Českotřebovský deník 100/2011 (7.4.)                                    
20 let firmy GAPO          

Českotřebovská firma GAPO Hájek s.r.o. oslavila 1.4.2011 dvacet let od svého založení. Firmu založil třebovský rodák Antonín Hájek. Podnik se zabývá povrchovou úpravou kovů a to černěním, fosfátováním, niklováním a zinkováním. Během doby své působnosti, firma rozšířila svojí činnost do 2 provozoven. Podnik do budoucna chce prosazovat nastolenou vizi, která zní:  Nadále zkvalitňovat výsledky své práce a svojí kvalitou, rychlostí a cenou zajistit spokojenost stálých i budoucích zákazníku.    Tímto přeje firmě do dalších let své činnosti mnoho úspěchu a spokojených zákazníků. (re)
 
O TAJEMSTVÍ KRÁSY SE ŽENY DOZVĚDĚLY NA HORÁCH 

V českotřebovské restauraci „NA HORÁCH“ si daly v sobotu 2. dubna  dostaveníčko ženy dychtící zvědět vše o tajemství krásy. Vše o make upu, vizáži a stylu se dozvěděly od IVETY KOVÁŘOVÉ, o hairstyle přednášela DOMINIKA RESLEROVÁ, budoucím nevěstám radila s účesy VERONIKA PRŮCHOVÁ, vše o pedikúře a redukci hmotnosti se návštěvnice dozvěděly od EVY MICHKOVÉ, masáže na otevřené scéně předváděla MARIE JANEČKOVÁ, dámy zasvětila i do relaxačního cvičení. Kosmetickou poradnu si Na Horách otevřela RENATA KRÁLOVÁ, barevnou škálu manikúry předváděla  LENKA DOSTÁLOVÁ.
Účastnice bohatého programu však nebyly dopoledne ochuzeny a ni o ukázky latina dance, jarní kolekce v fashion show předváděly normálně živené modelky, třeba  i dříve narozené. O hudbu se po celý den starali DJ FELIX z Prahy a Svitaváci TEMPA&JOSHEK.
Do tajemství zumby zasvětila po obědě slečny a paní TEREZA VINCENZOVÁ, latinu „vystřihla“ KAMILA VELÍNSKÁ, bohatou svatební kolekci šatů představila KATEŘINA HONLOVÁ, vše o květinách zvěděly přítomné paní od floristiky SYLVY FRANCOVÉ. Oblečení všeho druhu si vybíraly ze stále zaplněných ramínek second handu KAMILY VELÍNSKÉ.
 A tak zatím co pánové věnovali sobotní den vaření a úklidu domácností, jejich půvabné polovičky se večer vracely domů načančané a hlavně kompletně poučené, jak to vlastně s tím „TAJEMSTVÍM KRÁSY“ je.   MR.   (KRÁSA NA HORÁCH    Foto: M. Richter)

 


Cena kraje pro Vlastu Pavlouskovou

Dnes vpodvečer se sešli v Sukově síni Domu hudby nominovaní dobrovolníci z Pardubického a Královehradeckého kraje na Dni D neboli Dni Dobrovolníka. Ten je vyvrcholením ankety, kterou už po sedmé pořádá obecně prospěšná společnost Terra nostra – malebný kraj. Při této příležitosti předal radní Pavel Šotola také cenu Pardubického kraje. Keramickou vázu z dílny Jiřího Dudychy a pamětní list od něj převzala Vlasta Pavlousková ze Žamberka. Vlasta Pavlousková se už třicet let věnuje pomoci zdravotně postiženým, nyní ve Svazu postižených civilizačními chorobami. Organizuje různé akce pro členy, pořádá zájezdy, plavání v krytém bazénu v České Třebové a v neposlední řadě se podílí na organizaci Sportovních her pro zdravotně postižené O pohár starosty města Žamberka. „Oceňování dobrovolníků je především poděkováním ze jejich nezištnou práci a pomoc potřebným. Dobrovolníkům není lhostejné jejich okolí a svou činnost vykonávají na úkor svého volného času a zdarma. To je veliká lidská morální hodnota, která je nezbytná k vytváření zdravé společnosti,“ řekl Pavel Šotola, který má v Radě Pardubického kraje na starosti neziskový sektor. Jeho slova patřila nejen Vlastě Pavlouskové, ale i všem dalším nominovaným a oceněným dobrovolníkům. Letos bylo oceněno dvacet dobrovolníků. O nominacích hlasovali občané obou krajů písemně nebo elektronicky a závěrečný výběr udělala odborná komise, složená ze zástupců veřejné správy, známých osobností, zástupců médií a sponzorů dvacet oceněných. Zároveň byla udělena i Cena veřejnosti.  Záštitu nad galavečerem Den D převzal hejtman Pardubického kraje Radko Martínek, hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a primátorka Statutárního města Pardubice Štěpánka Fraňková.

