Třebováci jezdí alpské disciplíny                                           

Popis k foto: 

Hicklová Zdeňka s pohárem za 2. místo v obřím slalomu v závodě Světového poháru FIS Masters Cup v Peci pod Sněžkou ze dne 20.3.2011.
 
Seriál závodů Poháru Orlických hor pokračoval 5. závodem  5.3.2011 v Polsku v Czarné Gore.Tohoto závodu jsme se neúčastnili, termín kolidoval s termínem závodu Lyžařského poháru Vysočiny.

 

Následoval 6. tedy i poslední závod  19.3.2011 v Říčkách v Orlických horách /obří slalom/. Závod se jel za podmínek na hranicích regulérnosti, řada i velmi dobrých závodníků nezvládla záludnosti tratě plné děr a zmrazků a mezi nimi z našich v předžákyních Hicklová Zdeňka  a v mladších žákyních Hájková Kateřina. V přípravce chlapci skončil na 5. místě Hájek Ondřej.            
 
Celkové výsledky Poháru Orlických hor

Do seriálu se započítával ze 6-ti závodů výsledek nejlepších umístění ve třech závodech. Naši závodníci jeli pouze 3, někteří 4 závody.V kategorii přípravka chlapci skončil na  4. místě Hájek Ondřej. V této kategorii bylo hodnoceno v celkových výsledcích celkem 48 závodníků.  V kategorii  předžactvo dívky skončila na  6. místě Hicklová Zdeňka a na  17. místě Říhová Adéla  z celkem  hodnocených  29 startujících. V mladších žákyních obsadila Hájková Kateřina 4. místo z celkem  29. závodníků. V mladších žácích skončil na 19. místě Stolín Petr a  celkem bylo v této kategorii hodnoceno 34 závodníků.
 
Seriál závodů o Lyžařský pohár Vysočiny pokračoval 2. závodem  5.3.2011 ve Velkém Meziříčí /obří slalom/. V přípravce chlapci obsadil Hájek Ondřej 8. místo, v  předžákyních Hicklová Zdeňka 4. místo, v mladších žákyních Hájková Kateřina  3.
a v mladších žácích Stolín Petr  2. místo. V dospělých junior Hickl Milan obsadil 4. místo, Masters ženy Hicklová Zdeňka 1. a v Masters muži Dostál Oldřich 16. místo.          
 
Den nato se jel 3. závod  6.3.2011 opět ve Velkém Meziříčí /obří slalom/. Přípravka chlapci  8. místo Hájek Ondřej , předžákyně 4. místo Hicklová Zdeňka , mladší žákyně 2. místo Hájková Kateřina, mladší žáci 4.místo Stolín Petr, dospělí muži 13. místo  Hickl Milan , Masters ženy 1. místo Hicklová Zdeňka a Masters muži 14. Dostál Oldřich .          
 
4. závod  se uskutečnil 12.3.2011 v Novém  Městě na Moravě /obří slalom/ V přípravce chlapci skončil na 10. místě Hájek Ondřej, v předžákyních na 5. Hicklová Zdeňka, v mladších žákyních na  4. Hájková Kateřina, v mladších žácích na  4. Stolín Petr,
v dospělých muži na 5. Hickl Milan. V Masters  ženy znovu na 1. místě Hicklová Zdeňka,  v Masters muži na 14. Dostál Oldřich .       
 
Den nato se uskutečnil 5. závod  13.3.2011 na Šacberk u Jihlavy /obří slalom/ Přípravka chlapci 8. místo Hájek Ondřej, předžákyně 4.místo Hicklová Zdeňka, mladší žákyně 5. místo Hájková Kateřina, mladší žáci 4. místo Stolín Petr, dospělí muži 9. místo
Hickl Milan, Masters ženy 1. místo Hicklová Zdeňka, Masters muži 14. místo Dostál Oldřich.           
 
