejich závěrečné vystoupení, v němž se během skupinové jízdy představily všechny členky oddílu společně se sólovým vystoupením lektorky Heleny Tyler.
Celý program zakončila štafetová rychlostní soutěž krasobruslařek s hokejisty, a i přes to, že vyhrál tým hokejový, je třeba krasobruslařky pochválit, neboť byly vyrovnaným soupeřem.
Závěr akce patřil krátkému veřejnému bruslení, kdy si své bruslařské umění mohli vyzkoušet všichni přítomní diváci.
Velké poděkování patří všem, kteří se akce zúčastnili, těm, kteří se podíleli na jejím organizačním zajištění, a v neposlední řadě divákům, kteří přišli děti podpořit. Do další sezóny přeji oběma oddílům spoustu nadšených dětí, které budeme moci přivítat na dalším Posledním bruslení.

 

 
Foto Jaroslav Prossa