Florbalová liga mladších žáků skončila úspěchem FbK     

Hradec KrálovéPoslední turnajové měření sil měla na programu v neděli Liga mladších žáků. Soutěžní sezónu zakončili českotřebovští hráči třemi výhrami a jednou porážkou. Ve 40 zápasech si připsali celkem 22 výher, 6 remíz a 12 proher.
 
FbK Česká Třebová x Orel Přelouč 3:4 (1:2)
Prohra přišla hned v prvním utkání s Přeloučí. Hrál se vyrovnaný florbal, přičemž o výsledku rozhodovaly maličkosti v podobě horší práce s míčkem a větší nervozityna straně Třebové. Ta proto také kvůli tomu odešla poražena.
Branky: Langer T., Vondra V., Hoang
Asistence: Stolín, Langer V.
 
FbK Česká Třebová x CSP Hradec Králové  8:2 (5:1)
Chuť si českotřebovští mladíci spravili hned na dalším soupeři. Hradec byl od začátku pod velkým tlakem a před branku Novotného se dostával jen sporadicky. Zato na druhé straně probíhaly ofenzivní manévry a padaly góly na všechny různé způsoby – kombinací, individuálním průnikem, či krásným sklepnutím míčku ze vzduchu.
Branky: 3x Langer T., 2x Bohunek, 1x Křivka, Vondra V., Hoang
Asistence: 2x Langer V., Křivka, 1x Stolín, Bohunek, Vondra V.
 
FbK Česká Třebová x FbK Svitavy 5:4 (0:3)
Zápas, kdy se o všechny přítomné fanoušky obou týmů pokoušel infarkt. V první půli měly Svitavy víc ze hry, ale dlouho se nemohly dostat na dostřel. Jejich aktivita nakonec byla odměněna do poločasu třemi brankami v českotřebovské síti. Po stažení sestavy na dva útoky se začal obraz hry postupně obracet, svitavské vedení se bortilo jako domeček z karet a zápas spěl k nervydrásajícímu rozuzlení. Za stavu 3:4 38 sekund před koncem dostala Třebová možnost volného úderu v blízkosti branky Svitav. Ten rozehrál Hoang na T. Langera, jenž se štěstím proměnil. Tentýž hráč za dalších 25 sekund skóroval znovu, v utkání již potřetí, a dokonal tak krásný obrat.
Branky: 3x Langer T., 1x Vondra V., Halas
Asistence: Vondra V., Halas, Hoang
 
FbK Česká Třebová – FBC Hradec Králové 7:5 (4:1)
Poslední utkání sezóny mělo být již jen formalitou a otázkou výše skóre. Opak byl ale pravdou. Stále se zlepšující domácí družstvo drželo s Českou Třebovou krok a krátce po přestávce se dokonce ujalo vedení 3:2. Třemi slepenými góly v rozmezí 14. - 16. minuty však Třebová otočila vývoj zápasu a příznivý odstup od soupeře si držela až do závěrečného hvizdu.
Branky: 4x Langer T., 1x Křivka, Halas, Bohunek
Asistence: 2x Langer T., 1x Křivka, Hoang, Hudec
 
Sestava: Novotný, Řehoř – Langer T., Křivka, Hoang, Langer V., Rybka, Kmoníček, Stolín, Vondra J., Halas, Bohunek, Vondra V., Hudec, Rickwood
 
V závěru turnaje proběhl ceremoniál, při němž všechna zúčastěná družstva obdržela na památku poháry jako odměnu za svoje výkony v ročníku 2010/2011.
 
  Jiří Němec & Monika Adamcová