Na farmářských trzích se objevují falešní farmáři 

Hradec Králové/Pardubice – S příchodem jarní sezóny vznikají v českých a moravských městech další nové farmářské trhy. Mezi spotřebiteli se stávají velmi oblíbené. Chtějí totiž nakupovat zeleninu, ovoce, vajíčka i maso přímo od domácích pěstitelů a chovatelů. Farmáři však varují před falešnými farmáři, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech a pak je vydávají za vlastní produkci. existuijí informace , že na několika místech v České republice se na farmářských trzích objevují falešní farmáři. Samozřejmě, že to kazí celkovou image trhů, jejichž cílem je nabízet kvalitní a chutné potraviny. To je také důvod, proč sem lidé chodí.Proti falešným farmářům budou organizátoři bojova.  Farmářské trhy začaly vznikat v České republice před dvěma lety. Velmi rychle si našly své příznivce a jejich obliba mezi spotřebiteli stále stoupá. Zemědělci tak našli možnost, jak své kvalitní potraviny z domácího prostředí nabídnout zákazníkům. Doporučení pro spotřebitele: Ptejte se na původ potravin. Doporučujeme provozovatelům farmářských trhů, aby si důkladně prověřili prodejce a dbali na uvedení původu potravin. Čeští zemědělci, kteří prodávají poctivě zpracované potraviny, jsou výskytem falešných farmářů rozhořčeni a shodují se, že proti nim budou společně bojovat. 
 
LETNÍ VOLEJBALOVÝ KEMP   ČESKÁ TŘEBOVÁ NEDĚLE  3.7. 2011  -  8.7. 2011                        

Pořadatelé letního volejbalového kempu v České Třebové si Vás dovolují pozvat na tuto akci, která se bude konat na začátku července na konci školního roku. Kemp pořádá AMS-Lubomír Vašina,  TJ. Sokol Česká Třebová II., pod záštitou ČVS a ČOS.
Akce je určena pro všechny volejbalisty a volejbalistky, kteří chtějí pod vedením našich špičkových trenérů (reprezentačníchh, extraligových a ligových družstev mužů a žen) zlepšit své HČJ ve specializacích, na které je náš kemp zaměřen. Z hlediska priorit vítáme především účast ročníků 2000 a starších, rádi však uvítáme i hráče a hráčky mladší.
 
NABÍZÍME:
-          smečařskou, nahrávačkou, blokařskou a beach volejbalovou školu a obecný trénink
-          ubytování internátního typu
-          stravování – kvalitní snídaně, lehký oběd, nadstandardní večeře
-          sportoviště – antukové venkovní kurty, beach volejbalový kurt, plavecký bazén
-          odborné vedení, propracovaný denní (i večerní) program
-          výuku podle nejnovějších poznatků a metod, v teoretické přípravě a praktických ukázkách
 
ÚČASTNICKÝ POPLATEK: 2.590,-Kč (ubytování s plnou penzí),   2.190,-Kč (bez ubytování a snídaně)
UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK: Do 30. 4. 2011
Vzhledem ke kvalitě tréninku jsou počty přihlášek limitovány tak, aby bylo ve skupině na dva trenéry dvanáct hráčů. To je první předpoklad kvalitního předání informací.
Příjezd 3. 7. 2011 večer do 18.00 – odjezd 8. 7. 2011 po obědě do 15.00
 
DOPROVODNÉ AKCE KEMPU:
-          turnaje účastníků kempu, zpívání u totemu
-          kurz trenérů III. třídy, doškolovací seminář trenérů (za pomoci lektorů a dětí z kempu)
 
