Čtvrtfinále extraligy staršího dorostu
Česká Třebová – Letohrad 9. a 10.4. 2011  


O tomto víkendu byla rozehrána čtvrtfinálová série extraligy staršího dorostu, mezi týmy České Třebové a Letohradu. Za větrného, ale slunečného počasí, před početnou diváckou kulisou z obou táborů, se dal očekávat tuhý a vyrovnaný boj.

 

Sobota 9.4. TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK OEZ TESTA Letohrad - 5:4

Utkání začalo lépe pro hosty z Letohradu. Už ve druhé minutě byl vyloučen domácí Hynek a Letohradští tuto výhodu po půl minutě využili Grundem – čas 2:02, 0:1. Od té chvíle hosté trpělivě bránili a podnikali rychlé a nebezpečné výpady, což činilo domácím značné potíže. Vyrovnat skóre se podařilo až Hejtmánkovi po přihrávce Tobiáše – čas 9:33, 1:1. Obraz hry se však nezměnil, jediné zaváhání v obraně hostí využil Matěj Švec, který našel úplně volného Kalinu a ten měl již dost času na to aby přesně zamířil a poslal domácí do vedení – čas 12:29, 2:1.Tak skončila i první třetina.
Dvě minuty po zahájení druhé části měli výhodu přesilovky domácí a zle zatápěli Bečkovi v brance hostí, ten však všechny ataky ustál. Naopak po chybné rozehrávce domácích se podařilo uprchnout Halbrštátovi s Protznerem a ten vyrovnal na 2:2 – čas 17:55. A domácím bylo ještě hůř, když v čase 24:48 využil brejku Forman 2:3. Do šaten se šlo ovšem za vyrovnaného stavu. Postarala se o to sehraná dvojice Tobiáš – Hejtmánek – čas 28:25, 3:3.
Třetí dějství zahájili domácí opět v početní výhodě, tu se jim sice nepodařilo využít, ale ve chvíli, kdy se vyloučený Doleček vracel z trestné lavice, tak udeřil znovu Hejtmánek po přihrávce Vostrčila – čas 32:52, 4:3. Letohrad dostal šanci vyrovnat hned v následující přesilové hře, jenže v té unikl Tobiáš, který perfektně našel M.Švece a ten zvyšoval na 5:3, čas 33:38. Už to vypadalo, že si Kohouti vítězství v pohodě pohlídají, zvlášť když hráli více než minutu přesilovku 5 na 3. Jenže tu nevyužili a v následné početní nevýhodě se podařilo skórovat hostujícímu Krejsovi – čas 41:19, 5:4. V dramatickém závěru hosté zle dotírali na branku domácích a dokonce měli možnost hrát přesilovku, ale skórovat se jim už nepodařilo.
První bod se tedy získali domácí borci z České Třebové až po těžkém a vyrovnaném boji.
 
Neděle 10.4. TJ Lokomotiva České Třebová – SK OEZ TESTA Letohrad – 3:0

Druhý díl dramatu s názvem čtvrtfinále play off začal podle podobného scénáře jako byl ten sobotní. Hosté z Letohradu poctivě bránili a spoléhali na svoje rychlé brejky. Domácí Kohouti se snažili vstřelit první branku, ale skvěle organizovaná obrana hostí v čele s výborným gólmanem Bečkou, byla proti. V deváté minutě měli domácí výhodu dvojnásobné přesilové hry, ale ani tuto šanci nevyužili ke skórování a tak se v první třetině gólu diváci nedočkali.
Druhá třetina začala opět náporem domácích borců, ale ti jen bušili do pevně zavřených vrat s nápisem Letohradská obrana. Naopak hosté zle zatápěli Držmíškovi v brance domácích při své přesilovce a ke gólu měli opravdu blízko. Na první branku se čekalo téměř do poloviny zápasu.To předvedla skvělou souhru celá první formace domácích, M. Švec vybojoval v rohu míček, přihrál ho Tobiášovi a ten našel ve střeleckém prostoru Hejtmánka, který se trefil přesně – čas 21:46, 1:0. Tato branka však obraz hry nezměnila a do konce druhé části se neměnilo ani skóre.
Třetí část nabídla již přeci jen trochu otevřenější hokejbal ze strany hostí a tak se šance střídaly na obou stranách. Branky však nepadaly i díky skvělým výkonům obou brankářů, hostujícího Bečky a domácího Držmíška, který několikrát doslova zázračně zachraňoval nulu na svém kontě. Útočná snaha hostí dávala příležitost Kohoutům k rychlím kontrům. Jeden z nich využil Vostrčil,když zůstal úplně sám před brankou  po přesné přihrávce od Hynka – čas 40:35, 2:0. V závěru utkání si hosté vybrali oddechový čas a odhodlali se ke hře bez brankáře téměř dvě minuty před koncem. Letohradští se dostali do několika velmi dobrých příležitostí, ale Držmíšek byl k nepřekonání. Celou zápletku rozluštil Vostrčil, kterému se podařilo vyvézt míček až do útočného pásma, tam ho přihrál M. Mrštnému a ten již neměl problém zakončit do prázdné branky – čas 44:43, 3:0. Tak skončilo i celé utkání.
I druhý bod tedy ukořistili hokejbalisté České Třebové a v sérii vedou 2:0. V sobotu 16.4. ve 14:30 pokračuje tato velmi dramatická a vyrovnaná série v hokejbalové aréně v Letohradě. Tímto zveme všechny fanoušky hokejbalu k tomuto utkání.  Autor: Kamil Švec