Hokejbal: Muži Lokomotivy v play off vedou 2:0
nad zálohou Přelouče  

  • 1. zápas:
  • Kohouti si připsali vítězství 4 vteřiny před závěrečnou sirénou

    V první kole nadstavbové části narazili českotřebovští hokejbalisté na zálohu Jestřábů. Jejich A tým byl vyřazen v národní lize Vsetínem a tak se dalo očekávat i posílení týmu o možnou pětici z „A“ soupisky. Ale to si člověk nevybere, protože to dlouho dobu vypadalo na další okresní derby se zálohou nedalekého Letohradu, který vypadnul v extralize. Přelouč byla pro českotřebovský tým přijatelnější soupeř, ale né jednoduchý.
     
    Lokomotiva  Česká Třebová Jestřábi Přelouč  B 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
     
    Domácí utkání začali lépe zásluhou Válka, který dorazil do přeloučské sítě míček, který se volně povaloval na brankovišti po střele Vladimíra Demla. Ale radost z vedení trvala jen půl minuty. Kohouti se s čtyřmi kompletními řadami těžko dostávali do tempa a Jestřábům, tak narůstaly křídla a měli postupem času i více ze hry. Což v polovině dvanácté minuty přineslo jejich vedení po hrubce v zadních řadách Lokomotivy. A když se hráčům v zeleném podařilo v úvodu druhé části zvýšit svoje vedení na 3:1. Začalo se za slunečného počasí v Benátkách mračit. Další vrásky na tváře hráčů i přihlížejících diváku přidávali i nepřesné výroky obou rozhodčích.
    Jiskřičku naděje naštěstí vykřesala branka domácích v přesilové hře, kdy opět zakončoval Válek s asistencí Kvasničky. A tak bitva pokračovala dál a jednobrankový rozdíl vydržel až do třetí třetiny. Kdy se začali dít velké věci naštěstí již v režii Lokomotivy.  Pět minut před koncem konečně po několikerém přeskupení útočných řad,  přišlo vyrovnání a to opět při početní převaze. Kdy si předchozí aktéři vyměnili role  a Kvasnička vyrovnal na 3:3. Minuty ke konci ubíhali a mezi diváky už se šuškalo jak se bude při remíze hrát dál a kdo by měl jít v případně nerozhodnutého prodloužení na nájezdy.
    A pak přišlo něco co asi ani největší optimista nečekal v tak vyrovnané bitvě. Ve skrumáži před brankou doráží Voleský, ale brankář přeloučkých kryje, ale neudrží míček. A ten přesně trefuje v časem, kdy časomíře zbývá ukousnout do konce dramatu ještě 4 vteřiny, Hruška. Míček rozvlnil síťku za zády hostujícího gólmana a celá „kohoutí aréna“ je ve vítězném výskoku. Uf,  povedlo se infarktoví závěr utkání a vedení v sérii 1:0. Utkání končí přeloučtí hráči se smutné válí po hřišti a domácí tým a diváci se radují.  
    Vyloučení 6:10, využití 2:2, střely na branku 30:21
    Branky: 4  Válek (Deml L.),  20 Válek (Kvasnička), 41 Kvasnička (Válek), 44:56 Hruška (Voleský)

    2. zápas:
    Trápení Lokomotivy trvalo jen do poloviny utkání

    Lokomotiva  Česká Třebová Jestřábi Přelouč  B 8:1 (1:1, 3:0, 4:0)
    Po zisku prvního body v sérii z domácích spadla nervozita, která jim v prvním utkání svazovala ruce i nohy. V druhém utkání se konečně prosadili střelecky, ale pravděpodobně po souboji u mantinelu přišli o střelce rozhodující branky Hrušku. Který je zatím v domácím léčení s levým kolenem. Série bude pokračovat o příštím víkendu v Přelouči, ale „kohouti“ to nebudou mít vůbec jednoduché.   
    V úvodu utkání jako by hráči Lokomotivy nemohli najít sílu do utkání a tak již v polovině páté minuty jeden z přeloučských dorostenců překonává Šmída. Ale jeho spoluhráči naštěstí s přibývajícím časem zvyšují své tempo a lídr týmu Kvasnička ukazuje všem jak se musí na mladého Veselého v brance Jestřábů. Přímo po buly v útočném pásmu přeloučského týmu trefuje skulinku jinak vynikajícího hokejového gólmana z Přelouče v pardubických službách.
    Ve čtvrté minutě druhé části využívá svou pověstnou dalekonosnou střelou Macků, který tak využívá přesilovou hru. Ve 24. minutě přichází v další přesilovce pravděpodobně zlomová branka v tomto utkání Kvasnička posouvá míček na kapitána Vladimíra Demla a ten zvyšuje na 3:1. Tento hráč přidává ještě minutu před druhou sirénou čtvrtou branku do sítě Veselého.
    Domácím vychází i vstup do poslední třetiny, kdy mladší ze Šveců Štěpán vysílá Voleského a ten trefuje přesné do černého 5:1. Hráči Lokomotivy nepolevují a za necelou minutu Válek přihrává Kvasničkovi a ten neomylně cílí do sítě a na časomíře již svítí na straně domácích šestka. Pět minut před koncem předvádí učebnicovou akci Lustyk a Štěpán Švec.  Když si v útočném pásmu několikráte vyměnili přihrávku a mladší z dvojice Štěpán přesně zakončil a roztleskali velmi slušnou diváckou kulisu.
    Za minuty nato se i Lustyk po přihrávce Tomše zapíše do listiny střelců. Konečných 8:1 pro domácí vypadá pro Přelouč hrozivě, ale příští týden to Kohouti na domácí půdě Jestřábů nebudou mít vůbec jednoduché. K postupu mezi poslední čtyři týmy českotřebovským schází jen jedno vítězství, ale nebude to jen tak.
    Vyloučení 7:7, využití 2:0, střely na branku 32:25
    Branky 14 Kvasnička, 20 Macků (L. Deml), 24 V. Deml (Kvasnička), 29 V. Deml Tomeš, 31 Voleský (Š.Švec), 33 Kvasnička (Válek), 41 Š. Švec (Lustyk), 42 Lustyk (Tomeš)
     
    Další série - Svitavy : Chrudim 2:0 (2:0, 3:1), Autosklo Pardubice B : OEZ Letohrad B 0:2 (2:5, 1:2)   Rangers Hronov : Chlumec na d Cidlinou 2:0 ( 7:3, 11:2)