Cesta play-off juniorek FbK Orlicko Třebovsko
aneb juniorky 5. nejlepší v České republice 


V sobotu 26. března 2011 juniorky florbalového klubu Orlicko Třebovsko zakončily celou ligovou sezónu 2010/2011. Cílem této sezóny a velkým přáním jak hráček, tak realizačního týmu bylo zvítězit v 1. lize juniorek a postoupit do bojů play-off. V průběhu sezóny jsme se pečlivě připravovali na každý zápas, abychom si z ligy vždy přivezli nějaký ten bod a došli tak k naplnění našeho snu. V naší divizi se o první tři místa „tahala“ 3 družstva – FbK Orlicko Třebovsko, FBK Jičín a F.B.C. Nové Město nad Metují, proto zápasy s těmito soupeři byly vždy nejtěžší. Z celkových 21 zápasů jsme si 17x dovezli 3 body, 2x 1 bod a 2x nulu. Tyto výsledky nám zaručily 1. místo v 1. lize juniorek div. III. a postup do nadstavbové části play-off (osmifinálové skupiny).
Tato nadstavbová část byla branou do samotného play-off, kde se střetlo 8 nejlepších juniorských družstev v České republice. Tuto nadstavbovou část hrají první tři družstva z každé divize. Vzniknou tak dvě skupiny A – družstva postoupivší z divize I. a II., a skupina B – družstva postoupivší z divize III. a IV. Postoupit z každé skupiny mohla 4 družstva.
Poprat se o postup ze skupiny B jsme se vydali do Rokytnice v Orlických horách v termínu 2. – 3. 4. 2011, kde se sešlo 6 družstev. První tři družstva z naší divize a první tři družstva z divize moravské (div. IV.). Našimi soupeři byly týmy z moravské divize FBC Remedicum Ostrava, 1. AC Uherský Brod a 1. SC WOOW Vítkovice. Každé družstvo vstupovalo do této nadstavbové části s určitou bonifikací, což byly plusové body, které se vypočítají z výsledků ze základní/ligové části. My jsme si vybojovali 3,33 bodů a s touto pozicí jsme začali bojovat o další body. Již předem jsme věděli, že tato skupina zápasů nebude jednoduchá, jelikož moravská divize je kvalitnější než ta naše. Bohužel jsme s těmito týmy nezískali ani jediný bod, ale díky tomu, že jsme měli tak vysoké body ze základní části a díky tomu, že ani Jičín, ani Nové Město také nevyhráli, postoupili jsme do play-off ze 4. místa.
Boje o cenné trofeje a titul mistra ČR proběhly o víkendu 16. a 17. dubna na Pražském Jižním Městě. V prvním hracím dnu proběhla čtvrtfinálová utkání, která se hrají systémem vzájemných dvojzápasů, kde postupujícím celkem je ten, v jehož prospěch je rozdíl v součtu skóre z obou utkání, a druhý den patřil bojům o medaile. Ve dvou semifinálových duelech, hraných vždy do rozhodnutí, byly určeny 2 týmy, které si zahrály o 3. příčku, a zároveň 2 týmy, které postoupily do finálového duelu. O výsledku v těchto dvojzápasech rozhodoval rozdíl skóre. Naším soupeřem se stal pražský celek TJ JM Chodov. V prvním zápase jsme se snažili soupeře překvapit a uhrát co nejlepší výsledek. Bohužel kvality soupeřek i herní kombinace byly silnější než ty naše a v prvním zápase jsme prohrály 7:0, což byla do dalšího zápasu nelehká situace. Ve druhém zápase jsme věděli, co můžeme od soupeřek čekat a zápas nabral úplně jinou úroveň. Na soupeřkách bylo vidět, že nás jednak podcenily a jednak bylo cítit, že jim výsledek 7:0 stačí a že jim jejich postup neohrozíme. Z naší strany vyzařovala větší chuť hrát a pokusit se ještě zabojovat o postup. I když jsme tento zápas vyhrály pouze 5:1, tak to nestačilo… Rozdíl skóre byl 8:5 a postupujícím celkem se tak stal TJ JM Chodov.
Celkovým vítězem a mistrem ČR se stalo družstvo 1. SC WOOW Vítkovice, které si za svou předvedenou hru toto ocenění právem zaslouží, a my gratulujeme!
I přes to, že jsme vyhrály za celé play-off (vč. nadstavby) pouze jeden zápas, mohu říci, že celé play-off i celá sezóna byla více jak vydařená a cíl splněn na 100%. Pokud bych měla říci, kolikáté juniorky FbK OT v play-off skončily, tak díky výhře nad Chodovem by obsadily 5. místo, což je obrovský úspěch a je nám ctí, že se řadíme mezi 8 nejlepších družstev v České republice.
Závěrem bych ráda poděkovala za předvedené výkony všem hráčkám tvořící družstvo juniorek FbK Orlicku Třebovsku a také svému asistentovi Jirkovi Typlovi.
 
Družstvo juniorek FbK Orlicko Třebovsko:
Diblíková Martina (C), Lexová Michaela, Hamplová Jitka, Šedová Kristýna, Jirušková Alice, Köhlerová Lucie, Kalíková Tereza, Bednářová Aneta, Hyksová Linda, Raisová Dana, Dokoupilová Daniella, Špatenková Dita, Zavřelová Nikol, Řeháková Zuzana,  Stráníková Alena.  Trenérka: Drvoštěpová Renáta  Asistent: Typl Jiří
                                                                                                                                                                 By Renáta Drvoštěpová
Celkové výsledky: 

POSTOUPIVŠÍ Z NADSTAVBOVÉ ČÁSTI:
Sk. A                                                                                     Sk. B
1.  TJ JM Chodov                                                                1. 1.SC WOOW Vítkovice
2.  Herbadent SJM Praha 11                                                2.  Remedicum Ostrava
3.  PC Škoda Energo Ml.Boleslav                                        3. 1. AC Uherský Brod
4.  SK Bivojky Litvínov                                                        4.  FbK Orlicko Třebovsko

 

PLAY-OFF:
Čtvrtfinálové dvojzápasy:
1. čtvrftinálová dvojice: Herbadent SJM Praha 11 vs. 1. AC Uherský Brod
2. čtvrftinálová dvojice: FBC Remedicum Ostrava vs. PC ŠKO-ENERGO Ml. Boleslav
3. čtvrftinálová dvojice: TJ JM Chodov vs. FbK Orlicko-Třebovsko
4. čtvrftinálová dvojice: 1. SC WOOW Vítkovice vs. SK Bivojky Litvínov
 
VÝSLEDKY:
Čtvrtfinále:
TJ JM Chodov – FbK Orlicko-Třebovsko 7:0 a 1:5
FBC Remedicum Ostrava
– PC ŠKO-ENERGO Mladá Boleslav 4:0 a 3:3
1. SC WOOW Vítkovice –
SK Bivojky Litvínov 11:1 a 5:6
Herbadent SJM Praha 11 –
1. AC Uherský Brod 5:2 a 7:5
 
Semifinále:
TJ JM Chodov
– FBC Remedicum Ostrava 5:4
1. SC WOOW Vítkovice – Herbadent SJM Praha 11 3:1
 
O 3. místo: FBC Remedicum Ostrava – Herbadent SJM Praha 11 9:3
 
FináleTJ JM Chodov – 1. SC WOOW Vítkovice 3:4