Celkové výsledky Lyžařského poháru Vysočiny 

Do seriálu se započítával z 5-ti závodů výsledek nejlepších umístění ve čtyřech závodech. Naši závodníci jeli všech 5 závodů. V kategorii přípravka chlapci se umístil na velmi pěkném 8.místě Hájek Ondřej / rok narození 2002/ ze 46 hodnocených závodníků. V kategorii předžactvo dívky skončila na výborném 4. místě Hicklová Zdeňka /2000/ z 26 závodníků, v mladších žákyních  na 5. místě Hájková Kateřina /1999/ z 11 závodníků, v mladších žácích na skončil skvělém 2. místě Stolín Petr /1998/ z 20 závodníků, stejně tak i v kategorii dospělých muži, kde junior Hickl Milan /1992/ obsadil 3. místo z  39 závodníků. V kategorii Masters mohou startovat závodníci starší 30-ti let a v ženách skončila na 1. místě Hicklová Zdeňka /1972/  z 19 závodníků, když se jí podalo vyhrát všech 5 závodů. V mužích skončil Dostál Oldřich /1947/ na 13. místě z celkem hodnocených 68 závodníků. Navíc v kategorii Family /dítě do 10-ti let + rodič/ Hicklová Zdeňka mladší a starší dosáhly na 2. místo z celkem 27 hodnocených párů.   
 
Český pohár Masters
Závody ČP Masters pokračovali dvěma závody v Peci pod Sněžkou 26.3.2011.
Dopoledne v 1. obřím slalomu v ženách C 2 skončila na 2.místě Hicklová Zdeňka,  v mužích B 7 na 7. místě Dostál Oldřich.
Odpoledne ve 2. obřím slalomu v ženách C 2 skončila na 2. místě Hicklová Zdeňka,   v mužích B 7 na 3. místě Dostál Oldřich.

 

Mistrovství ČR Masters se uskutečnilo v Rokytnici nad Jizerou 27.3.2011 /obří slalom/ V kategorii ženy C 2 získala bronzovou medaili za 3. místo Hicklová Zdeňka, v mužích B 7  obsadil Dostál Oldřich  5. místo.
 
Celkové výsledky Českého poháru Masters Do ČP Masters se započítávalo celkem 10 nejlepších umístění z celkového počtu 17 závodů.  Hicklová a Dostál se zúčastnili pouze 9 závodů a přesto se v ženách C 2 Hicklové Zdeňce podařilo získat zlatý pohár za 1.místo, Dostál Oldřich v mužích B 7 skončil na 5. místě.   
 
Závod Světového poháru Masters
Fis Masters Cup  - Pec pod Sněžkou 20.3.2011 – obří slalom
Dostál O. a Hicklová Z. vzhledem k průběžným výsledkům v ČP Masters a Mezinárodním Fis závodě Memorial Dr. Jana Vedrala dostali možnost startovat i v jediném závodu  Světového poháru na území ČR. Závodu se zúčastnilo více jak 220 závodníků z 11 zemí. Nejvzdálenější účastník závodu byl z Nového Zélandu. Hicklová Zdeňka podala na trati výborný a bezchybný výkon a získala stříbrný pohár za druhé místo v čase, kterým  by se umístila na předních místech  i mezi muži.   
Ženy   C 2   1. Andrea Červená            CZE           2. Hicklová Zdeňka        CZE
Muži   B 7   1. Posch Juergen               AUT           2. Holzert Robert              AUT
                   3. Nemetz Volker             Ger           17. Dostál Oldřich             CZE
 
V měsíci květnu a červnu přijímáme do SKI KLUBU  

alpské disciplíny nové  členy, především děti od 5-ti let a mládež . Předpokladem přijetí je, že zájemce již zná alespoň základy lyžování, to znamená, že je schopen přerušované jízdy na mírné sjezdovce a to třeba i s pády. Dalším předpokladem je, že do nové sezóny bude mít odpovídající vybavení, tedy přílbu, slušné lyžařské boty a alespoň rekreační carvingové lyže. Dalším předpokladem je, že se každou středu od 16,00 hod. bude účastnit povinných tréninků, s výjimkou letních prázdnin.
Podrobnější informace podá     Dostál Oldřich  722 593 784  Hicklová Zdeňka 723 012 338
nebo po e-mailu     ski.dostal.@ktct.cz