Mladí českotřebovští volejbalisté porážejí velkokluby na turnaji v Karlových Varech


  Českotřebovští volejbalisté potvrdili výjimečné postavení v celorepublikové soutěži podporované  Světovou volejbalovou federací FIVB na turnaji v minivolejbale v Karlových Varech. Výborně tak reprezentovali nejen oddíl volejbalu T.J. Sokola Česká Třebová 2, smysluplnou práci trenérů v tomto oddíle, ale i samotné město Česká Třebová.
Barevný minivolejbal má za sebou druhý turnaj ( první turnaj Nymburk, třetí Praha a čtvrtý závěrečný opět Karlovy Vary při konání ME mužů). V sobotu se malí volejbaloví nadšenci spolu s trenérským doprovodem sešli v Karlových Varech. Náš oddíl vyslal do boje s absolutní volejbalovou českou špičkou v této kategorii dvě družstva. Družstvo „A“ (Vašina, Král, Kočka), které vyhrálo turnaj v Nymburku, ale o kategorii nižší a družstvo „B“ (Chládek, Smola, Strnad) hrající v této kategorii.
  Naše družstva odehrála v základních skupinách, která se hrála v sobotu kvalitní utkání. Družstvo „A“ nepoznalo v sedmi odehraných zápasech hořkost porážky, když postupně porazila družstva z Českého Krumlova, USK Plzeň, Ostravy „B“, Příbrami, Litvínova a Kolína. „B“ družstvo postupně hrálo s družstvy z Ostrova, Prahy, Přerova, Hradce Králové, Vysočiny a skončili v základní skupině na šestém  místě.
  Do nedělních bojů se rozdělila družstva podle sobotní výkonnosti a výsledků. A obě družstva hrála ve svých skupinách o mety nejvyšší. V elitní skupině o celkového vítěze skončilo družstvo „A“ na druhém místě, když jedinou porážku jim uštědřilo družstvo výběru Královéhradeckého kraje s hráči o dva roky staršími. Naše druhé družstvo skončilo na třetím  místě v další skupině. Naše družstva postupně v nedělních zápasech porazila Ostravu „A“, Příbram „A“, Prahu „A“, Litvínov, Český Krumlov, Kolín, Přerov, Plzeň „A“, Vysočinu a Kometu Praha.

 

Výsledková listina popředí tabulky z turnaje v minivolejbale – Karlovy Vary

1.       Výběr Královohradeckého kraje  ( ročník narození 1996)
2.       T.J. Sokol Česká Třebová 2 „A“ (ročník 1998, 1999) – Lukáš Vašina, Adam Král, Martin Kočka
3.       Praha „A“ (ročník 1996, 1997)
4.       Přerov (ročník 1997)
5.       Příbram „A“ (ročník 1997)
6.       Ostrava „A“ (ročník 1997)
    10.       T.J. Sokol Česká Třebová 2 „B“  (1998) – Štěpán Chládek, Tomáš Smola, Tomáš Strnad
Trenéři: Aleš Skipala, Lubomír Vašina, Martin Šrámek.  Vynikající organizace, výborné podmínky, nadšení mladých sportovců – to vše bylo na karlovarském turnaji vidět. Děti obdržely barevná trička s metodickým mottem a kartičky českých reprezentantů a reprezentantek. Byli vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií, největším vítězstvím však zůstává nadšení a radost z pohybu naších volejbalových nadějí.
Na velkém turnaji se postupně hráči střetli s dětmi z celé naši republiky a navíc prožili nádherný slunečný víkend v našem nejkrásnějším lázeňském městě.
Finálové zápasy se hrály za velké divácké podpory z řad samotných hráčů, kteří zůstali až do konce turnaje v plném počtu.
Hráči udělaly radost svým trenérům, rodičům a určitě i svým spoluhráčům. Turnaj proběhl bez zranění a na konci si všichni mohli vychutnat svoje celo víkendové úsilí v podobě tradičních lázeňských sladkostí.
 Dejme prostor statistickým faktům: turnaje se zúčastnilo 547 dětí, 141 trenérů, 38 rozhodčích. Osmnáct členů organizačního výboru přispělo k hladkému průběhu turnaje. V každé kategorii startovalo 35 týmů, ty byly rozděleny do pěti sedmičlenných skupin, hrálo se v pěti tělocvičnách na 25 hřištích.  Pořadatelem třetího turnaje, který se koná 7. – 9. května, bude hlavní město Praha, dějištěm turnaje bude sportovní hala Slavie Výsledky, ale hlavně předvedená hra je povzbuzení nejen pro hráče a trenéry, ale i pro rodiče, které váhají kam nasměrovat své dítě. Práce, výsledky a mnoho českých reprezentantů z naší líhně je důkazem, že se volejbal a trénování v našem podání dělá na té nejvyšší úrovni.
Přijďte mezi nás a rozšiřte řady našich úspěšných volejbalistů.  Kontakt 605 415 868      Lubomír Vašina