LEKTOŘI:
-          Zdeněk Šmejkal, extraligový trenér (DHL Ostrava)
-          Kamil Tuček,  trenéra mládeže ( Olymp Praha(
-          Peter Goga, manažer extraligového družstva žen (VK Prostějov)
-          Renda Dvořák, trenér prvoligového a extraligového družstva (České Budějovice)
-          Jarda Emmer, trenér prvoligového družstva (České Budějovice)
-          Tomáš Zedník, manažer extraligového družstva mužů (DHL Ostrava)
-          Lubomír Vašina, extraligový trenér (VK Karbo Benátky) a akademické reprezentace ČR
-          Jiří Šiller,  trenér reprezentačního družstva ČR žen
-          Milan Džavoronok, šéf trenér reprezentace ČR v beach volejbale
-          Martin Šrámek, hráč mistrovského celku Kladna
-          Petr Skála, dlouholetý vynikající hráč brněnských týmů
-          Milan Hadrava, trenér beach volejbalové reprezentace ČR
-          Zdeno Hauer, šéftrenér mládeže DHL Ostrava, dlouholetý extraligový trenér (Brno,Žilina)
 
HOSTY KEMPU BUDOU NĚKTEŘÍ ČEŠTÍ REPREZENTANTI

Lubomír Vašina, Komenského 781, 560 02 Česká Třebová,
tel.: 605 415 868, e-mail: ams-lubomir.vasina@seznam.cz

Na akademické půdě nalezena shoda o kácení a následné obnově stromů u Mladkova                           

Brno – Na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně ve středu jednal náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za oblast dopravy, dopravní obslužnosti a investic Jan Tichý s odborníky, kteří vypracovávali stanoviska k vykácení stromů lemujících silnici mezi Pastvinami a Mladkovem. Kraj chtěl původně vykácet 160 stromů, proti záměru se ale postavil petiční výbor odpůrců kácení, který si nechal vypracovat vlastní posudek. Jednání mělo najít průnik mezi odlišnými posudky dendrologů.
Během let 2007 až 2010 bylo už u silnice II/312 spojující Mladkov a Pastviny, která má projít modernizací financovanou z evropských zdrojů, dvaadvacet stromů vykáceno. U zbývajících 138 stromů se odborníci připravující posudky pro kraj a pro petiční výbor shodli na vykácení 110 stromů a dalších sedmi stromů nad rámec původního výběru.
Dnešní jednání se týkalo zbývajících 28 stromů, u kterých odpůrci kácení trvají na zachování. „Máme k dispozici vyjádření různých institucí, které se zachováním těchto stromů mají problém. To je například policie, která některé z těchto stromů označila jako dopravní závadu. Proto jsme vyvolali jednání mezi odborníky, abychom tuto situaci vyřešili,“ vysvětlil důvody setkání Jan Tichý.
Kraj chce, aby z těchto 28 stromů bylo skáceno ještě deset. Šest z nich totiž policie označila jako překážku dopravního provozu, čtyři byly samotnými dendrology zařazeny mezi neperspektivní. Zůstat by tak mělo osmnáct stromů.
„Souhlasíme se skácením šesti stromů, které policie označila za dopravní závadu a toto rozhodnutí budeme respektovat. Nemáme ani možnost, jak bychom toto mohli rozporovat,“ uvedl na konci jednání Petr Velička, který vypracovával posudek pro petiční výbor. „S tím, že se vykácejí i stromy, které jsme označili za neperspektivní, souhlasíme také. Zároveň se shodneme na tom, že u tří ze zbylých osmnácti stromů bude provedena tahová zkouška a místní šetření v průběhu výstavby a rozhodnuto o dalším postupu..“
Jan Tichý na konci jednání vyjádřil potěšení nad nalezenou shodou. Řekl, že je rád za nalezení společné řeči investora – Krajského úřadu Pardubického kraje – a odborníků, kteří byli pověřeni petičním výborem ke zpracování profesních stanovisek oboru dendrologie a krajinářské architektury. „Z výsledku jednání je patrné, že rozdíly mezi původním a nově navrženým počtem stromů ke kácení nejsou zásadně odlišné,“ řekl Tichý, který poznamenal, že je dobře, když veřejnost vyjádří svůj názor a jedná o něm.